Wie heeft de grootste heuvels?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nederland is zo plat als een pannenkoek, maar toch gaan we vandaag vanwege het feit dat het ‘Internationale dag van de Bergen’ is, aandacht schenken aan de mooiste glooiende rondingen van ons land.

Tankenberg (85m)

De Tankenberg is de derde hoogste plek van Nederland. Het heeft weliswaar de naam van een berg, maar in werkelijkheid is het ‘maar’ een lichte glooiing in het landschap. Dat is ongeveer hetzelfde als dat je een oprisping een volwaardige boer noemt of een beetje lucht in je buik een scheet. Een beetje in die categorie.

Wat je de Tankenberg ook noemt, het is en blijft een mooi Overijssels heuveltje. En wie aan mooie Overijsselse heuvels denkt, denkt aan Leonie ter Braak. De presentatrice uit het Twentse Buurse liet ze onlangs nog zien in een fotoshoot.

Signaal Imbosch (110m)

Ongeveer zo hoog als het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is de volgende grote heuvel in Nederland. Signaal Imbosch, gelegen in Rheden, is onze op twee na hoogste ‘berg’. Met 110 meter reikt de bosrijke Gelderse heuvel trots richting de hemel. En over Gelderse heuvels gesproken, wist je dat Daphne Deckers in Nijmegen is geboren? Wat een toeval.

Voor een bezichtiging of een wandeling over de hoogste Gelderse heuvel zal je dus op reis moeten naar Rheden. Ben je meer geïnteresseerd in de heuvels van Daphne, vraag het dan eerst aan ‘boswachter’ Richard Krajicek en kijk anders af en toe eens op haar Instagram. Deze ex-bondgirl is namelijk niet bang om regelmatig foto kiekjes met haar volgers te delen.

Vaalserberg (322m)

De top der toppen, de heuvel der heuvels. Het zou het pasgeboren kind kunnen zijn van de Mount Everest. Met 322 meter is de Vaalserberg in Limburg het absolute hoogste natuurlijke punt van Nederland en zorgt daarmee voor de allergrootste ronding in ons vlakke landschap.

En wie of wat staat er nog meer lonely at the top? Tegenwoordig presenteert deze dame The Voice of Holland, en mag ze binnenkort ook het Songfestival aan elkaar praten. Daarnaast heeft ze laatst de Ziggo Dome vol gekregen met haar pyjama party. Haar accent is ze misschien kwijt, maar ze is toch écht geboren in Limburg. Het gaat natuurlijk om Chantal Janzen!

Laatste nieuws

Mooie Yasmine deelt eerste beelden van wedstrijd Mo Ihattaren bij Slavia Praag

Mohamed Ihattaren heeft wéér een tweede kans gekregen! Zijn vrouw Yasmine deelt alvast wat mooie beelden van zijn eerste wedstrijd bij nieuwe club Slavia Praag...

Hélène Hendriks maakt kijker alvast lekker voor nieuw seizoen De Oranjewinter

We hebben eindelijk weer iets om naar uit te kijken: Hélène Hendriks komt terug met De Oranjewinter! En met deze foto probeert ze de kijker alvast warm te krijgen tijdens de koude dagen...

Schaatsster Pien Hersman (19) laat haar volgers watertanden met foto in open shirtje

Pien Hersman is een ongelooflijk leuke dame om te zien. En dat geldt al helemaal in dit open geslagen shirtje.