Knotsgekke Formule 1-race: Verstappen valt uit, Gasly wint

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het was de gekste, meest chaotische en volgens velen beste f1-race van dit seizoen: de Grand Prix van Monza, Italië was alles behalve voorspelbaar!

Na de ietwat saaie races van de afgelopen weken zijn spanning, entertainment en puur kijkgenot weer terug. Gele vlaggen, rode vlaggen, enorme crashes, een tweede start en een knotsgek podium: de race in Monza had het allemaal!

Verstappen valt uit met een kapotte motor

Alhoewel deze race een pareltje was voor de liefhebbers van de Formule 1 zelf, viel de Grand Prix van Monza toch wel een beetje tegen voor de Verstappen-fans onder ons. Max Verstappen, die na een moeilijk weekend startte vanaf de vijfde plek, viel namelijk uit na de herstart van de race. De reden? Een kapotte Honda-motor zou de boosdoener zijn geweest, aldus Max Verstappen zelf.

(lees verder na de foto)

Oud-teamgenoot van Max Verstappen wint de race

Waar de Honda-motor van Max Verstappen de eindstreep niet haalde, bracht de Honda-motor in de Alpha Tauri van Pierre Gasly hem juist naar zijn allereerste Formule 1-overwinning. Iets wat iedereen, fan of geen fan, hem leek te gunnen. Die overwinning kwam de coureur van het zusterteam van Red Bull echter niet zomaar aanwaaien. De laatste 10 rondes moest Pierre Gasly dan ook flink knokken met Carlos Sainz, die uiteindelijk op de tweede plek eindigde

Volgende week weer een knotsgekke race?

Voor de F1-fans onder ons hebben we goed nieuws: aankomende vrijdag gaat de Formule 1 alweer van start. De koningsklasse van de racerij blijft namelijk in Italië en brengt een bezoekje aan het circuit van Mugello. Een baan waar geen enkele coureur nog heeft gereden in een hedendaagse Formule 1-wagen. Het zou dus zomaar kunnen dat we volgende week alweer naar een knotsgekke race mogen gaan kijken!

Beeld boven: Ziggo Sport

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Kletsnatte Jutta Leerdam laat ze schudden op afgelegen plek (video)

Jutta Leerdam is aan het hardlopen op een afgelegen plek en laat haar voorgevel even enorm op en neer stuiteren tot groot genoegen van haar volgers!

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!