Wie heeft de grootste heuvels?

Mooiste Heuvels
 

Nederland is zo plat als een pannenkoek, maar toch gaan we vandaag vanwege het feit dat het ‘Internationale dag van de Bergen’ is, aandacht schenken aan de mooiste glooiende rondingen van ons land.

Tankenberg (85m)

De Tankenberg is de derde hoogste plek van Nederland. Het heeft weliswaar de naam van een berg, maar in werkelijkheid is het ‘maar’ een lichte glooiing in het landschap. Dat is ongeveer hetzelfde als dat je een oprisping een volwaardige boer noemt of een beetje lucht in je buik een scheet. Een beetje in die categorie.

Wat je de Tankenberg ook noemt, het is en blijft een mooi Overijssels heuveltje. En wie aan mooie Overijsselse heuvels denkt, denkt aan Leonie ter Braak. De presentatrice uit het Twentse Buurse liet ze onlangs nog zien in een pikante fotoshoot.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door leonieterbraak (@leonieterbraak) op

Signaal Imbosch (110m)

Ongeveer zo hoog als het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is de volgende grote heuvel in Nederland. Signaal Imbosch, gelegen in Rheden, is onze op twee na hoogste ‘berg’. Met 110 meter reikt de bosrijke Gelderse heuvel trots richting de hemel. En over Gelderse heuvels gesproken, wist je dat Daphne Deckers in Nijmegen is geboren? Wat een toeval.

Voor een bezichtiging of een wandeling over de hoogste Gelderse heuvel zal je dus op reis moeten naar Rheden. Ben je meer geïnteresseerd in de heuvels van Daphne, vraag het dan eerst aan ‘boswachter’ Richard Krajicek en kijk anders af en toe eens op haar Instagram. Deze ex-bondgirl is namelijk niet bang om regelmatig pikante foto kiekjes met haar volgers te delen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Daphne Deckers (@daphne_deckers) op

Vaalserberg (322m)

De top der toppen, de heuvel der heuvels. Het zou het pasgeboren kind kunnen zijn van de Mount Everest. Met 322 meter is de Vaalserberg in Limburg het absolute hoogste natuurlijke punt van Nederland en zorgt daarmee voor de allergrootste ronding in ons vlakke landschap.

En wie of wat staat er nog meer lonely at the top? Tegenwoordig presenteert deze dame The Voice of Holland, en mag ze binnenkort ook het Songfestival aan elkaar praten. Daarnaast heeft ze laatst de Ziggo Dome vol gekregen met haar pyjama party. Haar accent is ze misschien kwijt, maar ze is toch écht geboren in Limburg. Het gaat natuurlijk om Chantal Janzen!

Vorig artikelNederland massaal op zoek naar Ajax
Volgend artikelHet wordt steeds moeilijker om vreemd te gaan