Wie zijn toch al die vrouwelijke NOS-analisten bij Studio Europa?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het was weer feest bij de Oranjezomer. Gijp en De Snor hadden het weer over alles behalve voetbal. Voornamelijk bespraken ze de vrouwelijke NOS-analisten bij Studio Europa.

“Vroeger lazen ze de Libelle en zaten ze te breien” is de professionele mening van Johan Derksen over de vrouwen bij Studio Europa. Het mag van hem wel een tandje minder met de vrouwelijke voetbalcommentatoren bij de NOS. René sluit zich volledig aan bij de mening van Johan. Volgens hem praten ze over niks anders dan ’De restverdediging’, ’vroeg druk zetten’, ’vanuit je defensie spelen’, ’je middenveld kort houden’ en andere voor hem inhoudsloze termen. Misschien hebben ze een punt, misschien niet. Feit blijft wel dat het voetbal een stuk leuker wordt om te kijken als het commentaar gegeven wordt door een mooie vrouw. Daarom is hier een voorstel rondje met de vrouwelijk NOS Studio Europa analisten.

Lees ook: Vriendin Thomas Lam reageert in Oranjezomer op gebeurtenis EK met Christian Eriksen
Suse van Kleef

Ah, daar is de visagiste”, was het eerste wat Suse van Kleef hoorde toen ze voor de eerste keer met haar koffertje met radio apparatuur aankwam om voor NOS Langs de Lijn verslag te doen van een wedstrijd. Ze kon er wel om lachen. Suse weet dat het keihard knokken is als vrouw in de mannelijke voetbalwereld, maar vindt dat juist wel een mooie uitdaging. Al helemaal omdat ze een van de eerste vrouwelijke voetbalanalisten is van Nederland. In 2019 was ze ook al analist tijdens de NOS Studio Sport uitzendingen rond het WK voetbal voor vrouwen. Een vrouw met pit dus, en met verstand van voetbal. Ook niet onbelangrijk.

Mandy van den Berg

Mandy van den Berg is voetbalster van het hoogste niveau. Als aanvoerster werd Mandy van den Berg Europees kampioen met de Oranje Leeuwinnen. Daarna verdween ze bij het Nederlandse elftal uit beeld om te genieten van het leven als profvoetbalster in Valencia. Toch begon ze terug te verlangen naar Nederland en in juni 2020 vertrok Mandy naar de Eredivisie en tekende een tweejarig contract bij PSV. Door Corona speelt ze minder, waardoor ze vaak aanschuift om wedstrijden van commentaar te voorzien.

Leonne Stentler

Tijdens haar voetbalcarrière werd Leonne Stentler landskampioen met ADO Den Haag. Ook won ze de KNVB-Beker. Een vrouw met verstand van voetbal dus. Helaas moest ze vanwege een blessure stoppen met voetbal, maar sinds een aantal jaar is ze analist voor de NOS. Als ze een wedstrijd analyseert, bespreekt Leonne vooral de tactiek en de strategie van de teams. Ze houdt echt van de inhoud van het spelletje.
Leonne en haar Libelle

Johan Derksen had natuurlijk wat te melden over vrouwelijke analisten en het lezen van de Libelle. Leonne haakt daar op haar eigen manier lekker op in. Op Twitter plaatst ze een grappig filmpje waarmee ze eens en voor altijd duidelijk maakt dat het lezen van een Libelle op het veld geen goed idee is.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Davina Michelle laat de boel flink schudden in achtertuintje (video!)

Davina Michelle laat maar weer eens goed zien waarom ze een van de meest geliefde artiesten van Nederland is met deze video!

Jake Paul mag zichzelf gelukkig man noemen bij foto van Jutta Leerdam in ‘doorzichtig’ jurkje (foto’s!)

Jutta Leerdam loopt Jake Paul weer helemaal lekker te maken met een outfit waar iedereen van zou smelten. De Amerikaanse YouTuber en bokser moet er dan ook wel op reageren.

Maan de Steenwinkel schudt met haar achterste in leren pakje (video!)

Maan de Steenwinkel is weer terug van weggeweest. Niet alleen heeft ze nieuwe muziek, maar ook een hele nieuwe look!