Wielrenster Puck Moonen slaat fel terug op kritiek

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Voor Puck Moonen, die inmiddels bekend staat als de mooiste wielrenster, is het geen fijne week. Ze zou namelijk oorspronkelijk een aantal Waalse klassiekers rijden, maar is uiteindelijk nergens gestart. En dat zorgde voor een zee aan kritiek. Daar slaat Puck nu hard op terug.

Als topsporter moet je goed kunnen omgaan met kritiek, dat is iets wat Puck Moonen niet onbekend is. Maar dat er deze week zoveel kritiek over haar heen zou komen, had de mooiste wielrenster van Nederland ook niet zien aankomen. Ze moest eerder al een ronde skippen vanwege een verkeerde coronatest, behaalde bij de race daarvoor de finish niet en zei ook een aantal andere rondes af. En dat wordt Puck allemaal niet in dank afgenomen. Het lijkt niet zo te boteren tussen haar en haar ploeg momenteel.

Lees ook: Puck Moonen’s nieuwe trainingsoutfit op foto

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Puck Moonen (@puckmoonen)

Breuk met haar team

Haar ploeg vind al de afzeggingen op zijn zachtst gezegd niet heel fijn. Davy Wijnant, de ploegmanager van Puck, vindt het een gebrek aan verantwoordelijkheid. Hij vindt het dus absoluut niet kunnen om zo laat nog af te zeggen. Ze gaan intern bekijken wat ze met de kwestie aan moeten. Het lijkt er dus op dat Puck gedonder heeft met haar ploeg en ploeggenoten. Al ontkent Puck dat stellig. Volgens haar wordt ze opgesteld op wedstrijden die ze nog niet aankan. Haar valt dus niets te verwijten. Hoe de vork ook in de steel zit, dit hele verhaal lijkt nog een staartje te krijgen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Puck Moonen (@puckmoonen)

Puck voelt zich teleurgesteld

Puck is best geschrokken van alle heisa rondom haar afzeggingen. Ze vindt het allemaal niet echt netjes. De wielrenster kampt namelijk met heftige paniekaanvallen, waarvan ze er twee dagen voor de koers en de dag voor de koers tijdens haar training last van had. “Het is moeilijk om mijn frustratie onder woorden te brengen op dit moment”, liet Puck weten. En voor wie haar volgt op Instagram weet dat Puck enorm hard heeft getraind om al die wedstrijden te kunnen rijden. Ze deelt namelijk de ene na de andere trainingsfoto. Zelf zal ze dus ongetwijfeld flink balen van de hele situatie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Puck Moonen (@puckmoonen)

Puck pakt door

Ondanks alles denkt Puck er absoluut niet aan om te stoppen. Sterker nog, ze blijft juist trainen om ervoor te zorgen dat ze straks wel weer alle wedstrijden aan kan. Ze weet nog niet goed wat haar paniekaanvallen veroorzaakt, maar zegt dat ze er wel mee bezig is. Misschien is het de stress van de laatste tijd. Er ligt natuurlijk vanuit haar ploeg veel druk op haar schouders om weer aan de slag te gaan. Het kan misschien nog wel even duren voordat je Puck weer in grote wielerrondes kan bekijken, maar weet dat de topsporter momenteel alles op alles aan het zetten is om haar comeback te kunnen maken!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

De mooiste Instagram foto’s van Olympisch hardloopster Femke Bol

Hardloopster Femke Bol is de favoriet voor het goud op de 400 meter horden. Maar ook op Instagram is ze een favoriet van velen. 

Dit is waarom Iris Enthoven haar eigen programma verdient

Je kent haar misschien al een beetje, maar Iris Enthoven is nog niet super bekend bij het grote publiek. Maar de opkomend presentatrice verdient absoluut haar eigen programma.

Eindelijk vervangt Hélène Hendriks Wilfred Genee als presentator van De Oranjezomer

Het wordt al een hele tijd geroepen, ook op de redactie van Mannenzaken, maar nu is het moment dan eindelijk hier: Hélène Hendriks neemt het stokje over als presentator van De Oranjezomer.