Bizarre slotfase bij FC Volendam – Jong Ajax

Auteur:

Datum:

Categorie:

Er gebeuren wel vaker bijzondere dingen in het voetbal, maar wat dinsdag bij Jong Ajax gebeurde was wel heel bijzonder. FC Volendam scoorde met nog 45 seconden op de klok de gelijkmaker en de winnende goal tegen Jong Ajax.

Het leek erop dat Jong Ajax zou gaan winnen bij FC Volendam, toen ze met 45 seconden te spelen nog 1-2 voor stonden. FC Volendam legde zich echter niet neer bij het verlies. Toen Samuele Mulattieri de gelijkmaker in de 95e minuut scoorde, waren ze dan ook maar al te blij. FC Volendam had nu tenminste één punt binnengesleept, zo leek het.

Een drama voor Jong Ajax

Normaal gesproken zie je de spelers na zo’n late gelijkmaker dan met z’n allen op elkaar springen en juichen, maar de spelers van Volendam sprintte meteen terug naar de eigen helft. Waar de kijkeres nog naar de herhaling zaten te kijken had Ajax de bal al weer ingeleverd. FC Volendam ging niet voor gelijkspel en wilde maar één ding: winnen. En ja hoor, Zakaria El Azzouzi scoorde nog geen minuut later de 3-2 voor Volendam. Hiermee was deze bizarre slotfase dan ook helemaal compleet. De vreugde kon niet op bij de spelers van Volendam, terwijl de spelers van Ajax verslagen op het veld stonden. Het zal dan ook niemand verbazen dat in de interviews na de wedstrijd de meningen enorm uiteen liepen. Zo verscheen Volendam-trainer Wim Jonk lachend voor de camera na de wedstrijd. Ajax-Trainer Mitchell van der Gaag was na afloop natuurlijk iets minder blij. “Het is onder de noemer van leermomenten te plaatsen”, vertelde hij na de wedstrijd. Ook vertelde hij dat hij met een gelijkspel al zwaar teleurgesteld zou zijn, laat staan een verlies.

Kijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd!

Tussenstand in het kampioenschap

Jong Ajax staat nu na 25 speelrondes met 30 punten op de twaalfde plek. Terwijl FC Volendam nu op de achtste plek staat en zelfs nog naar de zevende plek kan klimmen. De nummers drie tot en met tien spelen voor promotie om de Eredivisie. Dit betekent dat Volendam er goed voor staat op het moment. Door deze overwinning heeft Volendam hun plek in de top tien verstevigd en hebben ze ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld dan veel clubs. Jong Ajax had in de top tien kunnen komen als ze gisteren gewonnen hadden. Het was dan ook een avond om snel te vergeten voor de Amsterdammers.

Beeld boven: Instagram