Arjen Lubach en Dionne Stax weten hoe gevaarlijk Deepfakes zijn

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Arjen Lubach pakte in Zondag met Lubach een onderwerp aan: Deepfakes. Met deze technologie kan je flink wat chaos veroorzaken. Vraag maar aan Dionne Stax…

Ontken het maar niet: ook jij hebt wel eens ‘kennis gemaakt’ met een zogenaamde deepfake. Meestal zijn ze slecht gemaakt, en duidelijk van ‘echt’ te onderscheiden. Maar er schuilt een gevaar in deze technologie, die zich in rap tempo ontwikkelt. Binnenkort kunnen die ‘grappige’ filmpjes waarin politici zogenaamd over de schreef gaan, of natuurfilms waarin je favoriete actrice ineens wel héél ver gaat, echt voor problemen gaan zorgen!

Lees ook: Arjen Lubach maakt ‘complotgekkie’ Lange Frans met grond gelijk

Dionne Stax had hoofdrol in deepfake filmpje

Een tijdje geleden dook Dionne Stax zoiets echt nóóit zou doen, kon het filmpje snel naar het land der fabelen verwezen worden. Maar wat nou als de deepfake-technologie zó goed wordt dat je niet meer kan zien of het een natuufilmactrice is, of Dionne Stax die flink onder handen genomen wordt? Dat de woorden van Mark Rutte écht heel geloofwaardig vervormd kunnen worden?

Op dat moment zal werkelijk alles dat je online vindt eerst in twijfel getrokken moeten worden. En in zo’n wereldwijd web willen we natuurlijk niet leven! Arjen Lubach weet de vinger weer eens goed op de zere plek te leggen…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Enzo Knol geeft half miljoen uit aan ‘smerige’ nieuwe auto (video)

YouTuber Enzo Knol heeft zichzelf getrakteerd op een indrukwekkende...

Olcay Gulsen laat monden wijd openvallen met gescheurde jurk op onhandige plek (foto’s)

Op het Cannes Filmfestival heeft Olcay Gulsen alle ogen op zich gericht met haar gedurfde outfit. Dit moet je echt even zien!

Emma Heesters schokt fans met foto van transformatie: ‘Heb jij helemaal niet nodig’

Emma Heesters is een nieuwe weg ingeslagen. De zangeres wil namelijk nog veel fitter worden. Haar fans vinden het niet nodig en maken zich zorgen.