Waarom buitenaardse wezens geen contact met ons willen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Anno 2020 hebben we als mensheid heel wat bereikt, althans zo lijkt het. Kijk eens om je heen en je zult allerlei dingen zien waarvan mensen honderden jaren geleden gedacht zouden hebben dat het onmogelijk was. Denk aan: televisie, telefoon, internet, de schoenparaplu, fidgetspinners en elektrische tandenborstels. Buitenaardse beschavingen voelen zich ondanks al deze technologische ontwikkelingen nog steeds niet bedreigd. Hoe zou dat toch komen?

E.T. is tot op heden nog niet langs geweest voor een bezoekje aan onze aardkloot. Er is natuurlijk een kans dat we écht alleen zijn in het universum, maar er wordt weleens gezegd dat er meer sterren in het heelal zijn dan zandkorrels op Aarde. Reden genoeg om te geloven dat er ergens een buitenaardse en intelligente beschaving bestaat, toch?

Ondanks het vernuft en de veelzijdigheid van de mens vinden die op afstand meekijkende aliens ons blijkbaar nog niet ‘waardig’ genoeg. Want hoewel we ons op veel vlakken in rap tempo ontwikkelen, zijn er toch nog een paar belangrijke ‘rode vlaggen’ aan te wijzen die ervoor zorgen dat we overgeslagen worden.

Snollebollekes in de Gelredome

Neem bijvoorbeeld feestband Snollebollekes. Binnen een nanoseconde hebben die aliens de hossende mensenmassa’s op hun nummers met hun super-periscoop gespot. Helaas ook die tienduizenden mensen die met z’n allen in de Gelredome naar links en rechts springen op de carnavalsbeats van Snollebollekes. Snel stellen ze hun ruimtenavigatie in op een andere planeet…

(Lees verder onder de video)

Planking records

Oké, over onze muzieksmaak zijn de groene marsmannetjes niet echt te spreken, dus kijken ze verder naar wat wij mensen zoal in onze vrije tijd doen. Wat wij nou écht belangrijk vinden en waar wij onze kostbare tijd het liefst aan besteden. Met hun kwantumcomputers spitten ze onze bestanden door. Ze vallen van de ene verbazing in de andere.

George Hood komt langs op hun scherm. Hij is de man die het planking record heeft verbroken door 8 uur en 15 minuten in een plankpositie te blijven. Die E.T.’s krabben zich achter hun oren. Waarom zouden die gekke mensen dat in godsnaam willen doen? Niet veel later zien ze dat het aardse record hotdogs eten op 71 staat…

(Lees verder onder de video)

Het EK Meeuwenschreeuwen

Het zal de aliens vast opvallen dat wij als aardse beschaving een ontelbare hoeveelheid dingen doen die wel grappig, maar vrij nutteloos zijn. Toch besluiten ze ons nog één kans te geven. Helaas stuiten de aliens op dat moment op beeldmateriaal van het EK Meeuwenschreeuwen in België.

Het zal niemand verbazen dat onze intergalactische buurtjes hierdoor de knoop definitief doorhakken en besluiten om voorlopig nog geen contact met ons op te nemen. Die komen over een paar miljoen jaar wel terug. Alle contactpogingen die we sinds het begin van ons bestaan hebben gedaan zullen onbeantwoord blijven dankzij onze vreemde gewoontes. Zolang we maar plezier hebben, toch? En dat lukt ook best zonder buitenaardse hulp.

Laatste nieuws

Beelden: Caroline van der Plas verdeelt kiezers met dubieuze rol in kinderfilm

Natuurlijk proberen politici overal een wit voetje te halen, zelfs in een kinderfilm. Caroline van der Plas zit namelijk in een film over Sinterklaas!

Uitgerekend Boerin Annemiek Koekoek (ex-BZV) kraakt dierendag keihard af

Dierendag, de dag dat alle dieren in het zonnetje worden gezet. Opmerkelijk genoeg lijkt notabene Annemiek Koekoek, ex-deelneemster van Boer zoekt Vrouw, niet te doen aan dierendag. 

Musical van Flodder in de maak: keert Tatjana Šimić weer terug?

Veel millennials hadden vroeger een oogje op Tatjana Šimić. Zal Tatjana opnieuw de show stelen en is ze nog zo knap als vroeger?