Video: Max Verstappen schittert in beste Formule 1-momenten van dit jaar

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De F1 heeft een shortlist gemaakt van 4 van de spannendste races tot nu toe dit seizoen. Max Verstappen speelt een rol in vrijwel alle fragmenten!

Het Formule 1 seizoen is tot nu toe erg spannend. Er zijn al vele races voorbij gekomen waar mooie, spannende en gekke momenten in voor zijn gekomen. De F1 deelt nu de 4 meest spannende races op hun Instagram. En in vrijwel alle fragmenten speelt Max Verstappen een belangrijke rol. Dat is ook niet zo heel gek, want de coureur begint zo langzamerhand het boegbeeld te worden van de autosport.

Lees ook: Teambaas Mercedes scheldt Max Verstappen-fans uit na GP van Oostenrijk: “Rot op, idioten”

Op vier: Saoedi Arabië

Het was een paar maanden stil op het circuit van Saoedi-Arabië, waar vrij weinig op wordt gereden. In de straten van Jeddah werd het een vrij spannende bedoeling. Met 27 bochten en een lang circuit beloofde het een interessante race te worden. Dat bleek al in de kwalificatie, waar coureurs tot millimeters van de muren komen in de vele bochten. Uiteindelijk wist Max hier zijn eerste race van het seizoen te winnen en Leclerc achter zich te laten, met wie hij in een direct gevecht zat. Een prachtige overwinning voor Max.

Oostenrijk was een nek-aan-nek race

Max Verstappen vertrok misschien tijdens de GP van Oostenrijk vanaf pole position, maar dat mocht helaas niet baten. Al vanaf het begin van de race had hij problemen met bandenslijtage en grip. Die problemen bleken te machtig om op te lossen. In de slotfase kwam hij nog erg dichtbij Leclerc maar de Ferrari-coureur was uiteindelijk toch sneller. In een nek-aan-nek race wist Max het niet te winnen van Leclerc, die een goed seizoen rijdt momenteel.

Engeland was bijna de spannendste race

Carlos Sainz won in Engeland zijn eerste GP van het seizoen. Max had hier misschien wel de slechtste race van het seizoen. Hij moest het doen met P7. Door brokstukken op de weg van een andere wagen liep Max schade op aan zijn eigen auto. Hierdoor wist hij geen goede race te rijden en daardoor kon hij niet mee op het podium. Het hoort er natuurlijk allemaal bij, maar het was geen fijn moment voor Max.

Bahrein was super spannend

De allereerste race van de F1 dit seizoen was gelijk een super spannende. Leclerc wist uiteindelijk de winst te pakken. Het betekende de eerste overwinning van Ferrari sinds 2019, een grandioos moment dus. Wie een mindere race had was Max Verstappen. Hij viel drie rondes voor het einde van de race uit. Zijn stuur en batterij hadden problemen. Hij had toen de tweede positie en had nog zicht op de winst. Ook Perez die op de derde positie stond viel uit. Dat hield de laatste rondes van de race wel verrassend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Welke race vond jij het beste?

Natuurlijk wil de F1 ook weten welke race jij het meest spannend vond dit jaar. Zit jouw favoriete F1 moment tussen de lijst of heb je een andere race die je toch beter vond?

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Voorovergebogen Marijn Kuipers wordt van achteren beklommen

Marijn Kuipers heeft normaal gesproken een vrij normale dag, maar nu wordt de knappe blondine opeens vanachter besprongen!

Video: Rico Verhoeven laat sterkste punten van zijn vriendin Naomy van Beem zien

De knappe vriendin van Rico Verhoeven, Naomy van Beem, is een lust voor het oog. en dat zie je wel op deze foto's. 

Foto: Juultje Tieleman probeert volgers te verleiden met zwoele blik

Juultje Tieleman is een van de knapste influencers van Nederland. Dat heeft ze deels te danken aan haar zwoele blik.