Raakt Suzanne Schulting haar titel kwijt?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Dordrecht is momenteel het toneel voor het WK Shorttrack. Natuurlijk is schaatsster Suzanne Schulting van de partij, maar ze wordt op de hielen gezeten door nieuwkomer Xandra Velzeboer.

Suzanne Schulting is momenteel bezig haar titel te verdedigen tijdens het spannende WK Shorttrack. Ze heeft de afgelopen dagen een uitstekende start gemaakt aan het toernooi. Er wordt gestreden om de allroundtitels en de wereldtitels per afstand. Tijdens de kwalificatierondes scoorde de topsportster zo goed dat ze op de 1500 meter meteen de halve finales behaalden. Dat maakt Suzanne een van de topfavorieten van het toernooi. Maar er is een kans dat nieuwkomer Xandra Velzeboer haar van de shorttrack-troon stoot.

Suzanne in topconditie

Op de 500 en de 1000 meter reed Suzanne ook zonder problemen de winnende tijden. Die mag ze alvast in haar zak steken. En hoewel het toernooi nog niet klaar is lijkt het er op dat Suzanne met alle prijzen naar huis gaat. Zonder nog een fout te maken staat Suzanne dit weekend in de finales van het spannende wereldkampioenschap.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S U Z A N N E (@suzanneschulting)

Suzanne reed een geweldige race om haar titel te kunnen behouden. Momenteel is ze de regerend wereld- en olympisch kampioene op de 1.000 meter, dus dat voert de druk aardig op. In een rechtstreeks duel rekende Suzanne af met haar grootste concurrente, de Italiaanse Arianna Fontana. Zo bewees ze maar weer voor eens en altijd wie de snelste schaatsster is. Niets lijkt Suzanne haar tweede wereldtitel in de weg te staan. Ze probeert zelf zoveel mogelijk haar hoofd in de race te houden en zo min mogelijk afleiding te zoeken. Met een ijzersterke focus gaat ze de finales in.

Zware concurrentie

Suzanne is al jaren het uithangbord van de Nederlandse shorttracksport. Logisch ook, met al die titels die ze de afgelopen jaren heeft bemachtigd. Eind januari behaalde ze nog voor de derde keer op rij haar Europese allroundtitel. Ook dit WK zal ze geen genoegen nemen met een tweede plaats. Wel moet ze dan haar concurrentie de baas blijven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S U Z A N N E (@suzanneschulting)

Want niet alleen Suzanne, maar alle Nederlandse schaatsers doen het uitmuntend dit kampioenschap. En dan met name Xandra Velzeboer, het nieuwe vrouwelijke toptalent binnen de shorttrackwereld. Ook zij kwam de kwalificatieraces ook zonder kleerscheuren door. Het wordt dus een Hollandse strijd in de finale, waarbij de dames het voornamelijk tegen elkaar opnemen. Dat betekent dat hoe dan ook het podium oranje gaat kleuren dit toernooi. Een mooi vooruitzicht.

Underdog Xandra

In januari bij de EK shorttrack veroverde de 19-jarige schaatsster al brons op de 500 meter. Een mooie manier om haar EK-debuut af te ronden. Nu is Xandra uit op meer. Ze is namelijk hard op weg om Suzanne op te volgen als titelverdediger. Xandra gaat al even mee en scoorde bij de junioren voorheen ook al fenomenaal. Vorig jaar won ze bij de WK junioren namelijk al twee keer goud.

Xandra is klein, behendig en heeft veel power. Vaardigheden die haar kanshebber maken op goud dit WK. Qua uitgesproken karakter en manier van rijden lijkt Xandra daarbij enorm op Suzanne. Iets wat de wereldkampioene zelf ook al was opgevallen. Het wordt dus een spannende finale tussen deze twee sterke dames.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Yolanthe Cabau van Kasbergen in een strak geel pakje is de mooiste foto

Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft een hoop mooie foto's. Maar de foto van haar in een geel pakje is het allermooist.

Nikkie plessen deelt weer foto met extreme outfit

Nikkie Plessen is de koningin van de pikante outfits. De ontwerpster, onderneemster en voormalig actrice deelt weer een van haar extreme outfits. 

Eva Jinek bombardeert zichzelf tot knapste schrijver met deze nieuwe foto

Eva Jinek heeft veel te vertellen. En omdat ze dat niet allemaal in een uurtje kwijt kan schreef  ze een spannend boek.