Welke Ajacied neemt tulband Matthijs de Ligt over?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ajax liet zich in de uitwedstrijd volledig in de luren leggen door de kiezelharde Spaanse club Getafe. Hun geroemde Ajax-spel blijkt toch niet tegen elke club de oplossing. Maar hoe versla je een team dat niet volgens de algemeen geaccepteerde regels speelt? Als het niet mooi kan, dan maar lelijk, toch?

Eigenlijk is Matthijs de Ligt net een jaartje te vroeg vertrokken. Ze hadden deze verdedigingsleider namelijk uitermate goed kunnen gebruiken tegen Getafe. Het hele team liet zich vakkundig uitlokken door de Spaanse treiteraars. Jongens als Ziyech en Babel verdinken in hun eigen frustratie, verloren de focus en vergaten te strijden. Resultaat: een 2-0 nederlaag.

Lees ook: Ajax speelt tegen FC Hansie Hansie

Bloed, zweet en tranen

Zweet en tranen genoeg dus. Waar het aan ontbrak: bloed. Daar zorgde De Ligt altijd voor. Hij is zo’n kerel die bereid is door een muur te rennen, of tegen een elleboog aan te koppen. Zo’n verdediger die regelmatig een ’tulbandwedstrijd’ speelt, en schijt heeft aan hoe belachelijk zo’n bebloed condoompje op je hoofd er uit ziet.

Sterker nog, hij draagt dat ding, net als Jaap Stam vroeger en natuurlijk Giorgio Chiellini, met trots. Als een superheldencape. En omdat het een behoorlijke opgave wordt om die 2-0 weg te poetsen, kunnen de Amsterdammers wel wat superkrachten gebruiken. Vanaf minuut één met zo’n tulband beginnen dus. Welke speler pakt de ‘mantel’ van Matthijs op?

Het dopje van Daley Blind

Beelden: Instagram / AFC Ajax

‘Loco’ Lisandro Martinez

Calimero Perr Schuurs

‘American Gangster’ Sergiño Dest

[poll id=”11″]

Laatste nieuws

Foto: Beeldschone Maan de Steenwinkel zoekt de grens op met bizarre outfit

Maan de Steenwinkel trakteert haar fans tijdens menig optreden niet enkel op mooie muziek, maar ook op een mooie Maan. Toch viel ze deze keer het meest op dankzij deze extreme outfit!

Video: Nikkie Plessen floept bijna uit piepklein topje

Nikkie Plessen is dol op minimalisme. Niet alleen bewijst ze dat door kleine outfits te verzinnen voor haar shoppers, maar zelf draagt ze ook het liefst zo min mogelijk. Deze keer is ze misschien zelfs iets té ver gegaan...

Video: Victoria Koblenko ongewenst gefilmd tijdens dansje in galajurk

Victoria Koblenko danst en zingt mee met Oekraïense muziek. Niet in een afgelegen club ergens in Amsterdam, maar op een exclusief galafeest. Haar beste jurk trok ze snel uit de kast. Maar die mag niet gefilmd worden, zo lijkt het. Althans, niet helemaal...

Gerelateerde berichten