Zo gun je jezelf wat extra luxe

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het ideaal van veel mannen: flink geld verdienen. En dat net zo hard weer uitgeven aan de fijne dingen des levens. Een luxe levensstijl willen we allemaal. Maar dat is met een modaal inkomen steeds moeilijker voor elkaar te krijgen. Het is steeds moeilijker een betaalbare, leuke woning te vinden, en vaste lasten zoals energie en zorg worden steeds prijziger. Daarbovenop stegen ook de prijzen van brandstof en boodschappen nog eens flink de afgelopen maanden. Alleen maar dromen over mooie dingen dan? Nee hoor, enige luxe kun je best realiseren. Hieronder lees je hoe.

Zo gek is een lening niet hoor

Zeker van mannen wordt verwacht dat ze goed in de slappe was zitten. Iets niet kunnen betalen? Er zijn maar weinig mannen die daar gewoon voor uit durven te komen. In onze cultuur geldt toch nog sterk het moraal dat je moet sparen voor dingen die je graag wil. Krijg je dat niet voor elkaar, of gaat dat veel te lang duren? Dan leef je boven je stand en moet je het maar gewoon uit je hoofd zetten.

En dat is nou juist niet nodig. Je kunt immers ook geld ervoor lenen. Maar daar durven een hoop mensen niet voor uit te komen, omdat ze zich schamen. Onnodig, want waarschijnlijk veel meer mensen dan je zou denken, hebben een lening afgesloten. Waar over de hypotheek nog wel gepraat wordt, is praten over een lening een soort van taboe. Veel mensen showen wel graag met bijvoorbeeld een nieuwe auto, motor, of boot. Of de verbouwing van hun woning waardoor ze een luxe keuken of badkamer hebben. Maar toegeven dat ze daar geld voor hebben geleend? No way.

Zo voorkom je dat een lening meer kost dan nodig

Door diezelfde leenschaamte kan een lening ook een hoop meer kosten dan nodig zou hoeven te zijn. Mensen die geld nodig hebben, zouden een lening namelijk zo maar eens bij de eerste de beste geldverstrekker kunnen afsluiten die ze online vinden. Het is echter belangrijk om zowel de tarieven als de voorwaarden goed te vergelijken. Zo weet je zeker dat de lening bij jou en je financiële situatie past. Voor verantwoord lenen hoef je je echt niet te schamen.

Daarnaast hebben mensen sterk de neiging een eenmaal afgesloten lening in een ver hoekje in hun hoofd weg te stoppen. Maar juist jaarlijks eens checken hoe de situatie rond de lening is, kan je een hoop geld besparen. Zo zijn, net als de hypotheekrentes, ook de rentes voor consumptieve kredieten zoals een persoonlijke lening momenteel nog steeds bijzonder laag. Heb je in het verleden een lening afgesloten? Dan is de kans groot dat deze een hogere rente kent. Het oversluiten van leningen kan je, mits de boeterente niet nog hoger is, een hoop geld schelen. Houd financieel daarom ook tijdens de lening een vinger aan de pols.

Wat is luxe voor jou?

In de huidige maatschappij worden we voortdurend in reclames en op social media herinnerd aan allerlei zogenaamde droombeelden van luxe. Onthoud echter dat het droombeelden zijn, die voor velen nooit gerealiseerd zullen worden. Bedenk daarentegen wel wat voor jou luxe betekent, en ga na hoe dit te financieren is.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'

Hélène Hendriks gebruikt haar mond voor leuk kunstje met de dikke sigaar van Jack van Gelder (foto!)

Hélène Hendriks maakt wat mee achter de schermen bij De Oranjezomer! Zo legt ze de enorme sigaar van Jack van Gelder met gemak op haar lippen...