Dodelijk hakballetje Promes is stille killer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het veld in de Johan Cruyff ArenA stond al niet bekend als biljartlaken, maar soms lijkt de grasmat net een mijnenveld. Wie goed luisterde kon de hamstrings horen exploderen bij de Amsterdammers. Niet bepaald goede omstandigheden voor een dodelijk hakballetje dus. Die kan je sowieso, zelfs als je Quincy Promes heet, beter aan echte killers overlaten…

Quincy Promes Ajax hakje blessure faal
Foto: Instagram.com / qpromes

Een hakje op het voetbalveld is een levensgevaarlijke manoeuvre. Als hij lukt en ook nog eens functioneel is, ben je een held. Mislukt hij, dan word je uitgelachen. Er zit weinig tussenin.

Quincy Promes (Ajax) ging er in de eredivisie topper tegen PSV ook helemaal voor, maar kreeg er snel spijt van. Hij mocht zich direct melden in de toch al overvolle ziekenboeg van Ajax.

(Tekst loopt door onder Tweet)

https://twitter.com/niki_dutchie/status/1224017588516196354

Robben remembers

Weet je nog waar je was op 5 juni 2010? We stonden op het punt deel te nemen aan het WK in Zuid Afrika, en in een betekenisloos oefeninterlandje tegen het zwakke Hongarije dompelde onze sterspeler Arjen Robben het land in rouw met zo’n dodelijk hakballetje.

De buitenspeler scheurde zijn spier op twee plekken, moest voor een spoedkuurtje langs bij wonderdokter Dick van Toorn, en kon pas na een half WK in actie komen. Hadden we die finale wél gewonnen met een Robben zonder duct tape op z’n hamstrings? Quincy Promes, toen 18 jaar, is dat moment overduidelijk vergeten. Hij deed tegen PSV precies hetzelfde en moest er, net als Robben toen, af met een spierblessure.

Harde leerschool

Als Robben er al moeite mee heeft, moeten mindere goden het al helemaal niet proberen. Nicklas ‘Lord’ Bendtner bewees ooit al hoe risicovol het dodelijke hakje is. Als een slecht uitgevoerd voorbeeld van meesterdribbelaar Robben al niet afschrikt, doet een vernederend konijnensprongetje met halfzachte hielbeweging van deze Deense schlemiel dat misschien wel.

Macho masterclass

Bij Zlatan Ibrahimovic thuis is het elke dag gehaktdag. Hij geeft ze links, rechts, op de grond en in de lucht. Wie de kunst écht wil beheersen moet bij deze Zweedse meester in de leer. Toch weet je waarschijnlijk al wat Zlatan zou zeggen na zo’n verzoek: ‘It’s simple: you have to be Zlatan’.

Terwijl de ziekenboeg van Ajax inmiddels iets weg begint te krijgen van een gemiddeld Chinees ziekenhuis, zitten de Amsterdammers met de handen in het roze haar. Tegen PSV sneuvelden er wéér drie. Waar komen al die blessures toch vandaan? Het begint, en eindigt allemaal met de kunst van het dodelijke hakje – en weten dat je ‘m beter niet moet proberen. En dat is, tenzij je Zlatan heet, eigenlijk altijd de beste optie.

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!