Bier, baco of studieboek

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De kans is aanwezig dat je deze zondagochtend wakker wordt met een licht schuldgevoel over gisteravond. Heb je wéér geen maat weten te houden, of toch wel? Verdikkie. Het lijkt de studententijd wel. Die alcoholische versnaperingen smaakten ook zó verdomd lekker.

De periode in het leven van de mens dat alcohol een grote rol gaat spelen, is uiteraard de studententijd. Laat het vandaag dan ook de ‘Internationale Dag van de Student’ zijn. Toch een reden om vanavond die beer pong-tafel gewoon weer overeind te zetten en met z’n allen Héééélemaaal naar de klóóóóteee te gaan.

Oeps…

Ja, bij studenten denk je natuurlijk aan zuipen, , drugs, Tinder, koffie, wereldreizen, stufi en studieschuld. Waarbij de meesten deze dag waarschijnlijk niet stil zullen staan is het feit dat deze ‘Internationale Dag van de Studenten’ oorspronkelijk in het leven is geroepen, omdat de ’s in 1939 een paar studenten en professoren hebben neergeschoten in de Universiteit van Praag.

Trouwens, het studentenleven is inmiddels een stuk minder positief dan dat het plaatje doet vermoeden. Tegenwoordig heeft het merendeel namelijk last van psychische klachten. Of komt dat helemaal niet door het studeren, maar is het gewoon een hippe trend?

Kan het zijn dat ze gewoon de Burn-out challenge doen, net als de Icebucket challenge of de Cinnamon Challenge? Wie kan het er hardst studeren, het minste slapen, het meeste feesten, het minste nee zeggen en het snelst een diagnose ‘burn-out’ krijgen? Die studenten ook hè. Het wordt elk jaar weer gekker! Letterlijk…

De droom van iedere student

Over studieschuld gesproken; je zou maar honderddertigduizend euro winnen op televisie tijdens de 1 tegen 100 van Caroline Tensen. Het overkwam Joost van Wijngaarden, student Communicatiewetenschappen, vorig jaar. Hij speelde het spel uit en nam een dikke ton aan euro’s mee naar huis.

Toedeloe studieschuld. Niks dertig zware jaren lang afbetalen en problemen met een hypotheek afsluiten. Gewoon dikke doekoe op je bankrekening. Zeg je veel te goed betaalde baantje als vakkenvuller maar alvast op.

Ook kreeg de beste man aandacht van vrouwen die ‘ineens’ toch wel in hem geïnteresseerd waren. Stiekem hoop je dat het verhaal zou zijn dat de student á la Sex, drugs & Rock ’n Roll bovenop al die vrouwen was geklommen, met geld heeft gesmeten in verschillende nachtclubs en na weekendje zuipen in Las Vegas getrouwd blijkt te zijn met de stripster die op de blackjacktafel stond te dansen.

Het zou een mooi verhaal zijn geweest. Maar, niets is helaas minder waar in dit geval. Hij heeft zijn geld netjes in zijn zak gestoken en gaat er verstandig mee om. Is er dan tóch nog hoop voor de Nederlandse student?

Laatste nieuws

Foto: Sterre Koning knalt bijna uit haar uitpuilende shirtje

Zangeres Sterre Koning heeft een nieuwe reeks aan foto's online gezet en die zijn toch een partij mooi om te zien!

Foto: Atlete Lieke Klaver laat haar magistrale vormen zien in strak sportpakje

Atlete Lieke Klaver maakt het erg heet tijdens de koude dagen met haar magistrale vormen in een strak sportpakje...

Cabaretière Vera van Zelm kan meer dan alleen steengoede Dilan Yesilgöz-imitatie

De getalenteerde Vera van Zelm bestormt het internet met een geweldige Dilan Yesilgöz- imitatie. De blondine weet precies haar na te doen