Arjen Lubach en Dionne Stax weten hoe gevaarlijk Deepfakes zijn

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Arjen Lubach pakte in Zondag met Lubach een pikant onderwerp aan: Deepfakes. Met deze technologie kan je flink wat chaos veroorzaken. Vraag maar aan Dionne Stax…

Ontken het maar niet: ook jij hebt wel eens ‘kennis gemaakt’ met een zogenaamde deepfake. Meestal zijn ze slecht gemaakt, en duidelijk van ‘echt’ te onderscheiden. Maar er schuilt een gevaar in deze technologie, die zich in rap tempo ontwikkelt. Binnenkort kunnen die ‘grappige’ filmpjes waarin politici zogenaamd over de schreef gaan, of pikante natuurfilms waarin je favoriete actrice ineens wel héél ver gaat, echt voor problemen gaan zorgen!

Lees ook: Arjen Lubach maakt ‘complotgekkie’ Lange Frans met grond gelijk

Dionne Stax had hoofdrol in deepfake filmpje

Een tijdje geleden dook Dionne Stax zoiets echt nóóit zou doen, kon het filmpje snel naar het land der fabelen verwezen worden. Maar wat nou als de deepfake-technologie zó goed wordt dat je niet meer kan zien of het een natuufilmactrice is, of Dionne Stax die flink onder handen genomen wordt? Dat de woorden van Mark Rutte écht heel geloofwaardig vervormd kunnen worden?

Op dat moment zal werkelijk alles dat je online vindt eerst in twijfel getrokken moeten worden. En in zo’n wereldwijd web willen we natuurlijk niet leven! Arjen Lubach weet de vinger weer eens goed op de zere plek te leggen…

Laatste nieuws

Video: Marlijn Weerdenburg hijgt na snelle sessie met man op woonkamervloer

De Nederlandse actrice Marlijn doet tijdens snelle sessie planken samen met haar man een bewonderenswaardig trucje! 

Foto: Danique Hosmar geniet van de zon in minirokje

De knappe influencer Danique Hosmar geniet volop in minirokje van zonnige vakantie in Spanje. Ze laat volgers lekker meegenieten!

Foto: Suzanne Schulting gaat diep door haar knieën in krappe outfit

Shorttrackster Suzanne Schulting is erg fit. Dat niet alleen, ze is ook ontzettend lenig. Soms vergeet ze alleen dat ze niet haar schaatspak aan heeft. Als ze buigt in een jurkje is er veel meer te zien!