Wat komt er na een winterstorm? Stevige lentekriebels. Bij Wie Is De Mol? blijven de seizoenen bepalend. Er zitten weer knopjes aan de takken, de vogeltjes fluiten en er springen extreem verwarde hertjes en lammetjes door de Chinese weilanden.
Was dit nou een uur Wie Is De Mol?, of heeft AVROTROS je een natuurdocumentaire voorgeschoteld? Het geluid van krekels, schichtig rondkijkende prooidieren – alleen die kalmerende Britse voice-over miste om het plaatje compleet te maken. De Mol was in geen graanvelden of wegen te bekennen, maar er kwam toch een kleine roedel vreemde dieren op je beeldscherm voorbij. En die waren lang niet allemaal op hun gemak.
Lege hoofden
WIDM is normaal gezien al een programma voor echte natuurliefhebbers. Dit seizoen krijgen we van China toch vooral de stedelijke omgevingen te zien. Daar gebeurt genoeg, maar echt betoverend of sereen is het niet. De weiland-opdracht van deze week kwam daarom als geroepen. Even weg van die stadse drukte – lekker die hoofden leegmaken. De kandidaten konden zichzelf eindelijk eens horen nadenken. En dat was voor de meeste van hen even schrikken. Het bleef namelijk muisstil…
Kijken naar groeiend gras
Geen raften, abseilen of bungeejumping dit jaar. Dan is met z’n allen in doodse stilte staren naar groeiend gras toch een flinke afwisseling. Dankzij de kandidaten werd het gelukkig ook een soort aapjes kijken. Nathan Rutjes dartelde als een pasgeboren lammetje door het hoge graan, Rob hield als een stokstaartje zijn concurrenten in de gaten en luie leeuw Miljuschka deed een poging om voor de verandering eens niet te hoeven bewegen. Tot slot koos Deense duif Claes noodgedwongen het luchtruim en vloog terug naar Amsterdam. En daar stopte de dierenparade niet…
https://twitter.com/amyrosak/status/1228805828288839682
Hert in koplampen
De meest schuchtere van het stel liet zich namelijk ook eindelijk eens van haar dierlijke kant zien. Leonie ter Braak speelt al weken verstoppertje. Ze doet alsof ze de opdrachten niet snapt, maar zit toch al verdacht lang in het spel. Het hoge gras was helaas niet hoog genoeg voor dit hertje in de koplampen. Leonie kon moeilijk verhullen dat ze er écht geen chocolade van kon maken deze keer.
Volgende week maar weer ‘veilig’ terug de metropool in? We hebben dit jaar overduidelijk met een roedel échte stadsdieren te maken. En die gedijen vooral in hun oorspronkelijke habitat. Vandaar dat deze natuurfilm een beetje tam wegkeek…
https://twitter.com/amyrosak/status/1228805754687279105