Belastingdienst huurde Suicide Squad in

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ze zijn weer lekker bezig bij de Belastingdienst. Van honderden gezinnen is onterecht de kinderopvangtoeslag stopgezet terwijl de fiscus dat dondersgoed wist.

Als in een stripboek

Zoek op het woord ‘misstanden’ en Google vult Belastingdienst al voor je aan. De Bulgarenfraude, etnisch profileren, onder curatele komen te staan, riante vertrekregelingen. Het houdt niet op. Niet vanzelf.

RTL Nieuws en Trouw hebben documenten geopenbaard die bewijzen dat een speciaal team, opgericht om fraude op te sporen, wist dat ze onterecht toeslagen van ouders zouden afpakken. Dit lijkt heel erg op het team van ‘bad guys’ uit de stripboeken van DC Comics. Deze ‘Suicide Squad’ vol slechteriken moesten maar even achter al die vermaledijde fraudeurs aan.

Maar schurken blijven schurken en de wet interesseert ze geen reet. Onze versie van commissioner Gordon, Piet Hein Donner deed onderzoek naar het team en is snoeihard in zijn conclusie over hun kwaadaardige praktijken. Hij spreekt van: “institutionele vooringenomenheid.” Met andere woorden, volgens Harley Quinn en co ben je een fraudeur tot het tegendeel bewezen is. De Suicide Squad wist dan ook heel goed waar ze mee bezig waren door hun ‘superleuke’ woordgrapjes uit de verslagen te knippen voor openbaring. Ze hadden het onderling over “afpakjesdag”, “duo pek en veren” en “bij twijfel altijd afwijzen”. Die kwamen vast van de Joker af.

Het gevecht aangaan

Hoe gingen ze te werk? Het team supervillians keek met een half oog naar een aanvraag en als de ouders “een bruin tintje” hadden, was de toeslag onterecht ontvangen. En dan begon de lol. Terugbetalen en rap een beetje! “Hoezo is het onduidelijk waar we dat op baseren? Doet er niet toe.” Met hun superpowers van tunnelvisie, administratieve rompslomp en kafkaëske redeneringen wonnen ze het gevecht altijd. En als echte schurken opereerden ze voornamelijk in het duister door geen papieren spoor achter te laten. Er zijn namelijk maar weinig documenten over hun werkwijze te vinden.

Hun slachtoffers

Commissioner Donner keek alleen naar een specifieke zaak met codenaam CAF11 en concludeert dus alleen daar grote misstanden. Echter blijft het daar niet bij. Staatssecretaris Menno Snel stelde vrijdag bij Nieuwsuur dat de Squad het druk heeft gehad en waarschijnlijk 9000 slachtoffers gemaakt. Een echte schurk houdt namelijk van zijn werk en geniet ervan om ouders in financiële problemen te gooien.

Laatste nieuws

Foto: Maan de Steenwinkel floept bijna uit haar topje tijdens wild optreden

Maan de Steenwinkel is een prachtige zangeres met een geweldig lichaam. Soms zit een ongeluk echter in een klein hoekje. 

Foto: Zomers geklede Jutta Leerdam geeft showtje weg tijdens vakantie

Jutta Leerdam is momenteel aan het genieten van een welverdiende vakantie.Ze besluit haar volgers te trakteren op een leuke show. 

Foto: Hélène Hendriks geniet van spuitende topsportster

terwijl iedereen naar de tour de France kijkt, focust Hélène zich op de vrouwelijke wielrensters, die de Giro D’Italia voor vrouwen rijden.

Gerelateerde berichten