Willemijn Hoebert is warmtefront in strenge winter

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In een koude wereld van mannelijke weer presentatoren is Willemijn Hoebert het warmtefront van de NOS. De enige weervrouw van de NOS wilde oorspronkelijk niet op televisie, maar inmiddels valt ze niet meer weg te denken van het scherm.

Hoewel ze in weervrouwenland een beetje ondergesneeuwd wordt door collega’s Nicolien Kroon en Amara Onwuka, blijft Willemijn een van de meest geliefde weervrouwen van het land. En met goed recht, want als er iemand gepassioneerd is over hoge en lage drukgebieden, dan is het deze dame wel.

Lees ook: RTL-weervrouw Nicolien Kroon beschermt je tegen de vrieskou

Een Willemijn voor elk seizoen

Willemijn moet het op televisie opnemen tegen flinke competitie. De weervrouwen wereld is hard en onvergeeflijk. Gelukkig weet ze daar goed mee om te springen. De tactiek van Willemijn is om altijd de juiste outfit voor het moment aan te hebben. Van de zomerse rokjes tot de winterjurkjes, Willemijn is altijd gekleed in een outfit die past bij het weer van de dag.

Haar kleding wordt verzorgd door een stylist, maar Willemijn kiest zelf nog haar outfit uit zodat ze kleren draagt die bij het weertype van de dag horen. Op televisie heeft ze het haar los op haar schouders, maar op straat steekt ze het op. Zo wordt ze op straat niet zo vaak herkend. Logisch wel, want iedereen is gek van deze weervrouw. Als ze niet incognito over straat gaat zou ze continu handtekeningen uit moeten delen. Ze is helaas wat minder actief op Instagram, maar dat geeft weer een mooi excuus om wat vaker het nieuws te gaan volgen.

Vreemde eend

Willemijn is een globetrotter. Op haar vierde verhuisde ze met haar familie naar Indonesië. Het zorgde voor een flinke cultureshock toen ze weer terugkeerde naar Nederland. Hier is het te koud, de mensen te nors, direct en afstandelijk. Op Indonesië lachen mensen veel en kan je genieten van de tropische geuren, kleuren en warmte. En er is daar geen fiets te bekennen. Dat zorgde ervoor dat Willemijn zich in Nederland altijd een beetje een vreemde eend in de bijt voelde.

Het complete plaatje

Meestal werkt Willemijn zo’n drie dagen per week. Veel te weinig natuurlijk, want Nederland zou vaker mogen genieten van deze Hollandse dame met een exotisch randje. Gelukkig is ze een harde werkster die altijd klaar zit om Nederland het laatste weernieuws te vertellen. Ze maakt lange dagen waarin zij op radio en tv continu gevraagd wordt over de laatste stand van zaken. Willemijn is de hele dag door bezig haar voorspellingen bij te stellen en accuraat te houden.

De glazen bol van Willemijn geeft dus een betere weersvoorspelling dan andere bronnen. Het is dan ook niet gek dat er dagen zijn dat zij de complete weerredactie op zich moet nemen. Willemijn beheerst het weer zo goed, dat ze ook zonder autocue aan het journaal begint. Willemijn is wat weervrouwen betreft dus het complete plaatje.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jada Borsato deelt zomerse foto met doorschijnende broek en omhoog kruipend truitje

Jada Borsato is helemaal klaar voor de zomer en laat de rest van Nederland meegenieten van haar heerlijke zomerse outfit. Ze heeft een prachtige doorschijnende broek aan en een piepklein topje!

Rico Verhoeven sleurt vriendin Naomy van Beem mee de natuur in en geniet er keihard van (foto’s)

Rico Verhoeven weet zijn vriendin Naomy van Beem mee te nemen in de natuur en hij geniet hier overduidelijk van!

Puck Moonen verpest foto van perfecte cappuccino met enorme modeflater (zien!)

Onze wielrenster Puck Moonen verbaasd iedereen met deze slechte keuze. De perfect gemaakte cappuccino kan de foto zelfs niet meer redden!