Video: Sophie Hermans in tranen na keiharde uithaal Geert Wilders

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Sophie Hermans houdt het niet droog wanneer haar mede politicus Geert Wilders weer eens een lompe opmerking maakt. Tijdens een debat in de Tweede Kamer valt de opmerking niet goed bij Hermans.

Sophie Hermans heeft, zoals menig politicus, wel eens problemen met PVV-leider Geert Wilders. Ze krijgt te horen dat ze de ’tassendrager’ van premier Mark Rutte is en dat is niet de eerste keer. De PVV leider maakte eerder al een soortgelijke opmerking over Sophie en haar rol bij de VVD. Maar dit keer doet het haar wel erg veel pijn. Ze zegt ‘dat het haar raakt’. En het lijkt zelfs alsof ze het niet droog houdt tijdens het debat. Toch herpakt de sterke politicus zichzelf snel en gaat ze door met het vijandige gesprek met Wilders. Ze laat zich niet makkelijk kennen en zet zelfs de tegenaanval in.

Sophie Hermans verdedigt rol

Ze is natuurlijk veel meer dan de tassendrager van de minister-president, deze politica. VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans weet dit maar al te goed. Ze wordt daarom erg emotioneel wanneer iemand iets op haar rol heeft aan te merken. Zelfs al gaat het om een opmerking van PVV-leider Geert Wilders, die je meestal juist niet al te serieus moet nemen. Toch trapt Sophie in die val en gaat ze mee in het politieke spelletje van haar tegenstander.

Sophie Hermans versus politicus

Verder in het debat heeft Geert Wilders nog meer kritiek. Sophie zou niet weten hoe ze de koopkracht van mensen moet verbeteren in het huidige economische klimaat. Althans, volgens hem komt ze niet met “één idee”. Hermans weet, eenmaal herpakt en weer zonder tranen, dat er een tactiek is die altijd werkt bij Wilders.

Sophie in de tegenaanval?

Dat is juist niet keihard in de tegenaanval gaan. Dat werkt meestal averechts. Ze gaat er gewoon niet op in, die nare opmerkingen en kritiek. Dan houdt Wilders vanzelf wel een keertje op en gaat hij weer zitten, denkt ze. De tactiek lijkt na verloop van tijd te werken gelukkig. Ook past ze een andere goed werkende oplossing toe. “focussen op de inhoud en niet op de persoon” zei ze tijdens het debat tegen de PVV-leider. Laatstgenoemde vergeet dat nog wel eens tijdens een debat in de Tweede Kamer. Gelukkig is Hermans daar onder andere om hem vriendelijk hieraan te herinneren. Vooral als die eerder nog een gemene opmerking maakt. Maar er zijn meerdere politici die Wilders graag herinneren dat zo’n opmerking echt niet kan. 

Sophie Hermans rekent op steun

Hermans stond er dit keer niet alleen voor. Althans, niet de hele tijd. Ze ontving na verloop van tijd steun van wat fractievoorzitters, zoals Pieter Heerma en GroenLinks-leider Jesse Klaver. Ook die zagen dat ze emotioneel werd en kregen medelijden. Met bijval hebben ze haar zeker weer getroost en Wilders moet zijn opmerkingen maar weer even indammen. Of hij dat doet, dat lijkt helaas wel twijfelachtig. Gelukkig weet Hermans dat ze kan rekenen op steun.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Model Sylvia Geersen heeft er de kracht niet meer voor: “Ik kan het niet”

De knappe Sylvia Geersen is helemaal uitgeput. Ze heeft totaal geen kracht meer en kan het allemaal niet meer aan. Wat is er toch allemaal aan de hand?

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.