Hockeyster Caia van Maasakker imponeert op Olympische Spelen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Hockeyster Caia van Maasakker wist eigenhandig het Nederlands hockeyteam Olympisch goud te bezorgen. Haar geheim? Ze is gewoon erg goed met ballen. 

De Olympische Spelen in Tokyo lopen ten einde, maar dat is nog lang niet het einde voor het Nederlandse goud. Zo wist hockeyster Caia van Maasakker de felbegeerde medaille veilig te stellen. Caia is erg behendig met ballen en wist daardoor Nederland naar de eerste plaats te stoten. Een dame die weet van wanten en die eigenhandig verantwoordelijk is voor de Olympische overwinning.

Lees ook: De mooiste Instagram foto’s van Olympisch zwemster Sharon van Rouwendaal

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caia van Maasakker (@caiavm)

Een bijzonder afscheid

Het was de allerlaatste wedstrijd voor Caia en een beter afscheid had ze zich niet kunnen inbeelden. Niet alleen haalde de beeldschone hockeyster in haar allerlaatste professionele wedstrijd Olympisch goud, maar die winst kwam ook nog eens grotendeels door haar bijdrage aan de wedstrijd. Dankzij Caia zijn de Nederlandse hockeyvrouwen nu dus Olympisch kampioen. Argentinië werd met 3-1 waarvan twee punten door caia gescoord werden. Caia nam dus in stijl afscheid van de hockeysport.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caia van Maasakker (@caiavm)

De gouden strafcorner

Niet één, maar gewoon twee keer wist Caia vanuit een strafcorner een belangrijk punt te scoren voor Nederland. Daarmee laat de prachtige sporter zien hoe goed ze wel niet met een stok om kan gaan. Het mag dan misschien haar laatste wedstrijd zijn, maar Caia heeft wel bewezen waarom ze de afgelopen jaren thuis hoorde op het absolute topniveau. Zonder Caia hadden de hockeydames het waarschijnlijk niet gered en waren het nu de Argentijnen geweest die feest stonden te vieren. Dat maakt het dus een bitterzoete overwinning, aangezien het Olympisch goud ook betekent dat de Nederlandse hockeysters afscheid moeten nemen van hun geliefde Caia.

Wat gaat Caia hierna doen?

Zelf weet ze nog niet zo goed wat de toekomst gaat brengen. Wel is Caia klaar met de hockeywereld. Ze heeft alles gegeven en gedaan wat ze wilde doen. En na zoveel bereikt te hebben is het tijd voor een nieuw avontuur. Wat dat avontuur wordt weet Caia nog niet. Voorlopig in ieder geval nog even feest vieren met de meiden. En dat is zeker verdiend. Na de Olympische overwinning mogen de hockeysters weer opgelucht ademhalen. Natuurlijk wel met een overwinningsdrankje erbij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caia van Maasakker (@caiavm)

Misschien tijd voor een tropische vakantie

Wat Caia ook hierna gaat doen, het begint met een welverdiende vakantie. Even bijkomen van de stress van de Olympische Spelen en genieten van de overwinning. En daarna? Dat ziet ze wel. Houdt deze knappe Olympische dame dus goed in de gaten, want er ligt veel moois voor Caia in het verschiet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caia van Maasakker (@caiavm)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Emma Heesters is lekker fanatiek in nieuwe video ‘Meisje zonder naam’

Emma Heesters is héél goed met ballen! Hoe we dat weten? Check haar nieuwste videoclip 'Meisje Zonder Naam' en je snapt 'm meteen!

Ajax-spits Sébastien Haller scoort 4x bij CL-debuut. Wie is zijn vriendin?

Wie zit er thuis op de bank bij de Champions League-held van Ajax? We zochten het uit...

Emma Wortelboer deelt diepste geheimen in Boerderij van Dorst

In de tweede aflevering van Boerderij van Dorst op NPO3 zien we Emma Wortelboer haar ware roeping vinden! De presentatrice helpt samen met Maarten van Rossum een handje mee op de boerderij van Raven van Dorst. Daar beantwoordt de loslippige blondine álle vragen die Raven op haar afvuurt! Heeft het lot van Emma al die tijd in haar achternaam gezeten?