Ramptoerist Wendy van Dijk raakt de weg kwijt tijdens trip naar Oekraïne

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Presentatrice Wendy van Dijk gaat al heel wat jaren mee in de Nederlandse showbizz. Maar haar hoogtijdagen lijken al een poosje voorbij en ze is steeds minder op de buis. Nu er een oorlog gaande is, werd Wendy bijna richting haar dood gestuurd. Zó erg zit ze nou ook weer niet op die comeback te wachten!

Wendy van Dijk doet mee aan actie Giro555

De publieke en commerciële omroepen slaan, op initiatief van Giro555, hun handen ineen om aandacht te vragen voor de oorlog in Oekraïne. ‘Samen in actie voor Oekraïne’ heet het programma dat als doel heeft om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers. Met dat geld kunnen dingen zoals voedsel en hulpmiddelen worden aangeschaft om de inwoners van Oekraïne te helpen. Een goed doel, maar er ontstond veel ophef over één van de bekende actievoerders. Het was namelijk de bedoeling dat Wendy van Dijk naar de Pools-Oekraïense grens zou vertrekken om daar te praten met vluchtelingen. Wendy wilde graag haar steentje bijdragen, maar was niet op de hoogte van het feit dat ze als kanonnenvoer naar Poetin gestuurd zou worden.

Lees ook: Wendy van Dijk maakt opvallende indruk met haar Instagram foto’s

Wendy neemt geen risico bij grens Polen-Oekraïne

Het is een bijzondere keuze dat juist werd verwacht dat Wendy deze taak op zich zou nemen. De presentatrice gaat al lang mee, maar is het niet gewend om in een oorlogsgebied verslag te doen van de omstandigheden. Dat is toch net even iets anders dan uitgeputte deelnemers bij de dansmarathon interviewen! Veel mensen hoopten dat Wendy toch zou besluiten om naar het grensgebied te vertrekken ondanks haar geringe ervaring. Het persbericht over dit gegeven was ook al uitgestuurd dus eigenlijk kon Wendy al niet meer terug. Gelukkig nam ze presentatrice op tijd een veilige ‘afslag’.

Wendy heeft inmiddels besloten niet naar de grens te gaan. Ze was duidelijk even de weg kwijt na de ophef rondom haar tripje. Ze vind het te spannend en is niet blij met de gang van zaken voorafgaand aan het plan. Er is niet goed met Wendy gecommuniceerd over haar rol. Dat is niet heel chic van de organisatoren, aangezien er wel degelijk een bepaald risico zit aan zo’n trip. Een dodemanstocht willen we het niet noemen, maar het is logisch dat Wendy zich bedacht heeft. Het ruikt bovendien ook een klein beetje naar ramptoerisme, waar je als BN’er uiteraard niet aan verbonden wilt zitten. Ze zit al een tijdje te wachten op een mooie comeback, maar zó graag hoeft ze nou ook weer niet!

Carrière flopt na overstap naar SBS 6

Wendy van Dijk heeft al veel bekende programma’s gepresenteerd. Ze zat eerst bij RTL4 waar ze The Voice of Holland aan elkaar praatte, waarna ze een overstap heeft gemaakt naar SBS 6. Hier heeft ze ook al veel verschillende shows gepresenteerd vaak in de categorie dans, waaronder het programma Dance, Dance, Dance. Haar overstap in 2019 heeft er wel voor gezorgd dat Wendy van Dijk niet meer hét gezicht was van het goedbekeken TVOH.
Sindsdien zijn haar presentatie klussen kleiner geworden en werd ze minder vaak bekeken. Ook heeft de blondine een magazine genaamd ‘Wendy’. Deze behoort tot dezelfde categorie als de magazines van presentatrice-collega’s Chantal Janzen met ‘&C’ en Linda de Mol met ‘LINDA.’. Ook dit blad doet het minder goed dan die van andere presentatrices.

Ultieme comeback voor Wendy van Dijk

Nu ze gevraagd was om in actie te komen met andere BN’ers, waaronder collega Britt Dekker en ex-collega Chantal Janzen, kan Wendy weer eens laten zien wat ze in huis heeft als presentatrice. Ze zou helemaal een glansrol te pakken hebben gehad als ze het wel had aangedurfd om naar de Pools-Oekraïense grens te gaan. Mensen zouden haar prijzen voor haar moed en wil om in actie te komen. Tot op heden is de exacte invulling van Wendy’s rol tijdens de Giro555 actie nog niet definitief bepaald. Talpa, waar Van Dijk onder contract staat, laat weten dat in de hectiek van het opzetten van de tv-actie een groot misverstand is ontstaan en alles is nog aan verandering onderhevig. De rol van Wendy is dus nog onduidelijk, maar de gehoopte grotere aandacht zal ze er niet meer mee krijgen…
Bekende Nederlanders zetten zich in

In het programma ‘Samen in actie voor Oekraïne zullen ook veel andere BN’ers aanwezig zijn om aandacht te vragen voor de oorlogsslachtoffers. In een studio ontvangen Jeroen Pauw en Eva Jinek gasten. Vanuit die talkshow wordt live geschakeld met correspondenten op allerlei locaties. Chantal Janzen zal een deel presenteren en Britt Dekker laat weten in actie te komen door met het belpanel van bekende Nederlanders de donaties op te vangen. Britt Dekker vertelde in een interview: ‘BN’er zijn is normaal nutteloos, dus ik vind het fijn dat ik nu mijn steentje bij kan dragen door veel geld in te zamelen’. Ook Dionne Stax zit in het actiecentrum bij het telefoonteam.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Studio Fussball deelt weer enorme klap uit aan rivaal Vandaag Inside Oranje: ‘Verschil niet eerder zo groot geweest’

Ze flikken het weer! Tina Nijkamp is erg geschokt over de kijkcijfers van Veronica Inside en Studio Fussball.

Prinses Eloise van Oranje is dolblij met metamorfose, maar zie jij het verschil? (beelden!)

Onze prinses Eloise van Oranje krijgt een gratis transformatie en is hier dolblij mee. Maar eigenlijk ziet niemand echt verschil... Jij wel?

Lynn Hermanussen en Gio Latooy kondigen zwangerschap aan (foto!)

Het beroemde koppel brengt groot nieuws op hun Instagram. Lynn is namelijk zwanger!