Welke Ajacied neemt tulband Matthijs de Ligt over?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ajax liet zich in de uitwedstrijd volledig in de luren leggen door de kiezelharde Spaanse club Getafe. Hun geroemde Ajax-spel blijkt toch niet tegen elke club de oplossing. Maar hoe versla je een team dat niet volgens de algemeen geaccepteerde regels speelt? Als het niet mooi kan, dan maar lelijk, toch?

Eigenlijk is Matthijs de Ligt net een jaartje te vroeg vertrokken. Ze hadden deze verdedigingsleider namelijk uitermate goed kunnen gebruiken tegen Getafe. Het hele team liet zich vakkundig uitlokken door de Spaanse treiteraars. Jongens als Ziyech en Babel verdinken in hun eigen frustratie, verloren de focus en vergaten te strijden. Resultaat: een 2-0 nederlaag.

Lees ook: Ajax speelt tegen FC Hansie Hansie

Bloed, zweet en tranen

Zweet en tranen genoeg dus. Waar het aan ontbrak: bloed. Daar zorgde De Ligt altijd voor. Hij is zo’n kerel die bereid is door een muur te rennen, of tegen een elleboog aan te koppen. Zo’n verdediger die regelmatig een ’tulbandwedstrijd’ speelt, en schijt heeft aan hoe belachelijk zo’n bebloed condoompje op je hoofd er uit ziet.

Sterker nog, hij draagt dat ding, net als Jaap Stam vroeger en natuurlijk Giorgio Chiellini, met trots. Als een superheldencape. En omdat het een behoorlijke opgave wordt om die 2-0 weg te poetsen, kunnen de Amsterdammers wel wat superkrachten gebruiken. Vanaf minuut één met zo’n tulband beginnen dus. Welke speler pakt de ‘mantel’ van Matthijs op?

Het dopje van Daley Blind

Beelden: Instagram / AFC Ajax

‘Loco’ Lisandro Martinez

Calimero Perr Schuurs

‘American Gangster’ Sergiño Dest

[poll id=”11″]

Laatste nieuws

Bloedfanatieke Rico Verhoeven blijkt ook natuurtalent in totaal andere sport

Rico Verhoeven is bloedfanatiek. Niet alleen in de ring, maar schijnbaar ook in de arcadehal. Dat maakt het voor zijn zoontje wel wat minder. 

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen.