Wie heeft de grootste heuvels?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nederland is zo plat als een pannenkoek, maar toch gaan we vandaag vanwege het feit dat het ‘Internationale dag van de Bergen’ is, aandacht schenken aan de mooiste glooiende rondingen van ons land.

Tankenberg (85m)

De Tankenberg is de derde hoogste plek van Nederland. Het heeft weliswaar de naam van een berg, maar in werkelijkheid is het ‘maar’ een lichte glooiing in het landschap. Dat is ongeveer hetzelfde als dat je een oprisping een volwaardige boer noemt of een beetje lucht in je buik een scheet. Een beetje in die categorie.

Wat je de Tankenberg ook noemt, het is en blijft een mooi Overijssels heuveltje. En wie aan mooie Overijsselse heuvels denkt, denkt aan Leonie ter Braak. De presentatrice uit het Twentse Buurse liet ze onlangs nog zien in een fotoshoot.

Signaal Imbosch (110m)

Ongeveer zo hoog als het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is de volgende grote heuvel in Nederland. Signaal Imbosch, gelegen in Rheden, is onze op twee na hoogste ‘berg’. Met 110 meter reikt de bosrijke Gelderse heuvel trots richting de hemel. En over Gelderse heuvels gesproken, wist je dat Daphne Deckers in Nijmegen is geboren? Wat een toeval.

Voor een bezichtiging of een wandeling over de hoogste Gelderse heuvel zal je dus op reis moeten naar Rheden. Ben je meer geïnteresseerd in de heuvels van Daphne, vraag het dan eerst aan ‘boswachter’ Richard Krajicek en kijk anders af en toe eens op haar Instagram. Deze ex-bondgirl is namelijk niet bang om regelmatig foto kiekjes met haar volgers te delen.

Vaalserberg (322m)

De top der toppen, de heuvel der heuvels. Het zou het pasgeboren kind kunnen zijn van de Mount Everest. Met 322 meter is de Vaalserberg in Limburg het absolute hoogste natuurlijke punt van Nederland en zorgt daarmee voor de allergrootste ronding in ons vlakke landschap.

En wie of wat staat er nog meer lonely at the top? Tegenwoordig presenteert deze dame The Voice of Holland, en mag ze binnenkort ook het Songfestival aan elkaar praten. Daarnaast heeft ze laatst de Ziggo Dome vol gekregen met haar pyjama party. Haar accent is ze misschien kwijt, maar ze is toch écht geboren in Limburg. Het gaat natuurlijk om Chantal Janzen!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!