BREEK: Avondklok moet per direct worden opgeheven

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Breaking news vanuit Den Haag: de avondklok moet per direct worden opgeheven. Dat bepaalde de rechtbank in Den Haag, naar aanleiding van een zaak die de groep Viruswaarheid aanspande tegen de Nederlandse staat.

Rechter: Avondklok valt niet onder de noodwet

De avondklok is destijds in het leven geroepen op basis van een zogenoemde ‘noodwet’. Hiermee mag het kabinet bepaalde regels invoeren zónder daarvoor eerst te hoeven overleggen met zowel de Eerste als de Tweede kamer. Maar wat blijkt? De avondklok valt helemaal niet onder deze noodwet, omdat het geen noodsituatie is. De rechtbank oordeelde 16 februari dan ook dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.

Politieke partijen reageren

Vanzelfsprekend is deze uitspraak over de avondklok hét onderwerp van gesprek in Den Haag. De reacties van verschillende partijleiders druppelen dan ook binnen. Zo is de partijleider van de PVV, Geert Wilders, erg blij met de uitspraak. Zo meldde hij op Twitter ”Goed nieuws. Ik heb altijd al gezegd, de avondklok is buitenproportioneel.”. Wilders wil zo snel mogelijk een debat.

Er wordt op dit moment overlegd met de landsadvocaat over alle gevolgen van het vonnis en de vraag of het kabinet nog in hoger beroep zal gaan.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Emma Wortelboer kleedt zich uit in nieuwe videoclip Snollebollekes

In de nieuwe videoclip van Snollebollekes trekt Emma Wortelboer haar shirt uit. De spontane presentatrice lijkt de camera's even vergeten. Vervolgens begint ze met haar shirt te zwaaien. Verder zijn er beelden van haar dat ze op tafel staat te dansen.

Foto: Schaatsster Joy Beune maakt volgers wild met leren topje

De verleidelijke schaatsster Joy Beune weet iedereen te verleiden met een nieuwe foto van haar ongelooflijk strakke leren topje. 

Hélène Hendriks maakt vrouwen wild met nieuwe foto in strak shirtje

Hélène Hendriks, dé voetbalvrouw van Nederland steelt regelmatig mannenharten, maar deze keer gaat ze voor haar vrouwelijke aanbidders!