Wordt Max Verstappen kampioen door het Coronavirus?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Bij het lezen van de titel van dit bericht denk je wellicht: ”Aan wat voor een ‘planten’ heb jij gesnuffeld?”. Maar, oordeel niet te snel. De gedachtegang achter deze vraagstelling klinkt namelijk zo gek nog niet.

Ha-chu

Nee het is geen veelvoorkomende Chinese voornaam. Ha-chu is echter wel het meest voorkomende geluid in Wuhan en omstreken. Voordat we heel politiek-correct Nederland over ons heen krijgen: we leven natuurlijk ontzettend mee met allen die getroffen zijn door het virus. Zowel in de positieve als de negatieve zin van het woord. Want ja, het lijkt erop dat de uitbraak van het Coronavirus niet voor iedereen nadelig hoeft te zijn.

Het Coronavirus lijkt niet alleen slachtoffers te maken

Laten we bij het begin beginnen: zoals al langer bekend is de Chinese Grand Prix ‘afgelast’. vanwege het Coronavirus. Of de GP van China wordt verplaatst is overigens nog niet zeker. Mocht dit het geval zijn, verwacht men dat deze in september of oktober verreden wordt.

Nu is het wegvallen van de Chinese GP natuurlijk niet direct iets positiefs voor de racefans onder ons. Met de nadruk op niet ‘direct’. Het wegvallen van de race in China lijkt namelijk wel degelijk een positieve ontwikkeling te zijn voor een goede bekende: Max Verstappen.

(lees verder na de afbeelding)

Geannuleerde race + Red Bull = Max Verstappen kampioen

De bovenstaande ‘formule’ is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Om je deze uit te leggen, pakken we het programma van de F1 er even bij. Door het wegvallen van de Chinese Grand Prix ontstaat er namelijk een periode van vier ‘vrije’ weken na de GP van Vietnam. Wat teams in die ‘vakantie’-periode doen? Precies: de racebolides doorontwikkelen.

Lees ook: Zoveel Red Bull-blikjes verdient Max Verstappen per jaar

En ja, laat daar Red Bull Racing heul goed in zijn. Red Bull is dan ook al jaren hét team dat enorm sterk de zomerstop uit komt. Een extra ‘vroege zomerstop’ (lees: een extra vroege onderhoudsbeurt van de F1-bak van Max) zou dus kunnen betekenen dat Max Verstappen veel eerder dan normaal in de beste wagen van het veld rijden. \

En we kunnen allemaal wel raden wat er gebeurt als Max Verstappen in de snelste bolide van het veld wordt gezet: hij start, rijdt weg en de concurrentie ziet hem pas weer als de geblokte vlag gezwaaid is.

Gaat Max de GP van Zandvoort winnen?

Toeval heeft het ook nog eens dat de eerstvolgende race na deze voorjaarsstop, de race van Zandvoort is. Hoe vet zou het zijn als de tienduizenden Orange Army fans Max zien winnen op zijn ’thuisbaan’? In dat geval is één ding zeker: de constructie van de gloednieuwe tribunes zal flink op de test worden gesteld.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Chantal Janzen erkent dat ze iets aan haar gezicht heeft gedaan: “Zelf zeer tevreden”

Chantal Janzen heeft een nieuwe video online gezet, waarin ze duidelijk toegeeft dat ze iets aan haar gezicht heeft laten doen. Bekijk het snel!

Foto: Influencer Marijn Kuipers zuigt hard aan enorm voorwerp met prachtige lippen

Marijn Kuipers heeft een ongelooflijk mooi plaatje voor je klaar staan om je eventjes door je dinsdagdip heen te helpen. Bekijk hem snel!

Foto: Enorme joekels van Juultje Tieleman ontsnappen bijna uit strak truitje

Dat men Juultje Tieleman moet volgen op Instagram voor wat oogvitamine is bekend. In een prikkelend plaatje op de Instagram van Juultje lijken haar joekels op een brute wijze te willen ontsnappen.