Miljuschka is bezig bijtje in nieuwe foto

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Miljuschka neemt het dit weekend op voor de bijen. Die hebben het namelijk erg zwaar. Daarom roept ze iedereen op om dit weekend een half uurtje je tuin of balkon op te gaan en mee te doen aan de nationale bijentelling.

Miljuschka Witzenhausen is een bezig bijtje. Niet alleen is ze druk met allerlei televisieprogramma’s, maar ze zet zich ook graag in voor landelijke acties zoals de nationale bijentelling. Miljuschka roept iedereen op om een half uurtje in hun tuin of op hun balkon te gaan zitten en daar de bijtjes te tellen. En dat doet ze door wel een erg zoete foto van zichzelf te delen op haar Instagram.

Lees ook: Miljuschka Witzenhausen is mooiste paashaasje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miljuschka (@miljuschka)

Partij voor de bij

Miljuschka zet zit graag in voor de kleine insecten. Bijen leveren niet alleen honing, maar zorgen ook voor bestuiving van bloemen en planten. Zonder bijen zou je zo’n tachtig procent van wat je in de supermarkt vindt niet kunnen kopen. En dat zou zonde zijn. Helemaal voor Miljuschka, omdat ze dan niet meer van die lekkere gerechten kan maken. Daarom zet zij zichzelf nu in voor de bij. ⁠

Waarom is de bijentelling belangrijk?

Miljuschka maakt zich druk om het lot van de wilde bijtjes in Nederland. En niet zonder reden. Het gaat met de wilde bijensoorten namelijk niet heel goed. En hoe minder bijen, des te minder lekker eten we kunnen kopen. Zonder bijen hebben we bijvoorbeeld geen appels, peren, tomaten, courgettes en aardbeien. Gelukkig is het lekker weer dit weekend, dus zitten de meeste mensen toch al in hun tuin of op hun balkon. En als je daar dan toch zit kan je best de bijtjes tellen. Zie het als een leuk spelletje om de tijd de doden. Daarbij zorg je met jouw bijentellerij voor een glimlach op het gezicht van Miljuschka. En wie wil dat nu niet?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miljuschka (@miljuschka)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Emma Heesters is lekker fanatiek in nieuwe video ‘Meisje zonder naam’

Emma Heesters is héél goed met ballen! Hoe we dat weten? Check haar nieuwste videoclip 'Meisje Zonder Naam' en je snapt 'm meteen!

Ajax-spits Sébastien Haller scoort 4x bij CL-debuut. Wie is zijn vriendin?

Wie zit er thuis op de bank bij de Champions League-held van Ajax? We zochten het uit...

Emma Wortelboer deelt diepste geheimen in Boerderij van Dorst

In de tweede aflevering van Boerderij van Dorst op NPO3 zien we Emma Wortelboer haar ware roeping vinden! De presentatrice helpt samen met Maarten van Rossum een handje mee op de boerderij van Raven van Dorst. Daar beantwoordt de loslippige blondine álle vragen die Raven op haar afvuurt! Heeft het lot van Emma al die tijd in haar achternaam gezeten?