Vermaak Films Zet 'Keanu Reeves Day' in je agenda

Zet ‘Keanu Reeves Day’ in je agenda

-

Zet ‘Keanu Reeves Day’ in je agenda

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Als echte filmliefhebber kun je niet om deze man heen: Keanu Reeves. En nu krijgt de beste man ook nog eens een eigen dag! Hoe dan?

Twintig jaar geleden was het moment dat we Keanu Reeves in de hoedanigheid van ‘Mr. Anderson’ de rode pil zagen slikken waardoor hij uiteindelijk in de Matrix kwam en ‘The One’ werd. Dat was dé doorbraak. The Matrix (1999) werd een bizar succes. Wat ook logisch is met de epische battle in de lobby…

Een paar jaar voordat Keanu doorbrak met The Matrix had hij ook al samen met Sandra Bullock een flinke hoofdrol te pakken in de blockbuster Speed (1994). Daardoor werd hij bekend op het grote scherm. Speed was een typische bloedstollend spannende ’90s action movie, net zoals The Terminator 2(1991), Bad Boys (1995) en Face/Off(1997). Het was het decennium van Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Steven Seagal.

Nu is dus bekend geworden dat The Matrix niet meer een trilogy zal blijven, maar zal promoveren naar een quadrilogy. Wanneer dan? 21 mei 2021 is dé datum om in je agenda te zetten. Niet alleen is dit de releasedate van het vierde deel van The Matrix, maar ook het vierde deel van John Wick. Neo en ‘Baba Yaga’ zijn dus voorlopig nog niet van het beeldscherm verdwenen!

Keanu ‘Goedheiligman’ Reeves

Wat de meeste mensen niet weten, is dat Keanu een jaar voor zijn definitieve doorbraak de rol van Boeddha heeft gespeeld in ‘Little Buddha’. Misschien iets voor je persoonlijke Keanu Reeves-marathon. Tip: Kijk dan eerste wat John Wick’s en Matrix films. Dan wordt Little Buddha ineens een komedie…

Keanu is dus niet onbekend met de rol van een heilige. Eerst als Boeddha en daarna als ‘de uitverkorene’. De reden dat die rol hem zo goed af gaat, komt wellicht door het feit dat hij in dagelijks leven ook als een soort heilige door het leven gaat. Hij staat bekend als nicest guy in Hollywood. Geld heeft hij genoeg en daarom deelt deze filantroop het liever dan dat hij het allemaal aan zichzelf besteed. Ook heeft hij het niet zo op de decadentie van Hollywood. Want als John Wick zijn motor in de garage laat staan, dan pakt hij gewoon de metro. Hij is net een mens. Daar zouden meer sterren een voorbeeld aan kunnen nemen! https://www.youtube.com/watch?v=EMB1EOnUwX8

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Miljuschka Witzenhausen
Fidan Ekiz
Sandra Schuurhof
Sharon Pieksma
Maaike Timmerman

Laatste nieuws

FORUM: bekijk de spannende vakantiefoto’s van Sensi Lowe

BREEK: de forumpagina van Sensi Lowe staat nu vol met spannende vakantiekiekjes van de blondine!

Hoogtepunten: Trump en Biden schelden elkaar uit tijdens debat

Ooit twee bejaarden elkaar bijna een kopje kleiner zien maken op live-tv? Het eerste debat tussen Trump en Biden was een waar spektakel. Inhoudelijk? Zelden. Wat dan wel? Lekker schelden!

#Mondkappennou: Ga jij net als Celine Huijsmans een mondkapje dragen?

Geen mondkapjesverplichting, maar een landelijk dringend verzoek tot het dragen van een mondkapje. Dat is er na veel geruzie uitgerold na een overleg in de Tweede Kamer. Ben JIJ net als Celine Huijsmans van plan dit advies op te volgen?

Geef je mening