Welke Ajacied neemt tulband Matthijs de Ligt over?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ajax liet zich in de uitwedstrijd volledig in de luren leggen door de kiezelharde Spaanse club Getafe. Hun geroemde Ajax-spel blijkt toch niet tegen elke club de oplossing. Maar hoe versla je een team dat niet volgens de algemeen geaccepteerde regels speelt? Als het niet mooi kan, dan maar lelijk, toch?

Eigenlijk is Matthijs de Ligt net een jaartje te vroeg vertrokken. Ze hadden deze verdedigingsleider namelijk uitermate goed kunnen gebruiken tegen Getafe. Het hele team liet zich vakkundig uitlokken door de Spaanse treiteraars. Jongens als Ziyech en Babel verdinken in hun eigen frustratie, verloren de focus en vergaten te strijden. Resultaat: een 2-0 nederlaag.

Lees ook: Ajax speelt tegen FC Hansie Hansie

Bloed, zweet en tranen

Zweet en tranen genoeg dus. Waar het aan ontbrak: bloed. Daar zorgde De Ligt altijd voor. Hij is zo’n kerel die bereid is door een muur te rennen, of tegen een elleboog aan te koppen. Zo’n verdediger die regelmatig een ’tulbandwedstrijd’ speelt, en schijt heeft aan hoe belachelijk zo’n bebloed condoompje op je hoofd er uit ziet.

Sterker nog, hij draagt dat ding, net als Jaap Stam vroeger en natuurlijk Giorgio Chiellini, met trots. Als een superheldencape. En omdat het een behoorlijke opgave wordt om die 2-0 weg te poetsen, kunnen de Amsterdammers wel wat superkrachten gebruiken. Vanaf minuut één met zo’n tulband beginnen dus. Welke speler pakt de ‘mantel’ van Matthijs op?

Het dopje van Daley Blind

Beelden: Instagram / AFC Ajax

‘Loco’ Lisandro Martinez

Calimero Perr Schuurs

‘American Gangster’ Sergiño Dest

[poll id=”11″]

Laatste nieuws

Foto: Nicolette Kluijver poseert in minuscuul bovenstukje op warm strand

Nicolette Kluijver verwent haar volgers met een kiekje vanaf het strand. Wat boft de presentatrice toch met een woonplaats zo dicht bij de zee. En wat boffen wij dat ze dit soort foto's dan weer met de wereld deelt!

Foto: Jutta Leerdam viert overwinning in extreem krap topje

Jutta Leerdam heeft wéér een heerlijke overwinning te pakken! Dit viert de blondine in ontzettend krap topje.

Foto: Davina Michelle neemt enorm risico met haar meest gewaagde outfit ooit

Davina Michelle trekt haar meest gewaagde jurkje uit de kast, en steelt de show bij de Top 40 awards van Qmusic!

Gerelateerde berichten