1 April ‘afgelast’ wegens coronavirus

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Zat jij gisteren ook aan de buis gekluisterd voor nieuwe overheidsinstructies? Ze hadden extra gelet op de duidelijkheid van de boodschap. Wat we precies niet mogen, werd eindeloos herhaald. Toch zaten we te wachten op één extra aankondiging: wat is het kabinet van plan met 1 april? Mark Rutte vergat tijdens zijn speech één van de belangrijkste maatregelen aan te stippen: wegens het corona-virus lijkt 1 april dit jaar namelijk afgelast.

Sorry grappenmakers, maar jullie zullen dit jaar toch echt een andere datum moeten vinden om de humor te vieren. Elke grap, zeker over het coronavirus, is er één teveel op dit moment.

Je veter zit los

Vandaag geen flauwe kantoorgrappen dus. Bijkomend voordeel: er is immers niemand op kantoor. Ook een scheut zout in de koffie van de juf of meester is lastig als alle lessen afgelast zijn. Je veter zit los? Werkt niet, want iedereen draagt pantoffels deze dagen.

Humor verboden

Ook op het internet is de humor ver te zoeken. Normaal heeft elke nieuwssite, webshop, blog of influencer wel een eigen 1 aprilgrap bedacht, vaak in de vorm van een lollig fake news-verzinseltje. Vandaag bleven die voor het grootste deel uit.

Als zelfs Google aangegeven heeft dit jaar geen vervolg te willen geven aan hun lange 1 april-traditie, weet je dat het menens is. Thailand doet een nóg serieuzere duit in het zakje: in dat land riskeer je een jarenlange gevangenisstraf als je grappen durft te maken over de ziekte.

Hamsteren

Moet Hugo de Jonge, onze nieuwe Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zich zorgen maken na zijn practical joke tijdens de persconferentie? Hij liet de veelbesproken gebarentolk Irma Sluis expres haar succeswoord ‘hamsteren’ twee keer achter elkaar uitbeelden.

Een opvallend luchtig momentje in een tot zover zeer serieuze persconferentie. Gelukkig voor De Jonge viel zijn grap binnen de marges van 31 maart. Had hij die grapjas een paar uur later aangetrokken, dan had het écht niet gekund. Is echt álle humor dus afgelast op 1 april? Niet helemaal. Grappen mogen alleen als ze minimaal 1,5 meter vergezocht zijn.

Laatste nieuws

Foto: Max Verstappen kijkt verlekkerd naar Kelly Piquet op zomerse kiekjes

Max Verstappen is inmiddels een nationale held geworden vanwege zijn vele prestaties op de racebaan. Maar ook hij verdient even een vakantie. 

Foto: Jackie Groenen showt bijzonder luchtkussen in zwembad

Voetbalster Jackie Groenen moest een paar weken geleden nog flink presteren, maar kan ondertussen gewoon genieten van haar luchtkussen.

Foto: Puck Moonen deelt smerig kiekje na nat avontuur

Puck Moonen heeft geen zin om te stoppen met trainen, zelfs als het weer zo gek doet. Dat is bewonderingswaardig, maar levert rare foto's op. 

Gerelateerde berichten