De Olympische comeback van zwemster Kira Toussainst na Doping affaire

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Een van de meest besproken sporters van de Olympische Spelen dit jaar is de bloedmooie zwemster Kira Toussaint. Zij maakt haar comeback na doping beschuldigingen.

De Olympische Spelen zijn in volle gang en dat betekent dat alle talentvolle Nederlandse sporters naar Japan zijn vertrokken om een gooi te doen naar het goud. Een sporter die erg hoge ogen gooit is zwemster Kira Toussaint. Zij is de afgelopen jaren veelbesproken in het nieuws geweest, omdat ze werd beschuldigd van doping gebruik. Maar inmiddels is de beeldschone zwemster hard op weg haar comeback te realiseren.

Lees ook: Beeldschone Hockeyster Eva de Goede gaat nog steeds voor goud

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kira Toussaint (@kiratoussaint)

De Doping scare van Kira Toussaint

De wereld van zwemster Kira Toussaint stortte in 2018 volledig in toen ze een positieve dopingtest onder haar neus geschoven kreeg. Het bleek een valse test te zijn. Er was een fout gemaakt bij het Chinese bedrijf dat de testen afnam.  In 2019 werd de aanklacht ook officieel ingetrokken. Maar het kwaad was toen al geschied. Sinds die tijd is Kira keihard aan het werk. Ze is bezig met een heuse comeback. En die comeback lijkt erg goed te gaan met haar deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo. Wel beter, aangezien ze wel erg moe was van de hele nasleep.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kira Toussaint (@kiratoussaint)

Kira is sterker dan ooit

De afgelopen jaren is Kira flink veranderd. Ze is sterker uit de hele situatie gekomen. Ze zwemt alsof haar leven er vanaf hangt, zet ijzersterke tijden neer en haalt medailles. En dat is waar het bij Kira om draait. De absolute top van de top behalen. Bewijzen dat ze het waard is om op dat podium te staan. En bewijzen dat ze het allemaal op eigen kracht kan doen. Kira heeft een echte winnaarsmentaliteit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kira Toussaint (@kiratoussaint)

Kira op weg naar haar Olympische overwinning

Dit weekend mag Kira bewijzen dat ze een Olympische medaille verdiend. Als ze goed weet te presteren dan kan ze trots, met opgeheven hoofd terug naar Nederland. Maar zelfs als ze geen medaille weet te pakken is dit een geweldige prestatie voor de beeldschone zwemster. Weer mogen sporten op het grootste evenement van de wereld is natuurlijk geen kleine overwinning na alles wat ze heeft bereikt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kira Toussaint (@kiratoussaint)

Kira buiten het water

Hoewel ze het grootste deel van haar dag in het water te vinden is, bestaat er voor Kira wel meer dan alleen maar zwemmen. Zo vindt ze het bijvoorbeeld heerlijk om lekker languit in bed te liggen, maar ook een sportieve wandeling op het strand met haar hondje vindt ze geweldig om te doen. Kira weet in ieder geval hoe ze moet ontspannen als ze niet bezig is met sporten. En dat is natuurlijk erg belangrijk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kira Toussaint (@kiratoussaint)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Emma Heesters is lekker fanatiek in nieuwe video ‘Meisje zonder naam’

Emma Heesters is héél goed met ballen! Hoe we dat weten? Check haar nieuwste videoclip 'Meisje Zonder Naam' en je snapt 'm meteen!

Ajax-spits Sébastien Haller scoort 4x bij CL-debuut. Wie is zijn vriendin?

Wie zit er thuis op de bank bij de Champions League-held van Ajax? We zochten het uit...

Emma Wortelboer deelt diepste geheimen in Boerderij van Dorst

In de tweede aflevering van Boerderij van Dorst op NPO3 zien we Emma Wortelboer haar ware roeping vinden! De presentatrice helpt samen met Maarten van Rossum een handje mee op de boerderij van Raven van Dorst. Daar beantwoordt de loslippige blondine álle vragen die Raven op haar afvuurt! Heeft het lot van Emma al die tijd in haar achternaam gezeten?