Wat zei Tadic over de moeder van Dumfries tijdens PSV – Ajax?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Denzel Dumfries en Dusan Tadic gingen flink door het lint tijdens PSV – Ajax. Hoe komt het dat Tadic zo boos was en wat zei hij over de moeder van Dumfries?

Analisten vonden het kinderachtig gedrag, maar de kijkers genoten van de ruzie tussen Denzel Dumfries en Dusan Tadic. De Serviër van Ajax scoorde een late gelijkmaker via een penalty. De PSV’er probeerde vooraf de penaltystip kapot te trappen. Dat zag de captain van de Amsterdammers. Toen hij de penalty alsnog scoorde kwam hij dus nog even zijn gram halen bij Dumfries. Volgens Kenneth Perez schold Tadic in het Servisch tegen Dumfries. De verdediger van PSV verstond in ieder geval genoeg om te weten dat het over zijn moeder ging. Dat had Tadic beter niet kunnen doen…

Lees ook: DIT gebeurt er met transfer Quincy Promes bij straf voor steekpartij

Vurige Dumfries na uitspraken Tadic

Na de wedstrijd verschenen de twee captains allebei nog voor de camera voor een interview. Dumfries bevestigde daar dat Tadic inderdaad iets over zijn moeder had gezegd. Daar was hij niet blij mee. Zo zegt hij in dit interview ‘je mag mij uitschelden, maar je moet niet over mijn moeder praten’. Dumfries zei ook dat het vóór de penalty al een keer bijna fout ging tussen de twee vechtersbazen.

Zie hieronder het interview met de twee aanvoerders

Tadic: ‘wat moet ik dan zeggen?’

Tadic zei na afloop van de wedstrijd dat Dumfries hem een ‘slechte leider’ noemde. De Ajacied reageerde droogjes: ‘wat moet ik dan zeggen? Moet ik dan dankjewel zeggen?’ De vleugelspits ontkende niet dat hij iets over de moeder van de rechtsback had gezegd. Toen de wedstrijd was afgelopen kon Tadic het ook niet laten om toch nog naar Dumfries toe te gaan. De spelers van Ajax en PSV zorgden ervoor dat er geen klappen vielen tussen de twee. De vaste analisten vonden het erg kinderachtig: ‘je bent aanvoerder, gedraag je dan ook als aanvoerder’. Tadic vertelde zelf na de wedstrijd dat je geen mind games moet spelers met een Serviër, volgens hem zijn ze hier te koelbloedig voor. In een ander interview vertelde hij dat Dumfries het over 5 jaar misschien van hem wint, maar nu nog niet.

Tussenstand in de kampioensstrijd

Ajax behoudt met deze uitslag de 6 punten voorsprong. De Amsterdammers hebben ook nog een wedstrijd minder en kunnen dus op 9 punten voorsprong komen. De rest van de wedstrijd was volgens Roger Schmidt een ‘tactisch spel’. Het bleef erg lang 0-0 en grote kans bleven ook lang uit, totdat net voor rust Eran Zahavi de 1-0 binnenschoot voor PSV. De tweede helft waren er ook weinig grote kansen, totdat PSV de 2-0 scoorde via Yorbe Vertessen uit een counter. Deze goal werd echter afgekeurd vanwege hands. Even later maakte Dumfries hands en kreeg Ajax een penalty. Uit deze penalty scoorde Ajax de 1-1 en bepaalde hiermee de eindstand. Ajax doet hiermee goede zaken voor kampioenschap, zo zegt Erik ten Hag in een interview ‘we hebben 1-1 gewonnen’.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Emma Heesters is lekker fanatiek in nieuwe video ‘Meisje zonder naam’

Emma Heesters is héél goed met ballen! Hoe we dat weten? Check haar nieuwste videoclip 'Meisje Zonder Naam' en je snapt 'm meteen!

Ajax-spits Sébastien Haller scoort 4x bij CL-debuut. Wie is zijn vriendin?

Wie zit er thuis op de bank bij de Champions League-held van Ajax? We zochten het uit...

Emma Wortelboer deelt diepste geheimen in Boerderij van Dorst

In de tweede aflevering van Boerderij van Dorst op NPO3 zien we Emma Wortelboer haar ware roeping vinden! De presentatrice helpt samen met Maarten van Rossum een handje mee op de boerderij van Raven van Dorst. Daar beantwoordt de loslippige blondine álle vragen die Raven op haar afvuurt! Heeft het lot van Emma al die tijd in haar achternaam gezeten?