CU-lijsttrekker Mirjam Bikker zet zichzelf compleet voor schut tijdens spelletje met Esther Ouwehand

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

CU-lijsttrekker Mirjam Bikker probeert met man en macht die laatste stemmen te verzamelen. Helaas voor haar komt ze niet helemaal lekker uit de verf tijdens dit spelletje…

Het is logisch dat ChristenUnie-lijsttrekker Mirjam Bikker alle aandacht op zichzelf wil vestigen. Alles om nog wat extra stemmen te verzamelen, toch? Toch ging dat laatst niet helemaal goed. Dit spannende spelletje mag dan bedoeld zijn om Mirjam in goed licht te zetten, in praktijk zette de lijsttrekker zich volledig voor schut!

CU-lijsttrekker Mirjam Bikker zet zichzelf voor schut tijdens moeilijk verkiezingsspelletje

Als politicus zijn alle ogen gevestigd op Mirjam Bikker. Met de aankomende verkiezingen in het zicht is het natuurlijk aan Mirjam de twijfelende kiezer te overtuigen voor ChristenUnie te stemmen. En daarbij haalt ze alles uit de kast! Zo verscheen ze recent op nationale televisie voor een spannend potje van 5 termen, 1 minuut. In het verkiezingsspel van NOS op 3 krijgen beide kanten één minuut om vijf termen te raden, waarna de rollen omgedraaid worden. Lijkt te doen, toch? Nou, Mirjam had het onverwachts zwaar. Vooral in de eerste helft ging de Christelijke politicus flink de mist in! En daar zette ze zich dus ook flink voor schut. Niet alleen slaagde ze er niet in alle woorden te raden, ze liep ook nog eens helemaal vast bij het woord “Big Mac”! Bekijk het zelf hier.

Verkiezingsspelletje flink uitdagend voor CU-lijsttrekker Mirjam Bikker

En dat nou net zo’n bekend woordje de finaleklap voor Mirjam Bikker was zet haar nou niet bepaald een goed licht. Al kunnen we het niet alleen maar op Mirjam schuiven. Haar tegenstander Esther Ouwehand van de Partij van de Dieren wist weinig indruk te maken. Typisch wel, natuurlijk. Het is politici eigen om alle woorden lekker ingewikkeld te kunnen maken. Dat talent kwam in ieder geval flink naar boven! Hoe dan ook was het overduidelijk dat beide dames weinig bij de populaire snacktent staan. Daar mogen ze zelf hard om kunnen lachen, maar echte fans van fastfood-burgers zullen er niet zo van te spreken zijn. Medewerkers van NOS op 3 leken ook weinig feedback te hebben op de dramatische eerste ronde. “U deed het goed, hoor” werd er nog een paar keer halfslachtig gezegd.

Mirjam Bikker maakt het goed tijdens tweede helft

Gelukkig wist Mirjam Bikker zich in de tweede helft flink te herstellen. Toen was het eindelijk aan haar de beurt de termen uit te leggen en mocht Ouwehand raden. En daar lijkt Mirjam haar talent écht te liggen. Zo schitterde ze in haar uitleg van bekende namen en andere politici en loodste ze Ouwehand met tijd over door alle termen heen. Met nog een paar seconden op de klok konden beide dames beginnen met juichen. Zeker Mirjam lijkt zeer trots te zijn op haar topprestatie. Haar blunder van het begin heeft ze in ieder geval weer rechtgetrokken! Maar of het genoeg is wat extra stemmen te verleiden valt nog maar te betwijfelen. Dat Mirjam dé partner is voor een potje Hints is wel duidelijk, maar hoe deze vaardigheden zich vertalen naar de politiek gaan we zien tijdens de verkiezingen. Vergeten doen we haar in ieder geval niet!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Schaatsster Pien Hersman ritst haar fietspakje helemaal open en toont resultaat met slaapkamerkiekje (foto!)

Pien Hersman heeft even een prachtige foto online gezet en daar genieten al haar volgers nu al intens van. 

Noa Vahle en Hélène Hendriks vertellen over inhoud bh: ‘Er zitten kipfiletjes in’

Hélène Hendriks had Olympisch atleet Gregory Sedoc te gast tijdens haar uitzending van De Oranjezomer en dat werd flink bijzonder. 

Robin Groot en Joy Beune gunnen volgers zicht op prachtige heuvels tijdens heet rustdagje (foto’s!)

Robin Groot en Joy Beune hebben het weer ontzettend gezellig met elkaar op deze nieuwe foto. Kijk even mee!