Big Brother

Mannenzaken.nl > Entertainment > TV > Big Brother

TV-programma Big Brother

Weinig tv-programma’s hebben doorgemaakt wat het eerste seizoen van Big Brother doormaakte in 1999. Het concept, bedacht door John de Mol was volledig uniek in tv-land. Een huis vol willekeurige bewoners die op elk moment van de dag gefilmd worden en dus door de kijker ‘begluurd’ kunnen worden. Big Brother is watching you, was de slogan altijd. Big Brother kijken werd voor veel kijkers een echte verslaving. Er kan immers altijd iets gebeuren in een huis vol onvoorspelbare kandidaten. In de ene kamer kan je kijken naar iemand die een eitje bakt, terwijl op andere camera’s misschien iemand staat te douchen. Dit maakt het uiteraard ook mogelijk om stiekem mee te kijken in de slaapkamer… 

Nieuw seizoen Big Brother 

Na lang van de Nederlandse tv te zijn verdwenen, maakte Big Brother in 2021 ineens een comeback. De realityshow werd in een nieuw jasje gestoken, maar aan het format zelf werd niet ontzettend veel veranderd. Het grootste verschil was dat er zowel Nederlanders als Belgen in het huis kwamen wonen. Het programma werd ook als co-productie uitgezonden in Nederland en België. Op die manier ontstond er op sommige momenten een soort tweedeling in het Big Brother-huis. Uiteindelijk werd het eerste seizoen sinds de comeback van Big Brother gewonnen door de Nederlandse Jill. Zij won ruim 70.000 euro aan prijzengeld. 

Big Brother 2022 

Ook in 2022 begon een nieuw seizoen van Big Brother in het nieuwe format. Vier Belgen en vier Nederlanders betraden het Big Brother-huis. De bezetting daar net als het vorige seizoen tussentijds flink veranderen. Er komen aan de lopende band nieuwe bewoners binnen, en ook zal er elke week een exit plaatsvinden. De finale is in april 2022. 

Deelnemers Big Brother 2022

Het nieuwe Big Brother seizoen van 2022 begon met acht bewoners. De Nederlandse deelnemers zijn Grace Rodrigues, Tobias van Veen, Vera Dijkstra en Kitty Mager. De Belgische vier zijn Peter Trippaers, Nouchine Broodhaers, Sercan Sevil en Dimitri Rodaro

Nieuws

Foto: Big Brother-deelneemster Charlotte maakt indruk met strandkiekjes

Charlotte Denamur is een van de nieuwe kandidaten van Big Brother 2023 en met haar geweldige strandfoto's maakt ze nu al een goede indruk. 

Foto: Beeldschone blondine Chelsea (22) grijpt meteen alle aandacht bij Big Brother

Het televisieprogramma Big Brother gaat aankomende week weer van start! Deze Nederlandse deelneemster steelt direct de show. Dit is Chelsea Ausma!

Video: opnieuw geval van grensoverschrijdend gedrag bij Big Brother

De avonturen en problemen in het Big Brother huis houden maar niet op. Na het grensoverschrijdende gedrag van bewoner Leroy en een racistische opmerking is er opnieuw ophef ontstaan over gedeelde beelden van de livestreams van Big Brother.

Foto: Vera van Big Brother zorgt samen met Dimitri voor eerste dampende scène

Er hangt liefde in de lucht in het huis van Big Brother. Het eerste koppeltje in het zwoele programma is alweer ontstaan.

Foto: Vera (26) is nu al de leukste deelnemer van Big Brother

Er kan weer in het Big Brother huis meegekeken worden. We verwachten dat alle ogen op bewoonster Vera vallen, en zij is de interesse zeker waard!

Foto: Geraldine Kemper laat je spannendste plek van het nieuwe Big Brother huis zien

Het Big Brother huis is vernieuwd. En presentatrice Geraldine Kemper laat je maar al te graag alle spannende plekjes zien. 

Gaat Geraldine Kemper met Big Brother de Televizier ring winnen?

Er mag weer gestemd worden op de Gouden Televizier-Ring en dit jaar kan die gaan naar Geraldine Kemper. De blondine is in de race met het laatste seizoen van Big Brother. Maar gaat ze de winst pakken?

Hoe gaat het nu met Liese Luwel uit Big Brother?

Het hoge woord is er uit. Liese heeft uiteindelijk, ondanks alles, Big Brother niet kunnen winnen. Maar, met een flinke toestroom aan nieuwe volgers en adverteerders die in de rij staan om met haar aan de slag te gaan, zit de toekomst voor Liese wel snor.
Big Brother

Profiel

Eerste uitzending: 1999 
Presentatoren: Geraldine Kemper en Peter van de Veire 
Bedenker: John de Mol

Foto's

Big Brother
Big Brother
Big Brother