Wie mag er op de Houseparty van MEROL komen?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De ‘corona-liederen’ schieten als paddenstoelen uit de grond. Waar de (Nederlandse) artiesten zich eerst vooral focuste op de samenleving, worden nu ook andere elementen gebruikt als inspiratie. MEROL maakte een nummer over de Houseparty’s van vandaag de dag. 

Creativiteit oproepen in een ruimte die niet verandert is een lastige opgave. Voor de Nederlandse artiest MEROL is dat echter geen probleem, zei ze zelf. Dat er nú pas een single over de coronacrisis uit haar vingers komt rollen heeft echter een andere reden.

Andere prioriteiten

MEROL gaf te kennen dat ze vooral geïntimideerd was door de creativiteit van anderen. Waar grote namen als Davina Michelle en Snelle al rap een moderne vertaling van 15 Miljoen Mensen op een plaat hadden en er verschillende huiskamerconcerten werden gegeven door het hele land (en de rest van de wereld), had MEROL andere prioriteiten.

In plaats van een liedje schrijven, kocht ze een paar bollen wol om te breien, legde ze een nieuwe puzzel in elkaar en installeerde ze de applicatie Wordfeud (scrabble voor smartphones). Wel stuurde ze ideetjes op naar haar producers, die er dan een beat onder zetten waardoor MEROL toch haar muzikale ei kwijt kon.

Videobellen

Dat MEROL nu toch een liedje heeft opgenomen over de huidige situatie, had niets te maken met de producties van andere artiesten. “Ik vind het niet lastiger om nieuwe muziek te schrijven”, zegt de rossige zangeres tegenover 3 voor 12. “Het paradoxale is alleen dat het gek voelt een nummer te schrijven dat niet over de huidige situatie gaat, omdat je het dan ontkent, maar aan de andere kant voelt het ook een beetje dubieus een nummer te maken over de huidige situatie.

Het nummer ‘Houseparty’ gaat vooral over de troost die ze vindt in deze situatie: het videobellen met vrienden en familie. Dat zij niet de enige is die er zo over denkt, blijkt maar weer uit het wekelijkse lijstje nieuwe muziek van Spotify. Houseparty is namelijk één van de nummers die je vindt in deze afspeellijst. Zo kun jij toch nog een huisfeestje houden, in je eentje óf met vrienden op afstand.

Laatste nieuws

Foto: Sylvie Meis neemt enorm risico met piepklein scheefgetrokken jurkje

Sylvie Meis laat op een donkere locatie weinig aan de verbeelding over dankzij deze nietsverhullende outfit...

Video: Hulpeloze Leontine Borsato aan riem meegetrokken

Leontine Borsato is sinds haar breuk met Marco Borsato een vrije vrouw. Niemand die bepaalt waar ze gaat en staat; dat doet ze nu lekker zelf! Toch laat deze knappe dame zich voor één keertje meesleuren. Aan een riem nota bene...

Sensi Lowe verleidt volgers met duizelingwekkende foto van haar troeven

Sensi Lowe laat haar volgers graag meedenken met hoe ze over straat gaat. Om de volgers extra te motiveren, plaatst ze er altijd heerlijke foto's bij!

Gerelateerde berichten