Welmoed Sijtsma als IJzersterke Frozenprinses

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Screenshot De IJzersterkste

De IJzersterkste (AVROTROS) kende een gelijknamige start van het nieuwe schaatsprogramma. Bijna 1 miljoen mensen schakelden zaterdag naar het NPO-programma en zagen een prinses die je normaal alleen in de bioscoop ziet

Het is een publieke discussie of Frozen 2 wel welzo’n kindvriendelijke film is. Dankzij presentatrice Welmoed Sijtsma weten we al vóór de eerste race (1500 meter) dat prinsessen niet alleen in Disney-films over het ijs dansen. Ook het AVROTROS-programma IJzersterk, waarvan zaterdag de eerste aflevering werd uitgezonden, heeft zijn eigen Elsa!

Frozen 2 als schaatswedstrijd

Mocht je het gemist hebben: IJzersterk is een ander concept dan de schaatsshows die je gewend bent. Zien we Welmoed in een prinsessenjurk op het ijs? Nee, dat niet. Welmoed heeft zich samen met een verzameling andere BN’ers in een superstrak schaatspak gehesen om onder leiding van oud-topschaatsers Marianne Timmer en Rintje Ritsma tegen elkaar te racen op vlijmscherpe ijzers!

In dat opzicht lijkt Welmoed al een groot voordeel hebben: ze komt uit Leeuwarden, één van de steden van de Elfstedentocht. Het schaatsen en klunen zit haar dus in het bloed. Er is alleen één nadeel: tijdens de laatste Tocht der Tochten (1997) was Welmoed te jong om mee te kunnen doen.

IJskonijn uit Friesland

Hoewel wij het bij Goedemorgen Nederland altijd warm krijgen van Welmoed, blijkt de Friese blondine een waar ijskonijn. Van alle dames die meedoen aan het programma, maakt ze tijdens de eerste trainingen de meeste indruk. Het ziet er allemaal mooi uit, maar de snelste wordt ze uiteindelijk niet. Die eer moet ze laten aan de zeer goed afgetrainde oud-hockeykampioen Kim Lammers.

Welmoed heeft dus geen Let it Go nodig om lekker op gang te komen. Samen met Kim komt ze in Team Ritsma terecht, en in haar eerste race rekent ze simpel af met haar concurrente Nynke de Jong van Team Timmer.

Dancing on Ice

We weten het: dit is géén kunstschaatsshow, maar zo nu en dan laten de BN’ers prachtige ijsdansmoves zien. Dat is natuurlijk te wijten aan de onervarenheid van deze amateurschaatsers. Het zorgt er wel voor dat het programma (nu nog) in het teken staat van de onkunde van de kandidaten. Met coaches die in de top van het schaatsen werken, lijkt het een kwestie van tijd totdat deze BN’ers over het ijs glijden alsof ze Ireen Wüst zijn.

Voor Welmoed betekent dat misschien dat ze haar Elsa-aspiraties even in de ijskast moet zetten. Vanaf volgende week gaat de competitie pas écht beginnen. Nu de teams rond zijn en de eerste wedstrijd gereden is, gaan er vanaf de volgende aflevering ook deelnemers afvallen. Dan gaan we dus zien of er, naast een ijsprinses, ook een echte winnaar in Welmoed schuilt.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatsster Robin Groot deelt heerlijk hapje met vriendin Pien Hersman

Robin Groot en Pien Hersman hebben een bijzondere band. Dat merk je wel uit de foto's van de twee schaatssters.

Video: Kelly Piquet laat Max Verstappen links liggen voor andere liefde

Kelly Piquet verlaat Max Verstappen vlak voor eerste raceweekend en dat doet ze voor déze andere liefde van haar...

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt.