Wat spookte Jennifer Lawrence uit na The Hunger Games?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Na The Hunger Games nam Jennifer Lawrence wat gas terug op acteergebied. Waar is ze gebleven? We hebben goed nieuws: 2021 wordt Jennifers jaar!

Het grootste deel van de wereld leerde Jennifer Lawrence kennen dankzij haar hoofdrol in de filmreeks van The Hunger Games. Als de stoere Katniss Everdeen liet ze een verpletterende indruk achter. Daarmee opende er overal deuren naar nóg meer grote rollen. Een Oscar en drie Oscarnominaties later is ze nog wel bekend, maar lang niet zo populair meer bij regisseurs en producenten. Gelukkig mag Jennifer in 2021 haar comeback maken met een enorme film op Netflix…

Lees ook: KIJK: de trailer van bloedstollende Netflix-hit Sky Rojo

Jennifer Lawrence in Hunger Games

Alle meisjes wilden Katniss Everdeen zijn. Alle jongens waren in één klap verliefd. Jennifer Lawrence deed iets met het enorme publiek dat The Hunger Games in de bioscoop zag. Wat doen Hollywoodproducenten dan? Die bedelven je onder een lading scripts. Gelukkig wist Jennifer de juiste rollen uit te kiezen: ze won een Oscar voor Silver Linings Playbook, en werd daarna nóg drie keer genomineerd voor het gouden beeldje.

Op de achtergrond bleef de Hunger Games-molen lekker doordraaien: er werden in totaal vier films uitgebracht met Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen, met The Hunger Games: Mockingjay Part 2 als laatste in 2015. Dat was tevens het jaar dat ze voor het laatst voor een Oscar genomineerd werd. Da’s inmiddels zes jaar geleden! Logisch dus dat we haar een beetje beginnen te missen…

Jennifers foto’s

Jennifer Lawrence haalde sindsdien de headlines nog wel hoor. Haar films PassengersMother, en Red Sparrow deden het aardig, maar haalden het niet bij de mediastorm die haar gelekte foto’s teweegbracht. Op die manier was er nog steeds ontzettend veel aandacht voor Jennifer Lawrence, maar de actrice ervaarde dat als heel vervelende aandacht. Het slepende juridische proces rondom deze cybercrime duurde jaren en kostte verschrikkelijk veel energie. Tot op heden zijn de foto’s nog steeds niet van het internet verdwenen, dus het litteken dat Jennifer hieraan overhield zal misschien nooit helemaal helen.

Sociale angst

De actrice begon zich steeds bewuster te worden van haar eigen bekendheid. Jennifer Lawrence was altijd heel open en vrolijk in haar interactie met de buitenwereld. Iedereen had het idee dat ze Jennifer kenden als een soort ‘buurmeisje’. Dit veranderde direct toen de beruchte foto’s online verschenen. Haar ‘lek’ beperkte zich niet tot een buurt of school. Heel de wereld had haar ineens op die manier gezien. Dat bracht een bak sociale angst met zich mee. Jennifer heeft er nog steeds last van, geeft ze eerlijk toe. Ze liet zich minder vaak zien, koos minder vaak voor ‘leuke’ media-dingetjes en ging ook minder werken. Gelukkig begint ze inmiddels uit dat dal te klimmen. In 2021 komt ze sowieso je huiskamer weer binnen!

Comeback met Don’t Look Up

Jennifer Lawrence heeft zich, samen met een karrenvracht aan andere topacteurs, aan Netflix Original Don’t Look Up verbonden. Het voelt weer goed om te mogen zeggen dat Jennifer een échte hoofdrol te pakken heeft. Zij en Leonardo DiCaprio spelen astronomen die de wereld proberen te waarschuwen voor een verwoestende meteoriet. Niemand lijkt de twee echter serieus te nemen. Geen rampenfilm, maar een komedie dus! Don’t Look Up werd meerdere malen gehinderd door de globale pandemie, maar lijkt toch écht in 2021 uit te gaan komen. Zet je dus schrap voor een keiharde comeback van Jennifer Lawrence dit jaar!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam is vriend Jake Paul flink aan het sjorren in drukke sportschool (video!)

Jutta Leerdam neemt het ervan in een druk bepakte sportschool. In iedereens bijzijn vindt ze het blijkbaar toch nodig om Jake Paul even flink te sjorren.

Kelly Piquet (vriendin Max Verstappen) is stiekem in comfortabele kleding op haar allermooist (foto’s)

Kelly Piquet blijkt het allermooist te zijn wanneer ze een lekker joggingspak aanheeft. 

Maan de Steenwinkel heeft met nieuwe stijl minder luisteraars, maar draagt ook veel minder kleding (foto’s)

Maan de Steenwinkel heeft pas haar nieuwe nummer en muziekstijl uitgebracht. Hier pakt ze helaas minder luisteraars op, dus draagt ze ook maar minder kleding op haar foto's!