Beitske Visser is de vrouwelijke Verstappen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Afgelopen seizoen werden Beitske Visser en haar vrouwelijke racecollega’s nog weggestopt in de voor het grote publiek minder bekende DTM-weekends. Komend seizoen mag onze ‘vrouwelijke Verstappen’ in het voorprogramma van de Formule 1 haar rijkunsten vertonen.

Hoeveel grapjes over vrouwen achter het stuur ken je? Beitske Visser heeft ze allemaal al honderd keer gehoord. Toch kruipt de blonde snelheidsduivel steeds met plezier achter het stuur van haar bolide, met als grote droom ooit naast Max en consorten over het asfalt te scheuren.

Afgelopen seizoen schitterde Beitske al in de vorig jaar opgezette W Series, een soort ‘Formule 1 voor vrouwen’. De snelheiddames werkten hun raceweekenden af op dezelfde dagen als de DTM, een vooral in Duitsland populaire raceklasse. Dat verandert volgend jaar. Beitske en haar concurrenten staan namelijk in het ‘voorprogramma’ van de GP’s van Mexico en Amerika staan. Een stap in de juiste richting, maar nog steeds geen écht onderdeel van de Formule 1.

W Series on tour

Waar blijven de zo vaak beloofde vrouwen in de Formule 1? In theorie zou het moeten kunnen, een gemixt veld van racers. Toch stromen er nauwelijks vrouwen door naar de hoogste raceklassen. Er moeten blijkbaar nog wat stappen gezet worden. Niet alleen op trainingsgebied, maar ook qua kansen.

Want als ze nooit een plekje in die bolides gegund wordt, gaan we op den duur natuurlijk nooit vrouwen in de F1 zien. Precies daarom werden de W Series opgericht. Een soort opleidingsklasse waarin vrouwelijke talenten zich zonder sponsorgeld kunnen voorbereiden op het ‘echte werk’. En Beitske Visser liet afgelopen seizoen zien dat ze daar klaar voor is!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beitske Visser (@beitskevisser) op

Vrouwelijke Verstappen

Aangezien Ziggo elke Formule 1-race van eerste training tot eindstreep uitzendt, mag Beitske Visser zich ook op gaan maken voor wat screentime! Een kleine voorstelronde is dus wel op z’n plaats. Beitske werd nog nét niet in een kartwagentje geboren in Dronten (Flevoland).

Voor haar vijfde levensjaar drukte ze haar eerste gaspedaal in. Bij de jeugd racete ze soms zelfs tegen Max Verstappen. Vervolgens werkte ze een bord vol letter- en cijfervermicelli aan raceklassen af: ADAC, GP3, Formula 3.5, GT4, Formule E en vorig jaar dus de W Series. Daarin won ze één van de zes races, en werd ze tweede in het algemeen klassement achter de Britse Jamie Chadwick. Het totale prijzengeld bedroeg 1,5 miljoen pond. Een mooi bedrag, maar nog lang niet genoeg om 30 miljoen blikjes Red Bull van te kopen!

Next stop: Max Verstappen

Volgend jaar sjeest ze op dezelfde dag over hetzelfde asfalt als Max Verstappen. De eerste grote stap is dus gezet. Maar of ze ooit zij aan zij zullen racen? Beitske denkt dat het kan: “als je eenmaal fysiek op gelijk niveau zit, dan maakt het niet uit.”

Na het checken van haar Instagram kunnen we eigenlijk alleen maar concluderen dat Beitske fysiek op een véél hoger niveau dan Max zit. In tegenstelling tot zijn lichtblonde landgenote kan hij na de race zijn helm beter ophouden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beitske Visser (@beitskevisser) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beitske Visser (@beitskevisser) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beitske Visser (@beitskevisser) op

Laatste nieuws

Yolanthe Cabau deelt schitterende foto in doorschijnende jurk

Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft een hoop mooie foto's online staan. Maar haar nieuwste foto spant de kroon. 

Video: Anna Nooshin leidt volgers af met weinig verhullend topje

Anna Nooshin heeft weinig nodig om haar volgers af te kunnen leiden. Dat blijkt wel uit deze video op haar Instagram.

Foto: Dankzij deze beeldschone vrouw scoort Luuk de Jong ook thuis de winnende

Luuk de Jong is terug bij PSV en daar zijn de Eindhovenaren maar wat blij mee. Maar niet alleen in het stadion is Luuk geliefd, want thuis heeft hij ook een schoonheid wachten!

Gerelateerde berichten