Waarom Charlotte Nijs de mol had moeten zijn

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het hoge woord is er uit. Renée onthulde zichzelf als de mol. Daarmee is er weer een seizoen van Wie Is De Mol? afgesloten. Maar of Renée de beste keuze was om de mol te spelen, daar twijfelen mensen over. Was Charlotte niet een veel betere keuze geweest?

Wekenlang zaten mensen in spanning te kijken om erachter te komen wie nu precies de mol was. Vele theorieën gingen rond. De meest voor de hand liggende was dat Charlotte Nijs de mol zou zijn. Dat bleek vorige week al niet het geval en nu weten we honderd procent zeker wie het wel is. Maar de vraag blijft staan, was Charlotte niet gewoon een betere mol geweest?

Lees ook: Charlotte Nijs is nu al verdachte nummer één bij Wie Is De Mol?
21 seconden

Er zat slechts 21 seconden verschil tussen Charlotte en winnend kandidaat Rocky. Ze had namelijk net zoveel vragen goed beantwoord, 37 van de 40. Dat betekent dat als ze iets sneller geweest was, ze de winnaar van Wie Is De Mol was geweest. Nu moet ze genoegen nemen met een derde plek. Dat is zonde, want Charlotte was namelijk een uitstekende mol geweest. Maar wat maakt haar dan zo’n goede mol?

Historisch lage pot

Normaal is het de taak van de mol om zoveel mogelijke geld buiten de pot te houden. Charlotte besloot echter dat zij een betere mol was dan de mol en maakte het haar persoonlijke missie om de pot tot een historisch dieptepunt te brengen. In haar eentje haalde Charlotte maar liefst 7.000 euro buiten de pot, waardoor we kunnen spreken van een historisch lage buit binnen het programma.

Persoonlijke mol missie

Al vanaf het begin was Charlotte bezig met haar persoonlijke mol missie. Bij de opdracht ‘Symbolisch bedrag’ in aflevering twee maken Rocky en Charlotte een testrit over het terrein van Tatra. En pas bij ronde twee, veel te laat natuurlijk, besluiten ze pas om foto’s te maken. Dat is niet slim, tenminste, niet als je geld wilt ophalen voor de pot. Als je de mol bent is dat natuurlijk een verstandige zet.

Veel verwarring

Ook zorgde Charlotte voor veel verwarring bij de groep. Bij een van de opdrachten moeten de kandidaten allerlei kokers met geld binnen halen. Dat gaat hartstikke goed, totdat Charlotte zich ermee gaat bemoeien. Hebben ze het wel goed gedaan? Heeft de groep niet de verkeerde kokers gepakt? Charlotte vertrouwt het opeens niet meer. Ze zaait flink wat paniek en zet de boel daarmee eigenhandig op stelten. In andere afleveringen durft Charlotte geen beslissingen te nemen en twijfelt ze aan alles en iedereen. Een logische zet als mol, want door zoveel mogelijk twijfel en paniek te zaaien zorg je ervoor dat er zo min mogelijk geld naar de pot gaat.
De laatste reden dat Charlotte de mol had moeten zijn is dat ze nu vrij weinig in beeld was de laatste aflevering en dat is zonde. Het was natuurlijk leuk geweest om meer van Charlotte te zien. Omdat ze al vorige week afviel lag de focus van de laatste aflevering op Renée en Rocky. En een aflevering met Charlotte in de spotlight was toch een stuk interessanter geweest.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Davina Michelle laat de boel flink schudden in achtertuintje (video!)

Davina Michelle laat maar weer eens goed zien waarom ze een van de meest geliefde artiesten van Nederland is met deze video!

Jake Paul mag zichzelf gelukkig man noemen bij foto van Jutta Leerdam in ‘doorzichtig’ jurkje (foto’s!)

Jutta Leerdam loopt Jake Paul weer helemaal lekker te maken met een outfit waar iedereen van zou smelten. De Amerikaanse YouTuber en bokser moet er dan ook wel op reageren.

Maan de Steenwinkel schudt met haar achterste in leren pakje (video!)

Maan de Steenwinkel is weer terug van weggeweest. Niet alleen heeft ze nieuwe muziek, maar ook een hele nieuwe look!