VIDEO: Zo houdt Amerika mensen van de straat

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We hebben het Mark Rutte oneindig vaak horen herhalen: ga alleen de straat op als het écht nodig is. Boodschapje, frisse neus, meer niet. Als de parken en bossen en fietsroutes vervolgens vollopen met dagjesmensen weet je dat er met grover geschut gewerkt moet worden. In Los Angeles hebben ze een vrij extreme manier gevonden om dit soort mensen te stoppen: zand erover. Letterlijk.

De gemeenteraad in Los Angeles had genoeg van alle mensen die onbeschoft plezier aan het maken waren langs en op Venice Beach, één van de meest bezochte stranden van de stad. Binnen blijven is binnen blijven. Vooral skateboarders leken daar geen boodschap aan te hebben: het beroemde skatepark naast het strand bleef drukbezocht. De oplossing was simpel. Bedelf het hele complex onder een dikke laag zand, en de mensen blijven wel weg!

Zand erover

In Nederland zijn we kampioen bordjes ophangen. Bordjes lezen, da’s een ander verhaal. Fietsroutes door de bollenstreek moesten ondanks waarschuwingen ‘hardhandig’ gesloten worden, treinen zaten overvol en ook markten die ondanks veel bordjes te drukbezocht bleken werden afgelast. Zand erover dan maar? Verander het Vondelpark in een tijdelijke woestijn – geen hond die daar nog een illegale yogasessie of picknick wil houden!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Lies Zhara laat haar enorme pyramides uit shirtje knallen (foto’s!)

Lies Zhara is in Egypte met Sean Demmers en samen schieten ze een hoop content. In de meeste foto's knallen haar twee enorme pyramides er flink uit...

Schaatssters Joy Beune en Robin Groot genieten van zon in strakke topjes (foto’s!)

Knappe teamgenotes Joy Beune en Robin Groot zijn erg aan het genieten van de zon en dragen dan ook flinterdunne shirtjes.

Foto: Wielrenster Puck Moonen spreidt benen om flinke bal pluis te aaien

Puck Moonen gooit zomaar de benen wijd. Je snapt dat haar volgers wild werden toen er op die plek een harige verrassing tevoorschijn kwam!