Carice van Houten speelt dame van plezier in Red LIght

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Voor wie dacht dat Carice van Houten voor altijd in het grote boze Hollywood zou blijven, komt aardig bedrogen uit. De superster was na haar rol in Game of Thrones helemaal klaar met acteren. Inmiddels heeft ze de draad weer opgepakt, in de Nederlandse dramaserie Red Light, een serie over de wallen.

Carice van Houten is niet bang voor uitdagende rollen. Na verschillende heftige films Nederlandse films, waarvan Zwartboek misschien wel haar meest bekende is, zocht de actrice het hoger op. In het controversiele Game of Thrones speelde ze enkele seizoenen lang een belangrijke rol, maar inmiddels heeft ze haar zinnen weer gezet op de Nederlandse acting scene.

Lees ook: Binnenkort op Netflix: Tribes of Europa

Red Light

Samen met hartsvriendin Halina Reijn, die ook een rol heeft in de serie, zijn de twee het productiebedrijf Man Up gestart, waarbij ze trachten meer de man in zichzelf naar boven te halen. Ze maken heftige producties vol harde en zelfverzekerde vrouwen die niet met zich laten sollen. De tweede productie van dit duo is de dramaserie Red Light, waarin ze volledig duiken in de wereld van de prostitutie. Check hier de trailer!

Carice speelt Sylvia, een Amsterdamse sekswerker en de vriendin van een p****r. Haar taak is het inwerken van de nieuwe vrouwen uit Oost-Europa. Klein detail, de Oost-Europese dames is verteld dat ze serveerster worden. De serie dealt met een harde wereld, die normaal voornamelijk door mannen geregeerd wordt. Maar Carice is helemaal klaar met dat taboe. Tijd voor vrouwen met pit.

Harde werkelijkheid en Glassex

De serie is bedacht na een willekeurige wandeling over de wallen. Daar klonk namelijk geen enkele Nederlandse stem. En dat verbaasde het duo. Ze gingen meteen aan de slag voor een goed concept. Carice en Halina willen films en series maken over sterke vrouwen en macht. Welke wereld is dan beter en interessanter dan die van de vrouwenhandel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by halinareijn (@halinareijn)

Gewapend met een Amsterdams accent en een verpakking Glassex stormt het duo over de set. Ze gaan voor een flinke portie realisme, en dat betekent dat niet alleen mooie dames in foute seksclubs in de spotlight worden gezet, maar ook de alledaagse sleur van de wereld van verkochte liefde, zoals het schoonmaken van een strippaal.

Vlaamse schone

Behalve Carice en Halina is een derde hoofdrol weg gelegd voor de Vlaamse Maaike Neuville. Zij speelt Vlaamse rechercheur Evy. Een vrouw die niet zo zeer aan een strippaal hangt, maar aan een fles. Dit gevaarlijke trio duikt binnenkort dus in de donkere en enorm spannende wereld van de vrouwenhandel. Een serie dus om naar uit te kijken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maaike Neuville (@mmmikeville)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Hoe is het nu met Anna Nooshin?

Ze kwam jarenlang wekelijks op tv met Holland's Next Top Model. Hoe blijven we in de tussentijd op de hoogte van wat presentatrice Anna Nooshin allemaal uitspookt? Hoog tijd om even te kijken hoe het met haar is...

Mannen van Veronica Inside gaan stuk om onherkenbare topspits

"Die is dikker dan Jan Boskamp!" roept René van der Gijp. Maar over welke voormalig topspits hebben ze het hier eigenlijk?

Katja Schuurman plaatst uitdagende nieuwe foto

Katja Schuurman schaamt zich niet voor haar lichaam, sterker nog, ze is er trots op. En groot gelijk heeft ze. Daarom deelt ze ook trots deze nieuwe foto met de wereld.