Sport Michael van Gerwen-virus slaat nog niet aan

Michael van Gerwen-virus slaat nog niet aan

-

Michael van Gerwen-virus slaat nog niet aan

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Michael van Gerwen was vol vertrouwen na zijn overwinning op de UK Open (Britse dartkampioenschappen). De Nederlandse pijltjesprikker heeft het Van Gerwen-virus nog niet over de dartswereld kunnen verspreiden. Daarvoor ging hij iets te hard af tijdens de Players Championship. 

Sinds dat de vader van het Nederlandse darten (Raymond van Barneveld) zijn pijltjes opgeborgen heeft, gaan de prestaties van Michael van Gerwen een stukje minder. Het is alsof de Brabantse pijltjesprikker de melodramatische houding van zijn voormalig concullega nodig heeft om tot het uiterste te gaan.

Lees ook: Michael van Gerwens Hamsterweken weer begonnen

UK Open

Of ja, zo zag het er tot de UK Open naar uit. Tijdens de Britse dartkampioenschappen leek Michael van Gerwen weer op Mighty Mike. Sterker nog: die overwinning stond aan het begin van Michaels hamsterweken. Maar op het moment dat een heel land aan het hamsteren is, blijft er weinig over voor Van Gerwen.

Lees ook: Hamsteren voor beginners

Die relatie slaat natuurlijk spijker noch kop, maar de afgelopen ronde in het Players Championship (eredivisie voor darters) had voor Van Gerwen veel weg van het wc-rollenschap van de gemiddelde Nederlandse supermarkt: in plaats van een tastbare prijs, lag het vol met teleurstellingen. Na de heldhaftige overwinning tijdens de UK Open, vloog Van Gerwen er afgelopen weekend na één ronde al uit.

Waar blijft het Van Gerwen-virus?

Met andere woorden: Van Gerwens Hamsterweken laten zich voorlopig nog op zich wachten. Het dartcircus gaat verder in Newcastle, maar daar zal je eerder het corona- dan het Van Gerwen-virus aantreffen. Vanwege corona is het daarom ook nog onzeker of de volgende speelronde door gaat.

Het is dus eigenlijk helemaal niet gek dat er in deze tijd meer infuusnaalden dan dartpijlen op de juiste plaats vallen. Dat maakt het echter niet minder prettig voor Van Gerwen, die koortsachtig naar zijn vorm zoekt en moet oppassen dat dit seizoen niet eindigt in een grote huil-en-snotter-bende.

Lees ook: Messi van het Darten blijkt mens

Het uitblijven van het Van Gerwen-virus in de dartwereld heeft vooral voor Michael van Gerwen grote gevolgen. Wanneer de nummer één van de wereld zijn vorm niet weet te vinden, dan loopt hij enorm veel moneys mis. Vorig jaar verdiende de winnaar van het Players Championship namelijk een half miljoen pond, wat gelijk staat aan zo’n 500.000 euro.

 

 

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Anna Nooshin
Elize [Elise van der ...
Kajsa Ollongren
Cecilia de la Rie
Dee van der Zeeuw

Laatste nieuws

Dionne Slagter (Onnedi) in pikant verkleedpartijtje op TikTok

Dinsdag TikTok-dag! Youtuber Dionne Slagter (Onnedi) pakt flink uit op de spraakmakende filmpjessite. In een filmpje toont ze haar nieuwe garderobe. Chique, casual, een tikkeltje pikant: alles komt langs...

DIT is waarom Nikkie de Jager de Mol is

Terwijl de vrouwelijke kandidaten één voor één sneuvelen, begint het jubileumseizoen van Wie Is De Mol? wel steeds spannender te worden. Ook de geruchtenmolen loopt op volle toeren. Er dook deze week een nieuwe, zeer geloofwaardige theorie op: Nikkie de Jager is de Mol.

Tip: het meest krankzinnige gebakken eitje ooit

Gefeliciteerd: je date is blijven slapen. In de slaapkamer heb je haar al alle hoeken laten zien, maar wil je ook bewijzen dat je in de keuken nét zo innovatief bent? Maak dan 'the morning after' dit eitje voor haar!

Geef je mening