BREEK: Avondklok moet per direct worden opgeheven

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Breaking news vanuit Den Haag: de avondklok moet per direct worden opgeheven. Dat bepaalde de rechtbank in Den Haag, naar aanleiding van een zaak die de groep Viruswaarheid aanspande tegen de Nederlandse staat.

Rechter: Avondklok valt niet onder de noodwet

De avondklok is destijds in het leven geroepen op basis van een zogenoemde ‘noodwet’. Hiermee mag het kabinet bepaalde regels invoeren zónder daarvoor eerst te hoeven overleggen met zowel de Eerste als de Tweede kamer. Maar wat blijkt? De avondklok valt helemaal niet onder deze noodwet, omdat het geen noodsituatie is. De rechtbank oordeelde 16 februari dan ook dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.

Politieke partijen reageren

Vanzelfsprekend is deze uitspraak over de avondklok hét onderwerp van gesprek in Den Haag. De reacties van verschillende partijleiders druppelen dan ook binnen. Zo is de partijleider van de PVV, Geert Wilders, erg blij met de uitspraak. Zo meldde hij op Twitter ”Goed nieuws. Ik heb altijd al gezegd, de avondklok is buitenproportioneel.”. Wilders wil zo snel mogelijk een debat.

Er wordt op dit moment overlegd met de landsadvocaat over alle gevolgen van het vonnis en de vraag of het kabinet nog in hoger beroep zal gaan.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Dit is de bloedmooie vriendin van Wimbledon-held Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp haalde een fantastisch resultaat in Wimbledon. Dat is ook niet zo gek, aangezien dit de dame is die hem aanmoedigde. 

Video: Amber Brantsen blaast ruzie tussen Hamilton en Verstappen nieuw leven in bij Viaplay

Amber Brantsen heeft geleerd dat een beetje sensatie geen kwaad kan dit seizoen bij de Formule 1. Kijk maar wat ze doet. 

Foto: Maan de Steenwinkel floept bijna uit haar topje tijdens wild optreden

Maan de Steenwinkel is een prachtige zangeres met een geweldig lichaam. Soms zit een ongeluk echter in een klein hoekje.