Wie is Floortje Meijners ook alweer?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Je hebt vrouwen die alles voor hun carrière over hebben en je hebt vrouwen die hun huisje-boompje-beestje voorrang geven. Floortje Meijners (32) neemt de gulden middenweg. Na 12 jaar afwezigheid vertoont de volleybalvedette haar kunsten weer in het Oranje.

Floortje Meijners © Instagram
Floortje Meijners © Instagram

Floortje Meijners heeft de afgelopen jaren flinke moeite gedaan om uit de Nederlandse picture te blijven. Ze kreeg een kind van een Turkse basketballer, ging naar Italië om te gaan volleyballen en lapte de uitnodigingen voor het Nederlands damesvolleybalteam aan haar laars. We kennen Floortje dus eigenlijk niet zo goed, maar daar kwam tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Apeldoorn verandering in.

Van Oranje naar studie- en kinderkamer

In 2007 won Floortje nog de World Grand Prix met de Nederlandse volleybaldames, maar daarna was het al snel afgelopen met haar interlandcarrière. Ze had andere prioriteiten dan interlands volleyballen. Zo ging ze naar Italië om wekelijks op een hoog niveau te kunnen spelen, rondde ondertussen twee studies af, ging aan de fok met een Turks-Duitse basketbalinternational én haalde een hoop voldoening uit dat vrije schema.

Twee jaar terug werd ze dus ook nog moeder van een kleine man (Felip). De komst van dat kroost leidde er toe dat haar man zich minder met ballen ging bezighouden. Daardoor kon hij eindelijk met zijn zoontje de blokkenhoek induiken en kwam er wat meer tijd vrij voor Floortjes ambities, die het volleybalteam de afgelopen jaren beter en beter zag presteren.

Olympische steekvlam

Daardoor begon een terugkeer bij het Nederlandse volleybalteam al te jeuken. Het Olympische vuurtje werd een steekvlam toen ze een belletje kreeg van Gianni Caprara, een oude bekende van Floortje die toevalligerwijs ook bondscoach werd van de Nederlandse vrouwen. Ze mocht één week nadenken over zijn voorstel om terug te keren bij de nationale ploeg. Na twee dagen belde ze terug met een volmondig ‘ja’.

Ze hunt naar glory met de Nederlandse volleybalsters, maar haar een gloryhunter noemen gaat een stukje te ver. Floortje bewees in de eerste wedstrijd van het OKT dat ze van grote waarde kan zijn voor de Oranje-vrouwen. Door de openingsoverwinning komt de droom van Floortje weer een stuk dichterbij. Toch rekent ze zich nog allerminst rijk; alleen de winnaar van het OKT in Apeldoorn kwalificeert zich direct voor de Olympische Spelen in Tokyo.

Back in business

Je zou eerder kunnen stellen dat de volleybalvrouwen glory krijgen omdat Floortje er weer bij is. De speelster mag dan voor het eerst sinds 12 jaar bij de Nederlandse selectie zitten, haar trackrecord in clubverband is er een waar andere volleybalsters hun smash maar al te graag op willen geven.

Dat er binnen de (Nederlandse) sportwereld ook nog vrouwen zijn die ervoor kiezen om de maatschappelijke carrière (studies van Floortje) en het gezinsleven (de kleine koter verzorgen, langeafstandsrelatie met je man) betekent dus niet dat je op een latere leeftijd alsnog kan aansluiten. Zeker als je Floortje Meijners heet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door UYBA Volley (@uybavolley) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door OFFICIAL INSTAGRAM (@volleybaldames) op

Laatste nieuws

Anouk Hoogendijk walgt van deze stiekeme foto tijdens zomers uitje

Anouk Hogendijk heeft het hef graag in eigen handen. Daarom was de blondine niet zo blij met een aantal stiekeme foto's die van haar werden gemaakt. Anouk dacht rustig in de tuin te gaan rondlopen maar dat liep even anders...

Foto: Dionne Stax op tv vervangen door deze knappe blondine

Dionne Stax is één van de knapste blonde presentatrices van Nederland. Helaas heeft Dionne sterke concurrentie van andere blondines. Zo is Dionne Stax nu officieel vervangen bij haar oude omroep..

Foto: Nicolette Kluijver presenteert Expeditie Robinson in gevaarlijk kort broekje

De opnames van het nieuwe seizoen Expeditie Robinson zijn weer in volle gang. Nicolette Kluijver deelt al regelmatig wat spannende foto's van het nieuwe seizoen. Het ziet er naar uit dat het bloedheet is op het eiland want Nicolette draagt wel hele korte broekjes!

Gerelateerde berichten