BREEK: Avondklok moet per direct worden opgeheven

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Breaking news vanuit Den Haag: de avondklok moet per direct worden opgeheven. Dat bepaalde de rechtbank in Den Haag, naar aanleiding van een zaak die de groep Viruswaarheid aanspande tegen de Nederlandse staat.

Rechter: Avondklok valt niet onder de noodwet

De avondklok is destijds in het leven geroepen op basis van een zogenoemde ‘noodwet’. Hiermee mag het kabinet bepaalde regels invoeren zónder daarvoor eerst te hoeven overleggen met zowel de Eerste als de Tweede kamer. Maar wat blijkt? De avondklok valt helemaal niet onder deze noodwet, omdat het geen noodsituatie is. De rechtbank oordeelde 16 februari dan ook dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.

Politieke partijen reageren

Vanzelfsprekend is deze uitspraak over de avondklok hét onderwerp van gesprek in Den Haag. De reacties van verschillende partijleiders druppelen dan ook binnen. Zo is de partijleider van de PVV, Geert Wilders, erg blij met de uitspraak. Zo meldde hij op Twitter ”Goed nieuws. Ik heb altijd al gezegd, de avondklok is buitenproportioneel.”. Wilders wil zo snel mogelijk een debat.

Er wordt op dit moment overlegd met de landsadvocaat over alle gevolgen van het vonnis en de vraag of het kabinet nog in hoger beroep zal gaan.

Laatste nieuws

Fans woedend op Max Verstappen na teleurstellende onthulling (video)

Max Verstappen dacht zijn fans blij te kunnen maken met een flinke onthulling. Helaas kreeg de Nederlander eigenlijk alleen maar kritiek op deze video...

Geluksvogel Rico Verhoeven pronkt met de heerlijke vormen van Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven is overduidelijk enorm trots op zijn knappe vriendin. Hij plaatst een prachtige vakantievideo waarin vooral de vormen van zijn vriendin de hoofdrol spelen!

Luchtig geklede Atlete Lieke Klaver legt haar handen op enorme ronde vorm (foto’s!)

Lieke Klaver heeft haar handen vol terwijl ze bijna geen kleding aan heeft!