Wat kunnen we verwachten van cryptocurrency in 2022?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Terugblikken op de jaren 2020 en 2021 doen veel mensen met gemengde gevoelens. De situatie rondom het coronavirus resulteerde in een erg vreemde periode: de wereldeconomie kreeg klappen te verduren, mensen verloren hun banen en er werden mensen ziek. Toch was 2020 niet uitsluitend een negatief jaar. Op diverse vlakken verliep het jaar immers beter dan ooit. Gelet op cryptovaluta bijvoorbeeld, was het jaar 2020 het beste jaar tot nog toe. Maar hoe kan dit? En is het in 2021 nog wel interessant om te investeren in cryptomunten? De antwoorden op deze vragen en meer lees je in dit blog.

De cryptomarkt in 2021: wat is er allemaal gebeurd?

Vóór het jaar 2021 waren de mensen die zich op de cryptomarkt begaven met name ondernemers, grote bedrijven en pientere investeerders. Toen het coronavirus een rol begon te spelen in de samenleving, veranderde dit. Veel mensen gingen op zoek naar een nieuwe manier om met investeringen winst te behalen op hun geïnvesteerde geld. Dit gold niet alleen voor bepaalde investeerders, maar ook voor de ‘gewone’ burger. Door het coronavirus ontstond er een globale economische crisis, waardoor men minder vertrouwen kreeg in banken en het vertrouwen in de meer volatiele cryptovaluta. Zo deden bijvoorbeeld de Ethereum koers én de Bitcoin koers het aan het begin van het jaar 2021 enorm goed. Dit trok meer mensen over de streep om toch ook een investering te doen in cryptovaluta, in de hoop zo meer geld te gaan verdienen of de waarde van hun geld te behouden.

Zoals je wellicht weet, stijgt de koers van specifieke cryptomunt wanneer de vraag naar deze munt toeneemt. Wanneer meer partijen de digitale currency aanschaffen, is het resterende aanbod geringer en ontstaat er dus een grotere schaarste. Dit heeft als resultaat dat de prijzen stijgen. Dit is dan ook wat er in het begin van het jaar 2021 gebeurde; veel mensen waren geïnteresseerd in het investeren in crypto. Niet alleen die gewiekste investeerder, maar ook de buurman, je beste vriendin en je oom stapten in crypto. Mede door dit effect bereikte de waarde van Bitcoin een recordhoogte en maakt de munt weer een opwaartse beweging richting dit niveau.

Crypto in 2022: wat kunnen we verwachten?

Het afgelopen jaar is de populariteit van cryptovaluta in zeer grote mate gegroeid. Dit is dan ook duidelijk te zien aan de crypto koersen van de diverse coins. Niet alleen Bitcoin, maar ook Ethereum en Cardano kenden ongekende pieken in 2021. Het coronavirus en een wereldwijde onzekere economische situatie zijn niet de enige oorzaken van de positieve resultaten die met cryptocurrency behaald worden; ook de nieuwe ontwikkelingen die men met rasse schreden op de cryptonetwerken doorvoeren hebben hiermee te maken.

Dit is dan ook een belangrijke reden voor experts om positieve verwachtingen uit te spreken over cryptovaluta voor het jaar 2022. Zo zal Ethereum aan het eind van het jaar 2021 Ethereum 2.0 lanceren. Hierbij zal het Ethereum netwerk vernieuwd worden, waardoor betalingen sneller gedaan kunnen worden, er een groter aantal transacties nog veiliger kan plaatsvinden en het netwerk stabieler is. Ook hebben diverse investeerders cryptovaluta in bezit die zij niet snel zullen verkopen, wanneer de koers stabiel blijft of stijgt. Dit heeft gunstige koerseffecten en kan volgens de experts zelfs gaan leiden tot grootse koersstijgingen. Daarom kun je het investeren in cryptovaluta zien als een goede investering voor op de lange termijn.

Kan ik ook gaan investeren in cryptocurrency?

Het is nog steeds zeer goed mogelijk om snelle winsten te boeken met cryptovaluta, dit blijft echter niet vrij van risico. Daarom is het verstandig om je risico te verspreiden en je goed in te lezen welke crypto verstandig zijn om te kopen. De koersen van cryptovaluta zijn zeer volatiel, daarom kan dit risicovol zijn. Dit kan zowel in je voordeel uitpakken (als je in 2010 10.000 BTC aanschafte, kostte dit je een paar tientjes, waar je er nu miljonair mee bent als je deze bezit), als in je nadeel.

Niemand kan met zekerheid zeggen wat de BTC-koers in de komende tijd gaat doen. Dat is wellicht ook voor veel mensen het spannende aan het investeren in cryptovaluta. Wel kunnen we stellen dat cryptovaluta, en zeker Bitcoin, serieuzer genomen worden dan ooit. De Europese Unie begon in het najaar van 2020 met het invoeren van bepaalde regulaties voor de cryptocurrency-markt. Deze regulaties hebben als doel om ontwikkeling en innovatie rondom cryptovaluta in de toekomst gemakkelijker te maken. Dit kan zeker een interessant punt zijn om bewust mee te nemen, wanneer je overweegt om te gaan investeren in cryptovaluta.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Rico Verhoeven sleurt vriendin Naomy van Beem mee de natuur in en geniet er keihard van (foto’s)

Rico Verhoeven weet zijn vriendin Naomy van Beem mee te nemen in de natuur en hij geniet hier overduidelijk van!

Puck Moonen verpest foto van perfecte cappuccino met enorme modeflater (zien!)

Onze wielrenster Puck Moonen verbaasd iedereen met deze slechte keuze. De perfect gemaakte cappuccino kan de foto zelfs niet meer redden!

Davina Michelle probeert nieuwe standjes uit met vrouw: bekijk de privé video!

Davina Michelle heeft een keer zin in iets nieuws. Dus ze probeert allerlei verschillende standjes met een andere vrouw! Bekijk nu de privé video.