Sport Michael van Gerwen-virus slaat nog niet aan

Michael van Gerwen-virus slaat nog niet aan

-

Michael van Gerwen-virus slaat nog niet aan

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Michael van Gerwen was vol vertrouwen na zijn overwinning op de UK Open (Britse dartkampioenschappen). De Nederlandse pijltjesprikker heeft het Van Gerwen-virus nog niet over de dartswereld kunnen verspreiden. Daarvoor ging hij iets te hard af tijdens de Players Championship. 

Sinds dat de vader van het Nederlandse darten (Raymond van Barneveld) zijn pijltjes opgeborgen heeft, gaan de prestaties van Michael van Gerwen een stukje minder. Het is alsof de Brabantse pijltjesprikker de melodramatische houding van zijn voormalig concullega nodig heeft om tot het uiterste te gaan.

Lees ook: Michael van Gerwens Hamsterweken weer begonnen

UK Open

Of ja, zo zag het er tot de UK Open naar uit. Tijdens de Britse dartkampioenschappen leek Michael van Gerwen weer op Mighty Mike. Sterker nog: die overwinning stond aan het begin van Michaels hamsterweken. Maar op het moment dat een heel land aan het hamsteren is, blijft er weinig over voor Van Gerwen.

Lees ook: Hamsteren voor beginners

Die relatie slaat natuurlijk spijker noch kop, maar de afgelopen ronde in het Players Championship (eredivisie voor darters) had voor Van Gerwen veel weg van het wc-rollenschap van de gemiddelde Nederlandse supermarkt: in plaats van een tastbare prijs, lag het vol met teleurstellingen. Na de heldhaftige overwinning tijdens de UK Open, vloog Van Gerwen er afgelopen weekend na één ronde al uit.

Waar blijft het Van Gerwen-virus?

Met andere woorden: Van Gerwens Hamsterweken laten zich voorlopig nog op zich wachten. Het dartcircus gaat verder in Newcastle, maar daar zal je eerder het corona- dan het Van Gerwen-virus aantreffen. Vanwege corona is het daarom ook nog onzeker of de volgende speelronde door gaat.

Het is dus eigenlijk helemaal niet gek dat er in deze tijd meer infuusnaalden dan dartpijlen op de juiste plaats vallen. Dat maakt het echter niet minder prettig voor Van Gerwen, die koortsachtig naar zijn vorm zoekt en moet oppassen dat dit seizoen niet eindigt in een grote huil-en-snotter-bende.

Lees ook: Messi van het Darten blijkt mens

Het uitblijven van het Van Gerwen-virus in de dartwereld heeft vooral voor Michael van Gerwen grote gevolgen. Wanneer de nummer één van de wereld zijn vorm niet weet te vinden, dan loopt hij enorm veel moneys mis. Vorig jaar verdiende de winnaar van het Players Championship namelijk een half miljoen pond, wat gelijk staat aan zo’n 500.000 euro.

 

 

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Cynthia Abma
Astrid Kersseboom
Romy Monteiro
Eva de Goede
Fatima Moreira de Melo

Laatste nieuws

Rondje Forum 3-8: Foto’s van Romy Monteiro, Miljuschka Witzenhausen & meer

Verse screencaps, de beste socialposts en exclusieve beelden van je favoriete vrouwelijke BN'ers: je vind het op het Mannenzakenforum! Vandaag voor jou in de aanbieding: Dee van der Zeeuw, Romy Monteiro, Miljuschka Witzenhausen en Sylvie Meis!

Arme Estavana Polman: enorme tegenvaller voor handbalster

Even leek het erop dat Estavana Polman álles kreeg wat haar hartje begeerde. Helaas lijkt er véél te vroeg een einde te komen aan haar droomjaar: ze kan komend seizoen vermoedelijk niet handballen...

Sociale Schoonheden met o.a. Monica Geuze, Yolanthe Cabau & Airen Mylene

Say cheese! Deze bekende Nederlandse vrouwen lieten zich het afgelopen etmaal zien op sociale media. Jackie Groenen en Yolanthe zijn om van te watertanden, en Airen Mylene en Monica Geuze zijn in goed gezelschap...

Geef je mening