Vrijdag de Domperdag

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Was je vanochtend op weg naar je werk en had je alle stoplichten tegen? Zat je op het toilet en kwam je erachter dat het toiletpapier op was toen je op het punt zat om af te gaan vegen? Niet gek, want het is vandaag Vrijdag de 13e.

Deze dag staat in het teken van ongeluk, pech en andere flinke porties wanbof. Waar het allemaal begon, zijn de meningen over verdeeld. De bekendste verklaring luidt dat toen Jezus werd gekruisigd het een vrijdag scheen te zijn geweest. Als die dag ook nog eens samenvalt met het ongeluksgetal ’13’, dan zijn écht alle rapen gaar.

Heb jij last van het bijgeloof op deze dag? Stel je het kopen van een vliegticket voor de zekerheid even uit als het Vrijdag de dertiende is? Dan heb je misschien wel last van paraskevidekatriafobie. Ja, neem maar even de tijd om dat een paar keer opnieuw te lezen…

“Alles wat je aandacht schenkt, groeit” is een van de grote leuzen van de 21 eeuwse hippe goeroes tegenwoordig. Wat zou er in het licht van deze Oosterse wijsheid gebeuren als we Vrijdag de 13e ‘ongeluksdag’ om zouden dopen tot een nationale ‘geluksdag’? Zouden we dan afkomen van onze collectieve paraskevidekatriafobie. Sloeg je het woord nou over? Kom, niet zo gemakzuchtig!

Leedvermaak

Ach, zo’n dag vol pech brengt ook wel weer iets positiefs met zich mee. Mensen die bijvoorbeeld van leedvermaak houden lachen zich de billen uit hun broek vandaag. En het is altijd prettig om een pechvogel in de buurt te hebben. Werkt altijd zo lekker relativerend!

Afgelopen jaar hebben we in Nederland in ieder geval genoeg pechvogels gehad. Denk eens aan Twan Huys die een Late Night koning dacht te worden. Of Monique Westenberg die Dré’tje zag vertrekken naar Bridget. En Klaas Dijkhoff dan? Die dacht even lekker tijdens het wachten zijn zakken te vullen, maar werd gedwongen afscheid te nemen van zijn waardevolle centjes.

Meer pechvogels

Iets recenter en iets pijnlijker misschien: de uitschakeling van de Nederlandse clubs in het Europese voetbal. Ook die hadden pech. Kijkers van Expeditie Robinson hadden ook pech, want die kregen de verkeerde promo te zien waardoor ze van tevoren al wisten wie er in de finale zou komen. Wie verder nog pech had? De Franse atelete Ophélie Claude-Boxberger. Zij werd door haar jaloerse stiefvader volgespoten met epo terwijl ze lag te tukken op de massagetafel. Ze heeft nog steeds pech, want het verhaal gaat nog steeds door.

Tot slot heeft de Nederlandse Publieke Omroep natuurlijk hartstikke pech. Eerst vertrekt Eva Jinek, daarna Jeroen Pauw en nu ziet het er ook nog eens naar uit dat Matthijs van Nieuwkerk er tussenuit piept!

Laatste nieuws

Foto: Maan de Steenwinkel floept bijna uit haar topje tijdens wild optreden

Maan de Steenwinkel is een prachtige zangeres met een geweldig lichaam. Soms zit een ongeluk echter in een klein hoekje. 

Foto: Zomers geklede Jutta Leerdam geeft showtje weg tijdens vakantie

Jutta Leerdam is momenteel aan het genieten van een welverdiende vakantie.Ze besluit haar volgers te trakteren op een leuke show. 

Foto: Hélène Hendriks geniet van spuitende topsportster

terwijl iedereen naar de tour de France kijkt, focust Hélène zich op de vrouwelijke wielrensters, die de Giro D’Italia voor vrouwen rijden.

Gerelateerde berichten