Waarom is het belangrijk om je dag positief en vol energie te beginnen?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We lezen vaak tips over opstaan in de vroege ochtend, en het starten van de dag op de juiste wijze. Dat is allemaal interessant natuurlijk, maar misschien vraag je je nog af: waarom is het eigenlijk zo belangrijk om je dag positief te starten? Dit heeft verschillende voordelen: we leggen je er meer over uit.

Spring uit bed ‘s ochtends

Als je ’s ochtends goed gehumeurd wakker wordt, ben je klaar om uit bed te springen. Je hebt zin in de dag! Langdurig snoozen is niet nodig. Sterker nog: dit vind je zonde van je tijd. Je gaat er liever direct uit, om het meeste uit je dag te halen. Spring snel onder de douche, trek een mooie outfit aan. Maak een ontbijtje en drink je favoriete koffie. Als je de dag al direct met een boel energie begint, kun je de hele wereld aan.

Met energie en in opperste concentratie

Een goed humeur helpt om de dingen die je moet doen beter uit te voeren. Je werk bijvoorbeeld! Als je vrolijk aan je taken begint, maak je een vliegende start. Een kop koffie ernaast, van Senseo bijvoorbeeld, en je bent klaar om te knallen. Maar werk is niet het enige dat je beter kunt doen als je blij bent. Dit geldt tevens voor bijvoorbeeld sporten, of het voeren van een gesprek waar je al je aandacht bij kunt houden. Geniet van dat stuk concentratie en focus als je lekker in je vel zit.

Extra tijd door efficiëntie

Als je de ochtend energiek begint, is de kans groot dat je tijd over hebt. Je bent immers niet aan het treuzelen, maar je maakt vaart. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je nog wat tijd over hebt om te ontspannen, voordat je aan je werk begint. Lees nog een hoofdstuk uit een boek, doe aan sport of meditatie, of wandel een stukje. Het maakt dat je humeur alleen maar beter wordt.

Minder haast en chaos

Je raadt het al: het voordeel dat hier tevens bij komt kijken, is dat je minder haast en chaos ervaart in de ochtend. En als je de ochtend met structuur start, heb je hier de hele dag profijt van. Het kan zelfs de kans verkleinen dat je moet overwerken, omdat je niet achter de feiten aan hoeft te lopen.

Aanstekelijk humeur voor iedereen om je heen

Als laatst willen we nog benoemen dat het absoluut aanstekelijk kan werken voor je omgeving als je de dag positief start. Denk aan je partner of je gezin bijvoorbeeld: met een beetje geluk maak je iedereen vrolijk met jouw goede humeur. Datzelfde geldt voor je collega’s. Lach, en de wereld lacht terug naar je!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Stralende Kim-Lian van der Meij deelt foto vanaf strand

Kim-Lian van der Meij is aan het genieten van de een welverdiende zonvakantie met haar gezin. Dit betekent heel veel zonnen, eten en zwemmen voor Kim-Lian.

Dit zijn de allermooiste foto’s van Waku Waku-presentatrice Sosha Duysker

Het was ooit een heel populair televisieprogramma, en nu is het terug: Waku Waku. De dierenquiz zal in een nieuwe jasje worden gepresenteerd door Sosha Duysker. Om de presentatrice wat beter te leren kennen zijn hier de allermooiste foto's van Sosha!

Foto: Stuiterende Dee van der Zeeuw maakt uitdagende bewegingen

Dee van der Zeeuw probeert graag nieuw speelgoed uit. Dankzij haar laatste aankoop stuitert ze met een rood hoofd door de woonkamer!