Carice van Houten speelt dame van plezier in Red LIght

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Voor wie dacht dat Carice van Houten voor altijd in het grote boze Hollywood zou blijven, komt aardig bedrogen uit. De superster was na haar rol in Game of Thrones helemaal klaar met acteren. Inmiddels heeft ze de draad weer opgepakt, in de Nederlandse dramaserie Red Light, een serie over de wallen.

Carice van Houten is niet bang voor uitdagende rollen. Na verschillende heftige films Nederlandse films, waarvan Zwartboek misschien wel haar meest bekende is, zocht de actrice het hoger op. In het controversiele Game of Thrones speelde ze enkele seizoenen lang een belangrijke rol, maar inmiddels heeft ze haar zinnen weer gezet op de Nederlandse acting scene.

Lees ook: Binnenkort op Netflix: Tribes of Europa

Red Light

Samen met hartsvriendin Halina Reijn, die ook een rol heeft in de serie, zijn de twee het productiebedrijf Man Up gestart, waarbij ze trachten meer de man in zichzelf naar boven te halen. Ze maken heftige producties vol harde en zelfverzekerde vrouwen die niet met zich laten sollen. De tweede productie van dit duo is de dramaserie Red Light, waarin ze volledig duiken in de wereld van de prostitutie. Check hier de trailer!

Carice speelt Sylvia, een Amsterdamse sekswerker en de vriendin van een p****r. Haar taak is het inwerken van de nieuwe vrouwen uit Oost-Europa. Klein detail, de Oost-Europese dames is verteld dat ze serveerster worden. De serie dealt met een harde wereld, die normaal voornamelijk door mannen geregeerd wordt. Maar Carice is helemaal klaar met dat taboe. Tijd voor vrouwen met pit.

Harde werkelijkheid en Glassex

De serie is bedacht na een willekeurige wandeling over de wallen. Daar klonk namelijk geen enkele Nederlandse stem. En dat verbaasde het duo. Ze gingen meteen aan de slag voor een goed concept. Carice en Halina willen films en series maken over sterke vrouwen en macht. Welke wereld is dan beter en interessanter dan die van de vrouwenhandel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by halinareijn (@halinareijn)

Gewapend met een Amsterdams accent en een verpakking Glassex stormt het duo over de set. Ze gaan voor een flinke portie realisme, en dat betekent dat niet alleen mooie dames in foute seksclubs in de spotlight worden gezet, maar ook de alledaagse sleur van de wereld van verkochte liefde, zoals het schoonmaken van een strippaal.

Vlaamse schone

Behalve Carice en Halina is een derde hoofdrol weg gelegd voor de Vlaamse Maaike Neuville. Zij speelt Vlaamse rechercheur Evy. Een vrouw die niet zo zeer aan een strippaal hangt, maar aan een fles. Dit gevaarlijke trio duikt binnenkort dus in de donkere en enorm spannende wereld van de vrouwenhandel. Een serie dus om naar uit te kijken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maaike Neuville (@mmmikeville)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Emma Wortelboer kleedt zich uit in nieuwe videoclip Snollebollekes

In de nieuwe videoclip van Snollebollekes trekt Emma Wortelboer haar shirt uit. De spontane presentatrice lijkt de camera's even vergeten. Vervolgens begint ze met haar shirt te zwaaien. Verder zijn er beelden van haar dat ze op tafel staat te dansen.

Foto: Schaatsster Joy Beune maakt volgers wild met leren topje

De verleidelijke schaatsster Joy Beune weet iedereen te verleiden met een nieuwe foto van haar ongelooflijk strakke leren topje. 

Hélène Hendriks maakt vrouwen wild met nieuwe foto in strak shirtje

Hélène Hendriks, dé voetbalvrouw van Nederland steelt regelmatig mannenharten, maar deze keer gaat ze voor haar vrouwelijke aanbidders!