Anneke van Giersbergen moet rocken in Beste Zangers!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Beste Zangers is elke donderdag te zien op NPO1. De eerste paar afleveringen van het programma zijn op de buis geweest en de emoties van de zangers zijn al hoog opgelopen. Maar wie is Anneke van Giersbergen eigenlijk? Hoog tijd om even te buurten bij deze stoere rock-en metalzangeres met rode krullen!

Anneke van Giersbergen zat in verschillende bands

Anneke van Giersbergen is niet alleen stoer, ze kan ook nog eens goed zingen. In 1994 werd ze onderdeel van metalband ‘The Gathering’. Anneke’s band trok gelijk de aandacht binnen de metalscene omdat ze de eerste band waren met frontvrouwen. Ze zijn zelfs verantwoordelijk voor dat nieuwe subgenre! Hun nummer ‘Strange machines’ behaalde de top 40 en zorgde voor internationale bekendheid. Nadat de zangeres in 2007 een tijd solo ging, richtte ze de succesvolle pop-rockband ‘Agua de Annique’ op. In 2016 begon Anneke van Giersbergen weer met een nieuwe band, deze keer een progressieve metalband genaamd VUUR.

Lees ook: Schitterende Karsu Dönmez is dé ontdekking van nieuw seizoen Beste Zangers

Een nieuwe Anneke: ‘The Darkest Skies Are The Brightest’

Met Anneke van Giersbergen’s nieuwe album ‘The Darkest Skies Are The Brightest’ slaat ze een nieuwe weg in. Het album bestaat voornamelijk uit nummers met de arkoestische gitaar. Voor het album uitkwam liep het allemaal even niet zo goed in Anneke’s leven, daarom ging ze schrijven. The Darkest Skies Are The Brightest is dus een album vol emotie!

Anneke van Giersbergen in Beste Zangers 2021

Ook in Beste Zangers doet van Giersbergen het rustiger aan dan we van haar gewend zijn. In de derde aflevering zong Anneke een prachtige versie van ‘Sobreviviré’ voor Belle Perez. Na een aantal mooie optredens hopen we stiekem dat ze in Beste Zangers nog iets vanuit haar rock-en metal hart gaat zingen. Het zou zonde zijn als een zangeres als Anneke Giersbergen niet minstens één keer los mag gaan bij Beste Zangers!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Boerin Annemiek Koekoek maakt optimaal gebruik van lekkerste plekje in melkstal

Boerin Annemiek Koekoek heeft het bloedheet met deze zomerse temperaturen. Gelukkig is de boerin slim genoeg om de beste plekjes op te zoeken van de boerderij waar het lekker koel is. Zo kan Annemiek in haar hemdje toch nog een beetje werken in de warmte!

Foto: Marieke Elsinga ritst jurkje open voor de camera

Marieke Elsinga is weer aanwezig in de studio van Qmusic! Al is dit wel een hele rare plek om je jurkje open te ritsen..

Foto: Mikky Kiemeney treitert Frenkie de Jong met nietsverhullend topje

Mikky Kiemeney was lekker shoppen met vriend Frenkie de Jong! Ze liet een fonkelnieuw kledingstuk zien waar menig man het warm van zou krijgen. Frenkie had er opvallend weinig interesse in...