Sport Kan Michael van Gerwen toch weer nummer 1 van...

Kan Michael van Gerwen toch weer nummer 1 van wereld worden?

-

Kan Michael van Gerwen toch weer nummer 1 van wereld worden?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Michael van Gerwen is van zijn vertrouwde nummer één plek op de wereldranglijst gestoten! Kan de Nederlander het binnenkort weer goedmaken in de Premier League?

De wereldranglijst bij het darten, de order of merit, kijkt naar totaal prijzengeld en baseert daar zijn ‘ranking’ op. Omdat Michael van Gerwen er niet in slaagde het WK Darts te winnen, liep hij een enorme smak prijzengeld mis. Concurrent Gerwyn Price, die met overmacht de titel pakte, sprong in één klap 500.000 pond omhoog op de lijst. Daarmee stootte hij ‘MVG’ van de eerste plaats. Gelukkig mag Michael binnenkort meedoen aan de prestigieuze Premier League of Darts, waar hij Price kan ‘terugpakken’.

Lees ook: WK Darts danseressen weten wel raad met aubergine

Premier League of Darts-deelnemers bekend

Michael van Gerwen is één van de gelukkige darters die mee mogen doen aan de Premier League of Darts, zo werd bekend na de finale van het WK. Hij is de enige Nederlander die zich kwalificeerde. Hij zal niet alleen nieuwe nummer één Gerwyn Price, maar ook nummer drie Peter Wright tegenkomen in het toernooi. Sportief kan hij daar sowieso revanche nemen! De Premier League is een wekelijkse competitie die langs grote Europese steden trekt. Het Rotterdamse Ahoy is de ‘vaste’ locatie voor (meestal twee) Nederlandse speeldagen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180)

Gerelateerde berichten

Artikel delen:

Foto updates

Nicolette Kluijver
Yvonne Coldeweijer
Victoria Koblenko
Carolina Lo Galbo
Sandra Schuurhof

Laatste nieuws

Andre Hazes heeft blik gericht op Maan de Steenwinkel

Tijdens de vrienden van Amstel Live wist Maan het met iedereen goed te vinden. Ze kreeg veel bekijks, voornamelijk van Andre Hazes.

WOW: Victoria Koblenko laat zich zien in spannend LINDA-nummer

De nieuwste LINDA heeft een pikant thema. Victoria Koblenko staat met foto's in het blad. We beloven: zó zag je de actrice nog nooit!

VIDEO: tijd voor ‘nieuwe’ rel bij Veronica Inside?

"Wij haten 'm nog steeds," lacht Johan Derksen terwijl Wilfred Genee veelzeggend grinnikt. Het is duidelijk nog steeds niet helemaal oké tussen de mannen van Veronica Inside...

Geef je mening