Welk scheermesje past bij jou?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Dat zijdezachte gevoel nadat je je gezicht weer hebt geschoren…Voor velen van ons is scheren een noodzakelijk onderdeel van onze dagelijkse routine. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom we ons goed voelen als we ons scheren? Het is het gevoel dat we goed voor onszelf zorgen, schoon en wel! Als het op scheren aankomt, zijn er heel wat keuzes te maken. Wat voor soort mesje wil je? Hoe vaak wil je je scheren? Met zoveel factoren om rekening mee te houden, kan het moeilijk zijn te beslissen welk scheermes bij jou past. Geen zorgen, we helpen je graag bij het kiezen van het juiste scheermesje. Lees snel verder!

De verschillende soorten mesjes

Of je nu een scheermes zoekt voor op reis, voor thuis of tijdens jouw avontuurlijke kampeersessie, voor iedere behoefte is er een scheermesje op de markt! Het meest gebruikelijke type scheermes is het rechte scheermes, met een lang, scherp lemmet dat in het handvat gevouwen kan worden. Rechte scheermessen worden meestal gebruikt voor het scheren van gezichtshaar, maar kunnen ook gebruikt worden om lichaamshaar te verwijderen. Veiligheidsscheermessen zijn een andere populaire soort scheermesjes. Ze hebben een beschermkap die snijwonden en inkepingen helpt voorkomen, waardoor ze ideaal zijn voor de beginners onder ons. Wil je graag scheermesjes kopen voor op reis? Dan zijn wegwerpscheermesjes de perfecte aankoop!

Hoe kies je het juiste scheermesje?

Veel mensen beginnen hun dag met scheren, dus is het belangrijk het juiste scheermes te kiezen! De belangrijkste factor is het vinden van een scheermes dat fijn voor jou voelt. Als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt, heb je misschien een scheermes nodig met een gedempt lemmet dat je huid niet irriteert. Heb je daarentegen dik haar, dan heb je misschien een scheermes nodig met een scherper lemmet dat de dichtheid van je haar aankan. Kortom: experimenteer met verschillende soorten scheermesjes, zoals van Gillette Fusion, tot je het perfecte scheermes hebt gevonden.

Je scheermes veilig opbergen doe je zo

Safety first! Als het gaat om het opbergen van je scheermes zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste moet je er altijd voor zorgen dat de mesjes droog zijn voor je je scheermes opbergt. Dit helpt roest en beschadiging van de mesjes te voorkomen. Ten tweede, bewaar je scheermes altijd op een veilige plaats waar het niet omgestoten kan worden of kan vallen. Een goede optie is om het in een lade of kast te bewaren. Zorg er ten slotte altijd voor dat het scheermes buiten bereik van kinderen en huisdieren wordt opgeborgen. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je helpen ervoor te zorgen dat je scheermes in goede conditie blijft en nog vele jaren meegaat.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Minimaal aangeklede Jutta Leerdam laat zich keuren door gluurder in badkamer (foto’s!)

Jutta is zich aan het klaarmaken in de badkamer maar wordt bekeken. Ze heeft nauwelijks kleding aan! Degene die Jutta aan het bekijken is lijkt deze outfit dan ook helemaal goed te keuren!

Fans woedend op Max Verstappen na teleurstellende onthulling (video)

Max Verstappen dacht zijn fans blij te kunnen maken met een flinke onthulling. Helaas kreeg de Nederlander eigenlijk alleen maar kritiek op deze video...

Geluksvogel Rico Verhoeven pronkt met de heerlijke vormen van Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven is overduidelijk enorm trots op zijn knappe vriendin. Hij plaatst een prachtige vakantievideo waarin vooral de vormen van zijn vriendin de hoofdrol spelen!