Waarom Kiki Bertens nu al De Rijke is

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De positie van Kiki Bertens is vooral het afgelopen jaar enorm gestegen. De Nederlandse tennisster vloog omhoog in de wereldranking, trouwde met haar liefde Remko de Rijke, maar nam zijn achternaam nog niet over. Daar wil ze mee wachten tot het einde van haar tennisbaan. Kijk je naar het prijzengeld dat Bertens op haar rekening sloeg, is ze nu al De Rijke.

Kiki Bertens © Instagram
Kiki Bertens © Instagram

Kiki Bertens is al jaren een begrip in de Nederlandse tennissport, maar de laatste jaren vestigt ze ook internationaal haar naam op de tennisberg. De Nederlandse atlete evenaarde haar prestatie op de Australian Open van het voorgaande jaar door de 3e ronde te halen – wat haar beste prestatie tot nu toe was op deze Grand Slam was.

Geen dromen over Grand Slams

Maar dromen van een Grand Slam-titel, dat doet Kiki niet echt. Deze chick lijkt zelfs na 2 flessen tequila nog nuchter, ramt tennisballen alsof ze een veldslag moet winnen en is niet op haar mondje gevallen. Zo noemde ze jonge Chinese supporters tijdens een wedstrijd al eens ‘kutkinderen’. Daardoor is het niet alleen een spraakmakende dame op de baan, maar zeker ook daarbuiten.

Ze lijkt ook één van de weinige tennissers die niet droomt van een ‘Grand Slam’. Deze Grand Slams bestaan uit een aantal grote mondiale tennistoernooien met elk een andere ondergrond. Deze toernooien hebben veel prestige, maar daar lijkt onze koele tenniskikker geen enkele boodschap aan te hebben. “Ik droom er ook niet van.” zegt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Als ik aan het einde van mijn carrière niet zo’n titel heb, jammer dan.”.

Zelf geeft ze aan dat er vooral tijdens de Grand Slam-toernooien veel aandacht is voor Kiki – en dit stukje bewijst daarmee haar gelijk – terwijl zij zich vooral focust op haar ontwikkeling als tennisser in plaats van de prestige van prijzen. Om die ontwikkeling opnieuw te stimuleren, brak ze met haar coach Raemon Sluiter. Haar oude coach heeft toch nog commentaar op haar wedstrijden heeft – niet als trainer, maar als analist van Europsport.

Kiki Bertens – De Rijke

Gek vindt Kiki dat allerminst. “Als ‘ie maar eerlijk is”, zegt Kiki over de nieuwe rol van haar voormalige coach. Dat tekent het mens achter Kiki, die ook zonder de achternaam van haar man ‘De Rijke’ is. Dan hoef je maar één blik op haar bankrekening – ze verdiende naar verluidt bijna 10 miljoen euro aan prijzengeld – te kijken.

Aan de andere kant is Kiki ook de enige (de) Rijke die geld weinig lijkt te boeien. Ze wil vooral de top van die tennisberg bereiken. Dat ze daar een Grand Slam voor nodig heeft, lijkt een zekerheid. Mocht dat in Australië al het geval zijn, is ze niet alleen ’s lands meest succesvolle tennisster. Dan wordt deze De Rijke nog rijker.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam is vriend Jake Paul flink aan het sjorren in drukke sportschool (video!)

Jutta Leerdam neemt het ervan in een druk bepakte sportschool. In iedereens bijzijn vindt ze het blijkbaar toch nodig om Jake Paul even flink te sjorren.

Kelly Piquet (vriendin Max Verstappen) is stiekem in comfortabele kleding op haar allermooist (foto’s)

Kelly Piquet blijkt het allermooist te zijn wanneer ze een lekker joggingspak aanheeft. 

Maan de Steenwinkel heeft met nieuwe stijl minder luisteraars, maar draagt ook veel minder kleding (foto’s)

Maan de Steenwinkel heeft pas haar nieuwe nummer en muziekstijl uitgebracht. Hier pakt ze helaas minder luisteraars op, dus draagt ze ook maar minder kleding op haar foto's!