YES: Marieke Elsinga weer aan het werk na gedwongen exit

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Marieke Elsinga legt maar eens aan collega Mattie Valk haar plannen voor de komende tijd uit. Die is zoals altijd een luisterend oor voor haar. Marieke heeft goed én slecht nieuws.

Marieke Elsinga is langzaam maar zeker weer in haar oude ritme aan het komen. Van erg hard werken, naar lekker luieren, en weer terug naar keihard werken. Het gaat niet erg hard, maar langzaam zien we de opgebrande radio- en tv presentatrice weer online en in de studio. Bij collega Mattie Valk vertelt ze ronduit over haar burn-out, herstel en daarna geeft ze het verlossende woord aan hem: ze is binnenkort weer op tv te vinden! En haar carrière bij Q-Music dan? Die pakt Marieke later pas op als ze er klaar voor is. Mattie is teleurgesteld, maar snapt het wel. Ooit is Marieke natuurlijk weer aan zijn zijde te vinden. Maar voorlopig blijft ze hangen op tv en blijft collega Valk achter.

Marieke goed op tijd

Het valt niet mee, zo’n burn-out. En daarna weer terugkeren is vaak al helemaal lastig. Marieke hanteert de aanbevolen aanpak en pakt het oude leven stukje bij beetje weer op. Tussendoor vindt ze de tijd om collega en ochtendmens Mattie Valk kort te vergezellen in zijn ochtendshow. Inmiddels is de storm opgeklaard voor Marieke. Maar langer blijven zitten aan tafel bij Mattie? Daar heeft ze geen boodschap aan. Zou haar goede nachtrust en late opstaan uit bed dan toch te aantrekkelijk zijn om op te geven?

Marieke in overleg

Niet enkel met Mattie heeft Marieke een goed gesprek nodig. Met werkgever Q-music moet de vernieuwde, energieke radio host ook nog even overleggen. Over de CAO bijvoorbeeld. Dit is de perfecte gelegenheid om betere werktijden te verzoeken of überhaupt een datum voor haar doorstart bij de radiozender te plannen. We horen echter helaas dat Marieke enkel en alleen een onderonsje heeft gehad met Mattie. Of ze daadwerkelijk al heeft overlegd met het bestuur van de radiozender is nog niet duidelijk. Zelf zegt ze in ieder geval dat het te vroeg is voor radio. Dat kan ook bijna niet anders met een ochtendshow. Haar andere werkzaamheden zijn in de middag en avond gelukkig. Die kan ze dus al weer oppakken. En die plannen zien er vooral oud en gezellig uit.

Marieke versus Gerard Joling

Als er iemand is die je uit de sleur kan trekken, dan is het Gerard Joling wel. En laat Marieke nou net in een nieuw programma bij RTL4 zitten waar ze vergezeld wordt door Gerard én blondine Chantal Janzen. In Marieke is wel van de partij bij het nieuwe -programma Fout maar Goud heeft Marieke de eer om het tegen de altijd vrolijke en goedlachse Gerard Joling op te nemen als een van de teamcaptains in het nieuwe potentiële kijkcijferkanon van RTL-4. 

Uurtje per week lol op tv genoeg 

Mattie kijkt haar nog een keer hoopvol aan in de studio, maar dat heeft geen zin om Marieke weer langer te laten zitten. Voorlopig is het Gerard Joling die haar gaat vergezellen op tv en dat is wel voldoende voor nu. Eenmaal gewend aan alle drukte en misschien wel nadien ze de strijd in het tv-programma van Joling heeft gewonnen komt ze ooit een keertje terug. Een geleerde radio host stoot zich nooit twee keer aan dezelfde steen. Marieke stapt weer het BN-er leven in met goede zin. Oké, een erg klein stapje dan.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Katja Schuurman ontwerpt spannende setjes en gebruikt eigen kanonnen voor promotie (foto’s)

Katja Schuurman ontwerpt tegenwoordig ook spicy onderkleding, en kiest ervoor om de mooiste setjes zelf aan te prijzen!

Dit is het recordbrekende kijkcijfergeheim achter De Oranjezomer met Hélène Hendriks (foto’s)

Hélène Hendriks breekt het kijkcijferrecord met de eerste aflevering van De Oranjezomer dit jaar. Waar dat aan ligt? Experts wijzen op dit detail!

Hélène Hendriks laat temperatuur bij De Oranjezomer stijgen met zeer vraag (video)

Hélène Hendriks zet de mannen voor het blok bij De Oranjezomer en stelt een zeer interessante en onverwachte vraag aan iedereen in de zaal!