Auteur:

Datum:

Categorie:

Lieke Martens laat zien hoe gelukkig ze was na de overtuigende overwinning op Australië…

Lieke Martens heeft geen vol stadion nodig om van een overwinning te kunnen genieten! De blonde aanvaller won met haar Oranje Leeuwinnen overtuigend met 5-0 van Australië. Nederland zal zich dus met een goed gevoel kunnen gaan voorbereiden op de Olympische Spelen van komende zomer. Lieke Martens is ondanks dat het ‘maar’ een oefenwedstrijd was heel tevreden met de overwinning liet ze na de wedstrijd weten via Instagram. Ze maakte na het douchen nog een eenzame ereronde door het Goffert Stadion: ‘Geniet van nu,’ schrijft ze bij de foto…

Overtuigende overwinning Oranje Leeuwinnen

Nederland won dus overtuigend met 5-0 van Australië, maar kon hun tegenstander hier ook voor bedanken. Ondanks dat ze even een paar minuutjes worstelden met het powervoetbal van Australië, stond voor rust al de 3-0 op het scorebord, vooral dankzij geblunder van ‘Down Under’. Jill Roord wist te scoren na een slechte pass, en na goals van Lieke Martens en Jackie Groenen was het eigenlijk al gespeeld. Na rust scoorde Lineth Beerensteyn de 4-0 en bepaalde Daniëlle van de Donk de eindstand op 5-0. Dit was de laatste oefenwedstrijd voor de voorbereiding op de Olympische Spelen begint. De Leeuwinnen willen hier goed voor de dag komen, aangezien de Spelen als een soort ’tweede WK’ gezien wordt bij de vrouwen. Elk land stuurt daar, in tegenstelling tot het mannentoernooi, hun sterkste team naartoe.