Video: opnieuw geval van grensoverschrijdend gedrag bij Big Brother

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De avonturen en problemen in het Big Brother-huis houden maar niet op. Na het grensoverschrijdende gedrag van bewoner Leroy en een racistische opmerking is er opnieuw ophef ontstaan over gedeelde beelden van de livestreams van Big Brother. De overtreding komt uit zéér onverwachte hoek!

Onverwachte kruisgrijper actief in Big Brother

Op de beelden is te zien dat bewoonster Grace (Grace Rodrigues volledig) haar medebewoonster Nawel bij haar kruis grijpt. Dit zou ze volgens kijkers ook hebben gedaan bij Vera. Dit heeft veel ergernis opgewekt bij kijkers en die uiten dat massaal op Twitter. Wanneer een man dit had gedaan bij iemand anders was deze persoon waarschijnlijk meteen uit het huis gezet, terwijl er bij Grace eerder wordt gewezen op een grap omdat ze deze twijfelachtige acties uitvoert bij een andere vrouw. Nawel zou ook nog een goede vriendin van Grace blijken te zijn.

Een vrouw bij een vrouw of een man bij een vrouw

Twitterend Nederland en België is het niet eens met elkaar over de beelden. Het ene kamp keurt het gedrag meteen af. Het feit dat Grace en Nawel beide dames zijn neemt niet weg dat het ongepast is om haar zomaar aan te raken. Er is duidelijk te zien dat Nawel schrikt van de beweging van Grace en niet vooraf toestemming heeft gegeven om dit te doen.

Het andere kamp neemt het juist op voor de zwaar onder vuur liggende Grace. Kijkers denken dat mensen een reden zoeken om kritiek te leveren op de populaire deelneemster. Ze wordt een goed persoon genoemd die dit niet opzettelijk zo bedoeld heeft.

De twee ver uit elkaar liggende meningen zullen het voorlopig ook nog niet eens worden. Want wanneer is iets nou grensoverschrijdend en wanneer mag iets worden opgevat als een (misplaatste) grap? Uit de reactie van Big Brother zelf blijkt in ieder geval dat ze het beter niet had kunnen doen. Grace is naar de ‘dagboekkamer’ geroepen en heeft van Big Brother te horen gekregen dat ze het niet meer mag doen en dat ze iets verkeerds heeft gedaan.

Alweer grensoverschrijdend?

RTL heeft bevestigd op de hoogte te zijn van de ophef en zal later nog met een reactie komen. Ze nemen de aantijgingen zeer serieus. Dit heeft alles te maken met een eerder fragment dat al onder een vergrootglas werd gelegd door kijkers. In die video was deelnemer Leroy met een aantal vrouwelijke medebewoners in de badkamer. Hij zat in bad en keek toen vervolgens over de douchemuur om te gluren naar de vrouwen. Hij zou zichzelf vervolgens betast hebben. Dit gedrag werd door veel kijkers afgekeurd en ze eisten dat Leroy het huis moest verlaten. Het tegendeel is gebeurd, hij kreeg zelfs door het winnen van een opdracht vrijstelling van eliminatie die week.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Lenige Marijn Kuipers laat fans dromen over haar bedprestaties

Marijn Kuipers slaat weer toe: met dit zéér suggestieve filmpje heeft ze al haar volgers aan het watertanden. 

Zangeres S10 showt haar lijf op zeldzaam pikante foto in zwemtopje

Zangeres S10 mag dan zeer openhartig zijn over haar gouden keeltje, haar spectaculaire figuur houdt ze vaak verborgen. Maar daar komt verandering in.

Deze blondine is eerste vrouw sinds 5 jaar in F1-auto: “Ze moet Lance Stroll vervangen”

De eerste vrouw sinds vijf jaar die plaats mocht nemen in een Formule 1-auto? Dat moet natuurlijk even uitgebreid gevierd worden.