Wordt Renault uit de Formule 1 geknikkerd?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Wordt Renault uit de Formule 1 geknikkerd?

Het Formule 1 team van Renault zit flink in de nesten…

Remmen-affaire Renault

Het loopt – op zijn zachtst gezegd – niet bepaald lekker bij het Franse Fromule 1-team, Renault. Het team wordt er namelijk van beschuldigd vals te hebben gespeeld. En niet een klein beetje… Volgens een klacht, die werd ingediend door Formule 1 team Racing Point, heeft Renault gebruik gemaakt van remmen, die hun eigen rembalans aanpassen. En ja, dat levert een aanzienlijk concurrentievoordeel op. Niet zo gek dus, dat de hele Formule 1 wereld in rep en roer is.

Klokkenluider

Dat Racing Point na de GP van Japan een protest heeft ingediend tegen de remmen van Renault, kwam echter voor velen als een complete verrassing. Het is dan ook best vreemd dat een ander team dit soort informatie weet te bemachtigen van een van hun concurrenten. Het gerucht gaat dan ook dat er een klokkenluider in het spel is. Zo vertelde Ralf Schumacher – ja, broertje van – dat deze informatie alléén verstrekt zou kunnen worden door een ‘insider’. En tja, dat zette ons aan het denken: ‘Welke ‘insider’ bij Renault zou er goed aan doen om het team compleet de grond in te boren?’ En ja hoor, het lampje boven ons ging branden. Wij weten het dan ook zeker: niemand minder dan de huidige Renault-coureur Daniel Ricciardo is de boosdoener!

Redbull’s meesterplan

Met Ricciardo als klokkenluider valt alles dan ook direct op zijn plek. ‘Huh, hoe dan?‘ Horen we je denken. We nemen je even mee in dit meesterlijke complot. Te beginnen met het motief van Ricciardo zelf. De Australiër presteert namelijk niet zo heel denderend sinds hij in de geel-zwarte auto heeft plaatsgenomen. En ja, dat kan best frustrerend zijn. Máár, we denken niet dat Ricciardo alleen gehandeld heeft. Hij moet namelijk wel hulp van buitenaf gehad hebben om dit pareltje van een plan uit te voeren. Tja, wie zou er baat bij hebben om Ricciardo te helpen en Renault een hak te zetten? Duh, Redbull natuurlijk! Het is namelijk niet bepaald een geheim dat het team van Max Verstappen óók last heeft van tegenvallende resultaten nu de Australiër weg is bij het team. Zij zijn namelijk nog niet echt in staat geweest een waardige opvolger aan te wijzen. Bovendien weet elke F1-fan dat het energiedrankejs-team nu niet bepaald door één deur kan met de Franzosen. Het kan dan ook niet anders dat de twee hebben samengespannen om Renault een flinke hak te zetten. Mocht Daniel volgend jaar naast Max in de Redbull zitten, weten we in ieder geval zeker dat we het bij het rechte eind hadden!

Het einde van Renault Racing?

Dat dit schandaal nog een staartje gaat krijgen, is een ding wat zeker is. Volgens meerdere bronnen loopt Renault namelijk een groot risico, wanneer de beschuldigingen blijken te kloppen. Zo is het namelijk maar al te goed mogelijk dat de wedstrijdleiding (de FIA) alle WK-punten van de Franse renstal afpakt, indien ze schuldig worden bevonden. Dat zou inhouden dat het team in 2019 géén prijzengeld krijgt. En ja, dat is wel een enorme financiële domper, die er zelfs voor zou kunnen zorgen dat het team uit de Formule 1 vertrekt. We zijn dan ook mega-benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek van de FIA. Dit schandaal wordt dan ook zeker vervolgd…

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat Jake Paul zweten met foto van opengeritst schaatspak

Jutta Leerdam laat iedereen zien wat ze precies aanheeft onder dat geel-zwarte schaatspak!

Wijdbeense Suzanne Schulting deelt uitnodigende foto op de bank

Suzanne Schulting heeft haar volgers getrakteerd op een nieuwe foto en die ziet er toch echt wel heel goed uit!

Ex-model Tanja Kok laat je heerlijk wakker worden bij Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland heeft een nieuw gezicht: Tanja Kok! Met deze blondine wakker worden is bepaald geen straf!