Dag van de eendagsvlieg: wie hebben het niet gered?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Volgens het Nederlandse woordenboek is een eendagsvlieg: ‘iemand die of iets dat maar heel korte tijd populair is’. En ja, aangezien het vandaag ‘de dag van de eendagsvlieg’ is, gaat Mannenzaken in op drie eendagvliegen, van wie we al heeul lang niets meer gehoord hebben.

Esmee Denters

Te beginnen bij de brunette die doorbrak met het nummer ‘Get me outta here’ Esmee Denters. Esmee plaatste een zangvideo op YouTube, waarna ze werd ontdekt door niemand minder dan Justin Timberlake (ook wel bekend als de gelukkige man van Jessica Biel). Een fenomeen dat vandaag de dag als niet meer dan normaal gezien wordt.

In 2006 was deze methode van een platencontact scoren echter eerder uitzondering dan regel. Esmee Denters kan zich daarmee toch mooi het voorbeeld van zangeressen als Davina Michelle en Emma Heesters noemen.

Carly Rae Jepsen

Van de Nederlandse Esmee Denters gaan we naar de Canadese Carly Rae Jepsen. We kennen deze dame allemaal van haar hit ‘Call me Maybe’. Alhoewel we deze dame hebben leren kennen als ‘dat onschuldige meisje met het zwarte haar’, is er van dat imago vandaag de dag niet veel meer over.

De Carly Rae Jepsen anno nu heeft een korte blonde boblijn en maakt nog steeds muziek. Helaas vinden we haar liedjes niet meer terug in de hitlijsten, waardoor we deze dame toch wel in dit rijtje thuishoort.

Maaike Ouboter

Tot slot is daar nog eendagsvlieg nummer drie: Maaike Ouboter. Maaike brak in 2013 plotseling door dankzij het programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Haar nummer ‘Dat ik je mis’ was een tijdje lang een grote hit. Na deze hit leek Maaike echter van de aardbodem verdwenen. Wie een kijkje op haar Instagram neemt komt er echter achter dat Maaike weldegelijk nog op deze aardbol rondhuppelt.

Laatste nieuws

Foto: Hélène Hendriks geniet van spuitende topsportster

terwijl iedereen naar de tour de France kijkt, focust Hélène zich op de vrouwelijke wielrensters, die de Giro D’Italia voor vrouwen rijden.

Foto: Beeldschone Dionne Stax toont luchtige festival-outfit

Dionne Stax reist haar DJ vriendje achterna en doet dit in een outfit die volledig festival-proof is. Dionne is dus klaar om te feesten.

Foto: Emma Wortelboer laat zich omhoog liften in blauw topje

De beeldschone Emma Wortelboer heeft er voor gekozen om een bijzonder opvallend topje aan te trekken. En dat staat haar heel erg goed. 

Gerelateerde berichten