Willemijn Hoebert is warmtefront in strenge winter

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In een koude wereld van mannelijke weer presentatoren is Willemijn Hoebert het warmtefront van de NOS. De enige weervrouw van de NOS wilde oorspronkelijk niet op televisie, maar inmiddels valt ze niet meer weg te denken van het scherm.

Hoewel ze in weervrouwenland een beetje ondergesneeuwd wordt door collega’s Nicolien Kroon en Amara Onwuka, blijft Willemijn een van de meest geliefde weervrouwen van het land. En met goed recht, want als er iemand gepassioneerd is over hoge en lage drukgebieden, dan is het deze dame wel.

Lees ook: RTL-weervrouw Nicolien Kroon beschermt je tegen de vrieskou

Een Willemijn voor elk seizoen

Willemijn moet het op televisie opnemen tegen flinke competitie. De weervrouwen wereld is hard en onvergeeflijk. Gelukkig weet ze daar goed mee om te springen. De tactiek van Willemijn is om altijd de juiste outfit voor het moment aan te hebben. Van de zomerse rokjes tot de winterjurkjes, Willemijn is altijd gekleed in een outfit die past bij het weer van de dag.

Haar kleding wordt verzorgd door een stylist, maar Willemijn kiest zelf nog haar outfit uit zodat ze kleren draagt die bij het weertype van de dag horen. Op televisie heeft ze het haar los op haar schouders, maar op straat steekt ze het op. Zo wordt ze op straat niet zo vaak herkend. Logisch wel, want iedereen is gek van deze weervrouw. Als ze niet incognito over straat gaat zou ze continu handtekeningen uit moeten delen. Ze is helaas wat minder actief op Instagram, maar dat geeft weer een mooi excuus om wat vaker het nieuws te gaan volgen.

Vreemde eend

Willemijn is een globetrotter. Op haar vierde verhuisde ze met haar familie naar Indonesië. Het zorgde voor een flinke cultureshock toen ze weer terugkeerde naar Nederland. Hier is het te koud, de mensen te nors, direct en afstandelijk. Op Indonesië lachen mensen veel en kan je genieten van de tropische geuren, kleuren en warmte. En er is daar geen fiets te bekennen. Dat zorgde ervoor dat Willemijn zich in Nederland altijd een beetje een vreemde eend in de bijt voelde.

Het complete plaatje

Meestal werkt Willemijn zo’n drie dagen per week. Veel te weinig natuurlijk, want Nederland zou vaker mogen genieten van deze Hollandse dame met een exotisch randje. Gelukkig is ze een harde werkster die altijd klaar zit om Nederland het laatste weernieuws te vertellen. Ze maakt lange dagen waarin zij op radio en tv continu gevraagd wordt over de laatste stand van zaken. Willemijn is de hele dag door bezig haar voorspellingen bij te stellen en accuraat te houden.

De glazen bol van Willemijn geeft dus een betere weersvoorspelling dan andere bronnen. Het is dan ook niet gek dat er dagen zijn dat zij de complete weerredactie op zich moet nemen. Willemijn beheerst het weer zo goed, dat ze ook zonder autocue aan het journaal begint. Willemijn is wat weervrouwen betreft dus het complete plaatje.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zorgt tafeldame Angela de Jong wéér voor ondergang Vandaag Inside?

Angela de Jong schuift weer aan bij Vandaag Inside! Gaat het deze keer wel goed, of gaat de show hierna weer van de buis?

Foto: Hélène Hendriks werkt zich in het zweet met bekende vriendin

Hélène Hendriks heeft altijd gezegd dat ze een wild avontuurtje met deze blondine nóóit af zou slaan. Krijgt ze daar spijt van?

Privé foto van Boerin Janine in badkleding duikt op na BZV

Boerin Janine lijkt lekker te genieten met haar vriendinnen op vakantie! Met z'n allen poseren ze in badkleding..